Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland

Symi-stad - Symi (Griekenland)

Symi.  Symi is de hoofdstad van het gelijknamige Griekse eiland: Symi. De stad ligt in het noorden van het eiland, op de hellingen van een heuvel in een mooie baai. Dagelijks varen boten vanaf Kos en Rhodos hier naartoe.

Symi bestaat eigenlijk uit twee dorpen, Ano Symi en Gialos. Ano Symi is de bovenstad, Gialos is het dorp aan de zee. Samen vormen ze een mooi stadje waar allerlei okerkleurige en zalmkleurige gebouwen met rode keramische daken staan. Overal zie je mooie herenhuizen met kleine balkonnetjes en driehoekige frontons.

De huizen zijn als het ware boven elkaar op de hellingen van de heuvel gebouwd en tussen de huizen zie je groene bomen, struiken en grijze rotsen.

Aan de haven zie je overal jachten en zeilboten. Hier is het in de zomer bijna altijd druk. De neoklassieke gebouwen die hier liggen zijn in gebruik als winkels, restaurants en cafeetjes.

Bezienswaardigheden Symi-stad

  • Het Ridder kasteel op het hoogste punt van de bovenstad (Ano Symi).
  • De stenen brug aan de haven.
  • De klokkentoren aan de haven.

 

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Symi-stad - Symi-stad in beeld

Symi stad - Symi Dodecanese foto 112 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 3 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 81 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 29 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 86 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 34 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 8 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 11 - Foto van De Griekse Gids Pedi - Symi Dodecanese foto 10 - Foto van De Griekse Gids Symi stad - Symi Dodecanese foto 15 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Symi-stad»

Video van Symi-stad

Luchtvideo Symi-stad - Eiland Symi (©De Griekse Gids)

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Symi-stad
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Symi: Waar ligt Symi-stad?

Uitstapjes / Trips vanaf Symi-stad
De kaart / landkaart van Symi (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019