Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Naxos stad

Naxos stad - Chora, de prachtige hoofdstad van het eiland Naxos


Naxos stad (Chora Naxos). Naxos stad is de hoofdstad van het Cycladeneiland Naxos. De bewoners van het eiland noemen hun hoofdstad Chora, een naam die overigens op de meeste Cycladen eilanden voor de eigen hoofdstad gebruikt wordt. Naxos stad is een prachtige, traditionele stad, die rondom een lage heuvel is gebouwd. Hier bevindt zich de grote haven van het eiland. Hier kom je met de veerboot uit Piraeus of andere eilanden aan.

"Naxos-stad is een prachtige traditionele stad met een haven."

In Naxos stad wonen ongeveer zesduizend inwoners. Op de top van de heuvel bevindt zich een Venetiaans kasteel, waar ooit de katholieke adel van de stad woonde.

Naxos-stad Naxos
Naxos-stad

Het bekendste monument van Naxos is Portara, dat aan de haven ligt en in de zesde eeuw voor Christus is gebouwd. Wanneer je in Naxos stad aankomt, zie je aan je linkerkant een schiereilandje met de rechthoekige tempel: Portara. Deze imposante poort uit de oudheid staat op het schiereilandje Palatia, dit betekent Tempels. Dit schiereilandje was ooit een heuvel bij Naxos stad, maar omdat de zeespiegel sinds de oudheid is gestegen, is het nu een schiereilandje. Het eilandje is verbonden met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je naar Portara kunt lopen.

"Vanaf Portara is er prachtig uitzicht over de zee en Naxos-stad."

Op het schiereiland Palatia zou volgens de  Griekse mythologie Ariadne uit Kreta de God Dionysos ontmoet hebben en ze zouden verliefd op elkaar zijn geworden. Het is een plek voor verliefden en dat merk je in zomer wanneer honderden toeristen en Grieken hierheen komen om de unieke zonsondergang mee te maken en om van de romantiek en de schoonheid van de omgeving te genieten.

Vakantie in Naxos stad

Wil je van een heerlijke vakantie in Naxos stad genieten? Zie hier het overzicht van de vakanties naar Naxos. Wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, zoals Naxos, Paros, Santorini en Mykonos? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen, onze specialiteit is eilandhoppen.

Bekijk foto's Naxos stadVideo

Video Naxos Stad © De Griekse Gids

Small straatjes en steegjes

Het leukste van Naxos stad zijn de smalle steegjes die rondom het kasteel liggen. Een wandeling door deze smalle steegjes is fantastisch. Wandelend door de soms zeer smalle steegjes, kom je allerlei toeristische winkeltjes tegen, goud- en sieradenwinkels, bars maar ook kleine binnenterrasjes waar kleine en grotere traditionele taverna’s en restaurants zijn. Het gedeelte dat Old Market Street wordt genoemd is schilderachtig mooi. Aan de haven bevindt zich een groot plein waar een boulevard is met allerlei cafeetjes, tavernes, souvenirwinkels en reisbureaus. Vooral in de avonden van het hoogseizoen is het er super gezellig. Vaak zijn er dan allerlei evenementen zoals concerten, feesten en theatervoorstellingen.

Straatje Naxos stad
Smalle straatjes en steegjes in Naxos stad

Bezienswaardigheden en tips Naxos stad

  • In Naxos stad kun je het Venetiaanse kasteel Kastro en het museum in het kasteel bezoeken.
  • De Portara aan de haven.
  • Wanneer je met vakantie in of bij Naxos stad verblijft, kun je vanwege de centrale ligging, het eiland gemakkelijk met de auto of scooter verkennen. Bezienswaardigheden zijn er te over. De prachtige stranden van Agios Prokopios en het mooie Agia Anna zijn zeker een bezoekje waard. Je kunt ook het binnenland ingaan, naar de dorpjes Chalkio, Filoti en naar het bergdorp Apiranthos. Ook Apollonas, met de grote Kouros in het noorden van Naxos is leuk om te bezoeken. De tempel van Dimitra bij Sangri is ook een belangrijke bezienswaardigheid.
  • Vanaf de haven van Naxos stad kun je in de zomermaanden verschillende leuke boottochtjes / excursies maken naar omringende eilandjes, zoals, Koufonissia, en Iraklia, het buureiland Paros en het heilige eilandje uit de oudheid Delos.

Naxos stad kasteel en museum
Naar het kasteel en het museum in Naxos stad

Musea 

  • Het archeologisch museum met kunstwerken van de oude Cycladische beschaving.
  • Het Domus Della Rocca-Barozzi museum in een oud herenhuis in het kasteel geeft een nauwkeurig beeld van het burgerlijk leven van Naxos in de 19e eeuw.
  • De oude Franse School waar de historische archieven van Naxos gehuisvest zijn. Dit archief is gevestigd in het kasteel van Naxos.

Griekse spullen bestellen

Naxos: Waar ligt Naxos stad?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Naxos stad


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Naxos stad

wim
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting Naxos stad:
Naxos-stad is een leuke stad om te vertoeven. Met zijn kleine doolhof-straatjes weg uit de hete zon, met zijn gezellige winkeltjes waar de verkopers je met rust laten, met zijn leuke restaurantjes en cafeetjes, is Naxos-stad een ideale stad en Naxos-eiland tous-cours het ideale eiland om te verblijven!


Bep
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 9 - Uitgaan: - Kindvriendelijk: - Cultuur: 8 - Stranden: - Omgeving: 9

Toelichting Naxos stad:
Ben net terug van rondreis Cycladen,maar Naxos was in een woord TOPPIE!!!!!


Ben je zelf ooit naar Naxos stad geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Apiranthos vakantie
Apiranthos vakantie
Agia Anna vakantie
Agia Anna vakantie
Agios Prokopios vakantie
Agios Prokopios vakantie
Agios Georgios vakantie
Agios Georgios vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Eilandhoppen Naxos Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Naxos stad Naxos

zondag
Weer en klimaat Naxos stad
29°C

maandag
Weer en klimaat Naxos stad
31°C

dinsdag
Weer en klimaat Naxos stad
30°C

woensdag
Weer en klimaat Naxos stad
29°C

donderdag
Weer en klimaat Naxos stad
29°C

vrijdag
Weer en klimaat Naxos stad
30°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024