Parikia (Paros)

Parikia. Parikia (de Grieken noemen het Parikiá), is de hoofdstad en haven van het Griekse eiland Paros. Dit stadje ligt in het noordwesten van het eiland en telt ongeveer 5000 inwoners. Parikia is een gezellig stadje met een rijke geschiedenis. Reeds in de Griekse oudheid was het welvarend, overal in de stad zijn bezienswaardigheden uit de antieke oudheid te bespeuren. Wanneer je met de boot in Parikia aankomt zie je de opvallende, witte huisjes op en rondom de hellingen van een lage heuvel. Aan de haven staat de bekende windmolen en er liggen tientallen vissers- en andere bootjes. Het centrum van het stadje ligt op het hoogste punt, op de plek waar ook de antieke stad lag. Hier bevindt zich het oude kasteel met op de top van de heuvel de kerk van Christus die in de 13e eeuw is gebouwd, de kerk van de Maria Presentatie en de grondvesten van de antieke tempel van Dimitra waar de belangrijke kerk van Agios Konstantinos is gebouwd. 

Een wandeling door Parikia op Paros

 

Vakantie naar Parikia Paros

Wil je op vakantie naar Parikia Paros? Boek dan je vakantie via Griekse Gids Reizen. Of wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, zoals Paros, Naxos en Mykonos?  Het is bij Griekse Gids Reizen mogelijk om je vakantie helemaal naar eigen wens samen te stellen. Eilandhoppen is onze specialiteit. Wij helpen je graag met het samenstellen van een heerlijke reis. Maak een afspraak en kom langs op ons reisbureau in Wijk bij Duurstede voor persoonlijk advies. Voor vragen mag je ons ook bellen op mailen. Stuur je e-mail naar reizen@grieksegids.nl of bel naar (0031) 0343-594447 of (0031) 06-51914690.

Foto's Parikia - Parikia in beeld

Parikia Paros | Cycladen | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Pension Rena Parikia | Paros | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 82 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros | Cycladen | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 41 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Parikia»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Rondom het kasteel zijn met bloemen versierde witte huisjes te bewonderen. De smalle, geplaveide steegjes met hier en daar mooie booggewelven, zijn een genot om te bewandelen. Overal zijn er winkeltjes, cafés en tavernas. De meeste cafés en restaurantjes zijn aan de haven of aan de stranden van het stadje te zien. Mensen die van uitgaan houden zullen het hier ook naar de zin hebben omdat er diverse pubs en clubs voorhanden zijn. Het belangrijkste monument van Parikia is de kerk van de Heilige Moeder Katapoliani (of Ekatontapiliani, wat letterlijk honderd deuren betekent) die in de 6e eeuw gebouwd is door de Byzantijnse Keizer Justinianus bovenop de ruïnes van een Romeins gymnasium. Het dichtstbijzijnde strand bij Parikia is het strand Livadia, iets verder liggen de stranden Kaminia, Krios en Agios Fokas.

Links over Parikia / Paros


Gemiddelde temperaturen Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Parikia?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Parikia


Paros vakanties

Stratos Studios Paros

Bekijken

Stratos Studios Paros

Paros
Parasporos
Argonauta Hotel Paros

Bekijken

Argonauta Hotel Paros
Paros
Parikia
Pyrgaki Hotel

Bekijken

Pyrgaki Hotel
Paros
Parikia
Kalypso

Bekijken

Kalypso
Paros
Naoussa
© De Griekse Gids 2000-2020