Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Plakias

Reviews en beoordelingen Plakias Kreta

Vakantiebeoordelingen Plakias

Plakias Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Plakias Kreta | Griekenland 8 - Foto van De Griekse Gids Souda bij Plakias,  zuid Kreta | Rethymnon Kreta | foto 8 - Foto van De Griekse Gids Plakias Kreta | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Plakias Kreta | Griekenland 5 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Plakias | Rethymnon Kreta | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Plakias

Francis Janssen
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Plakias is een herlijke plaats om heen te gaan, je hebt alles in de buurt. In Plakias zelf genoeg restaurantjes (goed en niet duur), supermarktjes, enkele winkeltjes, verhuurbedrijfjes enz. Het strand bij Plakias is ook mooi vooral als je steeds verder naar het oosten loopt, in de omgeving zijn genoeg mooie ander stranden te vinden. Omgeving is ook heel mooi. Het is vakantie vieren tussen de Grieken..top


Toos Moors
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Als we uit het vliegtuig stappen en ik snuif de geur op van de kruiden dan ben ik er weer ,mijn geliefde Kreta. En dan op naar Plakias het is een eindje rijden vanaf het vliegveld maar zeker de moeite waard .Plakias is gewoon Super!!! vriendelijke mensen lekker eten en erg gezellig...


Marlies Merry
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zeker in het voor- en naseizoen niet erg druk. Ideaal gelegen om schitterende wandelingen te kunnen maken en veel authentieke dorpen te bezoeken. Aanrader!


adri
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
een leuke rustige plaatsje met een schiterende omgeving.en goede stranden


Patricia de Man
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Leuk, klein badplaatsje aan een prachtig strand! Genoeg restaurantjes en cafeetjes. Het is wel heel rustig, maar de omgeving is heel mooi


Phaedra
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Supermooi en rustig, zelfs in de zomer nog echt Grieks. Geweldig om rond te rijden en dan lekker in Plakias te eten, heerlijke gerechten voor weinig geld.


mark& Karin
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Niet te toeristische kuststadje met prachtige natuur, veel wandelmogelijkheden en zeer vriendelijke Kretenzers. Visrestaurant Tasomanolis zeker een bezoek waard. Voor een kleine hap zeker een bezoek brengen aan Gorgona.


andre
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 3 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Fantastisch dorpje,niet te toeristisch,geweldig strand,spijtig veel naturisten die het mooiste plekje van het strand hebben ingepalmd. Leuke restaurantjes die goed eten serveren aan een zeer concurrentiele prijs, zeker vergeleken met de noordkust van Kreta. Natuur is er prachtig.


Cisca
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Een lekker rustig dorpje waar toch van alles te doen en te vinden is. Mooie ritten gemaakt met de auto. We kwamen echter wel veel enge weggetjes tegen. Heerlijk en voor 23 euro kan je er eten met zn twee, vooral bij gorgona vonden wij het eten erg lekker.


Han en Michelle
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Fijne vakantieplaats om helemaal tot rust te komen. Prachtige omgeving die je met een huurauto kunt ontdekken. Als je rondrijdt over Zuid Kreta vind je vanzelf mooie stranden (ook naturistenstrandjes) voor een frisse duik. Wie de massa wil ontlopen, komt hier aan zijn trekken. Maar eigenlijk moet ik dit allemaal niet vertellen, want dan wordt het steeds drukker.


P.V.D.PLAS
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 4 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
LEVENDIG DORP MET OVER HET ALGEMEEN VRIENDELIJK [HORECA] PERSONEEL.


monique landzaat
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Net terug en nu al heimwee. Heerlijke vakantie gehad in Plakias. De eerste avond gegeten bij Kri-kri, kwaliteit van het eten was matig en relatief duur. Daarna Gorgona geprobeerd en hier zijn we niet meer weggegaan. Prima eten en heel betaalbaar.


Eef
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtige omgeving, die met een harde Meltemi-wind goed te bewandelen blijft. De restaurants: Gorgona is een absolute topper: continue topkwaliteit van eten, vooral de visschotels zijn enorm aan te bevelen. De vleesschotels zijn heerlijk en traditioneel.


Bobtje en Christine
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij zijn er dus geweest in de maand juli, 2008. Een heel leuk en gezellig plaatsje waarbij vooral het aspect massa toerisme niet van toepassing is. Dus net wat we zochten. Je kunt er tal van uitstapjes maken.


Jan
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een heerlijk oord. Duiken met veel servise en plezier bij Dive2gether, een Hollandse duikschool, lekker eten bij Kpi-Kpi, Gio Ma, en Lysseos, lekker snorkellen in Shinaria of Damnoni, wandelen zo veel en mooi als je maar wilt.


