Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Vulkaan Nisyros

Vulkaan Nisyros - vakantie, informatie en leuke tips

De vulkaan van Nisyros.De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van het eiland Nisyros is de vulkaan. Zowel toeristisch als op wetenschappelijk vlak, is het de belangrijkste reden om het eiland te bezoeken. Deze vulkaan is uniek in Griekenland en heeft een speciale, natuurlijke schoonheid. Het bestaan van de vulkaan dateert al van oudsher. De vulkaan van Nisyros is de jongste actieve vulkaan in Griekenland, de oudste rotsen zijn niet meer dan 150.000 jaar oud, de jongste rotsen stammen uit bijna de prehistorische tijd, zo'n 15.000 jaar geleden.

Samen met Methana, Milos en Santorini is de vulkaan van Nisyros een van de actieve vulkanen in Griekenland. Er zijn tien kraters in de bodem van de caldera, de grootste krater heet ‘Stefanos’. Deze krater wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire en grootste hydrothermale kraters ter wereld. Het heeft een elliptische vorm, een lengte van 330 m en de kortste as is 260 m lang, terwijl de diepte tot 27 m gaat. De vulkaan vormt een vallei (caldera) die 2.400 meter lang is en 950 meter breed. Je kunt in de Stefanos-krater lopen en kijk naar de borrelende stoom openingen. Naast de krater Stefanos bevindt zich een souvenierwinkel en een terras waar je iets kunt drinken of eten.

Vulkanologisch Museum: het vulkanologisch museum van Nisyros is het eerste vulkanologische museum van het land. Het ligt boven aan de rand van de caldera bij het dorp Nikia. Het doel van het museum is de bezoekers kennis te laten maken met de wondere wereld van vulkanen en geologie.

De belangrijkste ruimtes van het museum bevatten thematische delen zoals het ontstaan en structuur van vulkanen, vulkanische processen en producten, Griekse vulkanen, de Nisyros-vulkaan, andere Griekse actieve vulkanen, milieu en mens. In het museum zijn o.a. allerlei Nisyros-rotsen, maar ook andere vulkanische rotsen te zien. Het museum is alleen in het zomerseizoen geopend.

 

Bekijk foto's Vulkaan Nisyros


Vulkaan Nisyros

Beoordeel Vulkaan Nisyros (Nisyros) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Vulkaan Nisyros? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.

Lees 0X reviews:

Nisyros: Waar ligt Vulkaan Nisyros?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Vulkaan Nisyros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Griekse restaurants Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021