Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Lefkes


Lefkes - Paros (Griekenland)

Lefkes. Lefkes is een pittoresk bergdorpje op het eiland Paros. Het ligt in een vallei omgeven door lage heuvels, tien kilometer ten zuidoosten van Parikia. In Lefkes wonen ongeveer 500 inwoners. Het is een gezelllig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle steegjes die met stenen zijn geplaveid en een mooi dorpsplein. Alle terrasjes zijn met bloemen versierd, het dorp is omgeven door dennenbomen, eucalyptusbomen en olijfbomen. Prachtig!

Lefkes is in de 15e eeuw opgericht, in het dorp bevinden zich meerdere mooie kerken, sommigen uit de 17e eeuw. De bekendste kerk is de kerk van Agia Triada waar zeldzame byzantijnse iconen te zien zijn. De kerk is uit lokaal marmer gebouwd.

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het oorlogsmonument op het dorpsplein, de windmolens, het traditionele café, de weverij-ambachten in het dorp en de beeldhouwkunst ambacht.

Buiten het dorp zijn er diverse kloosters die bezocht mogen worden, zoals het klooster van Agios Ioannis Kaparos (17e eeuw) en het klooster van Agia Kyriaki. In het dorp zijn kamers te huur en er bevindt zich ook een hotel, Lefkes Village. In dit hotel is een volksmuseum waar allerlei voorwerpen te zien zijn uit het dagelijks leven van de inwoners van Lefkes.

Video Lefkes - Paros

©De Griekse Gids

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Lefkes - Lefkes in beeld

Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 66 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Muur met Bouganvillea - Foto van peddel Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 32 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lefkes»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Lefkes
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Paros: Waar ligt Lefkes?

De kaart / landkaart van Paros

Uitstapjes vanaf Lefkes Paros

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Paros en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Paros.

Plattegrond - Landkaart ParosFarangas Paros bij Aliki Kolimbithres (Kolymbithres) Paros Naoussa Paros Parikia Paros Kostos Paros Lefkes Paros Pounta (Pounda) Paros Drios (Dryos) Paros Aliki (Alyki) Paros Marathi Paros Eiland Paros Marpissa Paros Molos en Kalogeros Paros Piso Livadi Paros Logaras bij Piso Livadi Paros
Uitstapjes vanaf Lefkes - Klik op de kaart van Paros (©De Griekse Gids)