Katinka
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
We zijn gaan eten bij CHRISTOS TAVERNA en daar niet meer weggegaan, het eten is er heerlijk, super vers (we hebben er een tonijn zien verdelen en de volgende dag, mmmmm.... er van gegeten) Echt voor eten moet je gewoon naar Christos Taverna gaan beter eten vind je niet.


Bert en Siemie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Er was veel wind, maar daar stond ook heel veel tegenover. Een prachtig app. Eleonas, net buiten het centrum, een mooi uitzicht en vriendelijke eigenares. Heerlijk eten in Minoikos bij Georgios, lekkere traditionele gerechten en heerlijke vis. Mooi wandelgebied.


Lex Fluitman
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Heerlijke plek om te vertoeven, prachtig strand; 's-avonds gezellig, geen 'kl...' herrie zoals b.v. in Malia, maar door de bank genomen 'n relaxte drukte; gezapig bijna. Meeste taverna's goed eten, vooral de echt Griekse gerechten.


tabitha
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
mooie afgelegen stranden, perfect snorkelgebied, nederlandse duikschool in plakias en heerlijke restaurants. dit is voor het eerst dat we 2x op vakantie naar de zelfde plek gaan. het is er lekker rustig en er is veel in de omgeving te zien.


Jean
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Na 11 jaar op Kreta was dit onze 1e kennismaking met Plakias. Fantastisch voor echte Griekenland fans. Veel cultuur, aardige bevolking, goede strand gelegenheid en vooral veel keuze uit goede restaurants. Huurauto is aanbevolen om vooral omliggende autentiek gebieden te ontdekken.


Christian
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 5 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
no stress! Prachtige natuur, kleinschalig, vriendelijk...gewoon lekker relaxen. Voor rustzoekers de ideale plek, maar desondanks toch genoeg te beleven. Huur een auto en ontdek de fantastische kreekjes in de omgeving, Damnoni, Shinaria, Souda Beach...


Hans
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
We bezochten Plakias in mei voor de 2e maal: de eerste keer waren we er in september 1989. Er was intussen wel wat veranderd, maar het is nog steeds een leuke plaats met een prettige atmosfeer. Goed strand, goede taverna's en een prachtige omgeving.


carolien
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
prachtig dorpje! je staat gewoon versteld van de prachtige omgeving en de vriendelijke bevolking. zeker een aanrader als je eens goed wil ontspannen.


Henk
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Plakias is een prima bestemming. Ongerepte natuur en prachtige baaien en rustige stranden. Huur een auto en maak spektakulaire tochten door de bergen naar klein e bergdorpjes in de omgeving. Er is een nederlandse duikschool en je kunt er een boottocht maken.


lilian heijer
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Vooral het eten bij Christos taverna is elke avond weer een feest, ook het terras behoord tot een van de mooiste van plakias. Je hebt elke dag de mogelijkheid om naar een ander strand te gaan van damnoni en de kleine strandjes ernaast tot sudabeach.


Luk en Lea
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig klein stadje met een prachtig strand en een geweldige baai. Echt iets voor Griekenlandkenners.


Roger en Jolanda
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een leuk rustig plekje aan de zuidkant van Kreta. Mooi strand, gezellige terrasjes met lekker betaalbaar eten. Ook de omgeving en de natuur zijn indrukwekend. Het Aliantos garden hotel is fantastisch en elke euro waard.


Robert Goossens
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Zeer mooi verlofje doorgebracht: veel gewandeld. mooie streek en fijn hotel: Alianthos Garden. Voor ons was er wel te veel verkeersdrukte, en rumoer. maar we zijn dan ook rot verwend door een stiltegebied. Mensen uit de stad kunnen het in Plakias vast wel


petra michelet
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtige omgeving (ook Souda), lekker rustig in mei en zeer gastvrij!


Willy
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Plakias in één zin: relax en laat je verwennen !


isabel
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
heel tof klein stadje met leuk strand en lekker eten. S' avonds moet je zeker eens nr de bar van het hotelletje Kostas Chrissoula gaan. Een aanrader !


marij
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
mooie omgeving, rust en prachtig helder en koud water waar snorkelen een waar feest is.


marjan schouten
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Leuk plaatsje voor overnachting in b.v. het Alianthos Garden/Beach Hotel tijdens een tour per huurauto over het eiland, mooi strand.


Ger van Venrooij
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Vele klooven in de buurt om in te wandelen, Preveli. Mooie combinatie van rust en toerisme, kleinscahligheid en gezelligheid, In de buurt van Plakias ( richting oosten) prachtige rustige strandjes.


albert
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Beste plaats voor een leuke Kreta vakantie, mooie stranden, lekker eten en heel goed voor wandelingen en cultuur in Prevelli.


Erik
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
De schoonheid in het ruwe van de natuur aan de zuidkust van Kreta, wordt bijna volmaakt in het dorpje Plakias. Het is een vrij klein dorp, maar groots in het berglandschap dat tot de zee reikt.
© De Griekse Gids 2000-2024