Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Anogia

Reviews en beoordelingen Anogia Kreta

Vakantiebeoordelingen Anogia

Gezellig pleintje in Anogia - Foto van De Griekse Gids Schaapherders op de route Melidoni-Anogia - Foto van De Griekse Gids Het ouderlijke huis van Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids Souvenirwinkel in Anogia - Foto van De Griekse Gids Taverna's, cafe's en restaurants in Anogia (Rethymnon Kreta) - Foto van De Griekse Gids De prachtige natuur bij Axos - Foto van De Griekse Gids Thuis bij Nikos Xilouris in Anogia - Foto van De Griekse Gids Weefgetouw in Anogia - Foto van De Griekse Gids Typisch Anogia - Foto van De Griekse Gids Schapen op de weg tussen Perama en Anogia - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Anogia

Patty
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Leuk, klein, een van de meest traditionele bergdorpjes. Helaas ook een van de meest 'toeristische' bergdorpjes. Dit komt waarschijnlijk omdat het het meest bekende traditionele dorp is, en de meeste toeristen dit dus bezoeken, in plaats van de andere bergdorpen (die dus eigenlijk traditioneler zijn gebleven). De mensen uit Anogia staan ook bij de Grieken zelf bekend als zeer traditioneel, maar ook als echte vechters. In Rethymno vertrekken veel mensen al uit de clubs als er veel mensen uit Anogia en daar in de buurt liggende bergdorpen binnenkomen, omdat de sfeer dat duidelijk aggressiever wordt en het ook meestal uitdraait op een vecht- steek - of schietpartij aan het einde van de avond/nacht. Ook de politie gaat Anogia liever niet binnen (er gaat het gerucht dat er veel drugs wordt geteeld in het dorp, en de bewoners er wel voor zorgen dat de politie niet binnenkomt/binnen durft te komen). Als gewone toerist hoef je overigens niet bang te zijn! De bewoners zullen je niks doen, behalve je proberen wat producten te verkopen dan.


Patro
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 5 - UITGAAN: 4 - KINDVRIENDELIJK: 4 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Rustiek bergdorp waar je beter niet zegt dat je DUITSER bent! Je betaalt ook meer als je Duitser bent. Dit heeft te maken met de gruwel die zich hier meer dan 50 jaar geleden heeft afgespeeld. Alle mannen werden er vermoord door de Duitsers tijdens WOII!


meltemi
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 2 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Tof bergdorp. Heb er enkele wollen tapijten gekocht. Moest nadien met de verkoopster mee naar haar huis waar we samen met de familie mochten mee eten!!!.Ben nadien sigaretten gaan kopen. Ben der buitengekomen met 1 kilo druiven en een zak amandelnoten.


marjan schouten
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
leuk dorpje met schattig dorpsplein en kerkje, véél winkeltjes met foklore en handgemaakte producten.


John Grasso
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 2 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Echt ruig bergvolk, woeste en noeste (land)arbeiders. Door de vele passerende toeristen (bussen vol) ook toeristisch geworden met kleden, borduursels, etc.


Ine
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 5 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Bergdorpje wat je passeert op weg naar de Ida, waar de oude vrouwtjes het toerisme ook ontdekt hebben en handelen in kleedjes. Als je niets koopt worden ze nog kwaad ook!
© De Griekse Gids 2000-2024