Lefkes (Paros)

Lefkes. Lefkes is een pittoresk bergdorpje op het eiland Paros. Het ligt in een vallei omgeven door lage heuvels, tien kilometer ten zuidoosten van Parikia. In Lefkes wonen ongeveer 500 inwoners. Het is een gezelllig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle steegjes die met stenen zijn geplaveid en een mooi dorpsplein. Alle terrasjes zijn met bloemen versierd, het dorp is omgeven door dennenbomen, eucalyptusbomen en olijfbomen. Prachtig!

Lefkes is in de 15e eeuw opgericht, in het dorp bevinden zich meerdere mooie kerken, sommigen uit de 17e eeuw. De bekendste kerk is de kerk van Agia Triada waar zeldzame byzantijnse iconen te zien zijn. De kerk is uit lokaal marmer gebouwd.

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het oorlogsmonument op het dorpsplein, de windmolens, het traditionele café, de weverij-ambachten in het dorp en de beeldhouwkunst ambacht.

Buiten het dorp zijn er diverse kloosters die bezocht mogen worden, zoals het klooster van Agios Ioannis Kaparos (17e eeuw) en het klooster van Agia Kyriaki. In het dorp zijn kamers te huur en er bevindt zich ook een hotel, Lefkes Village. In dit hotel is een volksmuseum waar allerlei voorwerpen te zien zijn uit het dagelijks leven van de inwoners van Lefkes.

Video Lefkes - Paros

 

©De Griekse Gids

Foto's Lefkes - Lefkes in beeld

Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 69 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Volkenkundig Museum Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 18 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lefkes»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Lefkes?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Lefkes


Paros vakanties

Santa Maria Surfing Beach

Bekijken

Santa Maria Surfing Beach

Paros
Santa Maria
Althea Villas

Bekijken

Althea Villas
Paros
Parikia
Eilandhoppen Paros, Naxos & Mykonos

Bekijken

Eilandhoppen Paros, Naxos & Mykonos
Paros
Eilandhoppen
Aeraki Villas Paros

Bekijken

Aeraki Villas Paros
Paros
Santa Maria
© De Griekse Gids 2000-2019