Griekse dansen - Soorten in Griekenland

In Griekenland is dansen één van de grootste tradities. Op elk feest wordt gedanst, alle kinderen leren spelenderwijs de volksdansen die in hun streek gebruikelijk zijn. Er zijn in Griekenland wel meer dan 300 verschillende dansen en iedere regio heeft zijn eigen soort dansen, kostuums en muziek.

Griekse dans is een zeer oude traditie, er werd al aan gerefereerd door de oude Griekse schrijvers als Plato en Aristoteles. Er zijn veel verschillende stijlen en interpretaties van alle eilanden en het vasteland. Elke regio heeft zijn eigen choreografie en stijl gevormd, welke het beste bij hen past. De dansen van de eilanden bijvoorbeeld, zijn "kabbelend", terwijl de Pontische dansen scherper zijn.

Er zijn ook Pan-Hellenische dansen, welke door de jaren heen zijn geadopteerd door de gehele Griekse wereld, zoals de Tsamiko, Syrtos en Kalamatianos. Traditionele Griekse dansen hebben een sociale factor, het brengt de mensen samen op speciale momenten in het jaar, zoals met Pasen en op belangrijke momenten in het leven van de mensen, zoals op een bruiloft, naamdag en doopfeest. Kijk hier naar verschillende dansen uit Griekenland.

 

Kretenzer Pentozali

Sirtaki, kijk goed en doe mee!

 

 

Griekenland Foto's Griekse dansen
Ook interessant!

Griekse gewoontes
Griekse gewoontes
Epifanie - Drie Koningen
Epifanie - Drie Koningen
Kerstmis in Griekenland
Kerstmis in Griekenland
Oud en nieuw in Griekenland
Oud en nieuw in Griekenland