Panormitis (Symi)

Panormitis. Panormitis ligt in het zuiden van het Griekse eiland Symi, in een mooie gesloten baai, 19 kilometer ten zuiden van Symi-stad. Hier bevindt zich het klooster van Archontas Michail Panormitis dat gewijd is aan de aartsengel Michael die de patroonheilige van het eiland Symi is.

Na het Agios Ioannis Theologos klooster op Patmos, is dit het een van de belangrijkste kloosters in Griekenland. Het is in de 18e eeuw gebouwd op de plek waar een zilveren icoon van de Aartsengel is gevonden. In het klooster zijn twee musea, het volkenkundig en het kerkelijk museum.

In de zomer wordt Panormitis dagelijks door toeristenbootjes bezocht, vooral bootjes van Rhodos komen hier. Aan het haventje zijn een aantal winkeltjes. Zwemmen kan in dezelfde baai, naast het klooster.

Foto's Panormitis - Panormitis in beeld

Panormitis Symi - Dodecanese foto 20 - Foto van De Griekse Gids Michail Panormitis klooster vanaf de haven van Symi - Foto van De Griekse Gids Gebouw bij Panormitis klooster - Foto van De Griekse Gids Archaggelos Michail Panormitis kerk - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Bootjes aan het haventje van Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Baai bij Panormitis - Eiland Symi - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 6 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 19 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 3 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 23 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 21 - Foto van De Griekse Gids Panormitis Symi - Dodecanese foto 7 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panormitis»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Symi

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Symi: Waar ligt Panormitis?

Waar ligt Symi
De kaart / landkaart van Panormitis


Symi vakanties

Pedi Beach Hotel

Bekijken

Pedi Beach Hotel

Symi
Pedi
Athanasia's House

Bekijken

Athanasia's House
Symi
Symi stad
A Symi Residences

Bekijken

A Symi Residences
Symi
Pedi
© De Griekse Gids 2000-2019