Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Lagadia

Lagadia - vakantie in een pittoresk dorp op Peloponnesos

Lagadia vakantie. Lagadia is een dorp in het departement Arkadia (Arcadië) op de Peloponnesos. Het dorp ligt 55 km ten noordwesten van Tripolis, de hoofdstad van het departement. De afstand tot Athene is 205 km en tot Kalamata 115 km. Het is verdeeld in het hogerop gelegen gedeelte dat 'Pano Machalas' heet en het lager gelegen deel dat 'Kato Machalas' heet.

"Lagadia is een schilderachtig dorp dat op 950 meter hoogte ligt."

Lagadia, dat op een steile helling is gebouwd op een hoogte van 950 meter, is een schilderachtig dorpje met pittoreske steegjes, stenen huizen en prachtige uitzichten. De elegantie van het dorp heeft direct te maken met de beroemde Lagadia-bouwers die in heel Griekenland bekend werden om hun bouwtalent. Na de bevrijding van de Ottomanen, zijn de inwoners van Lagadia bijna uitsluitend bezig geweest met het beroep van bouwer, waarbij ze in heel de Peloponnesos huizen, bruggen, scholen, fonteinen en kerken bouwden. Dat zie je terug in het dorp waar je prachtige stenen herenhuizen, geplaveide straten, overdekte binnenplaatsen en gebeeldhouwde voordeuren tegenkomt.

Lagadia Peloponnesos
Lagadia Peloponnesos - foto Menalon trail

Lagadia ligt op een helling van de berg Mainalo en het is geen toeval dat men het ook het "hangende dorp van de Peloponnesos" noemt, aangezien het een adembenemend panoramisch uitzicht biedt. Het is een mooi en goed verzorgd dorp met veel stromend water en veel waterbronnen.

Het ligt tussen tussen walnotenbomen en platanen, beneden het dorp is er een kloof waar de rivier Touthoa stroomt. De inwoners zijn zeer gastvrij, maar dit laatste geldt ook voor de andere dorpen in de regio. In het dorp leefden aan het einde van de 19e eeuw meer dan 7.000 mensen, tegenwoordig zijn het er amper 200. Heel veel inwoners zijn naar de Verenigde Staten verhuisd.

Bekijk foto's LagadiaGeschiedenis Lagadia

Lagadia heeft een rijke geschiedenis want de dorpelingen hebben een belangrijke rol gespeeld in de bevrijdingsstrijd tegen de Turken. Het is ook het dorp van de Deligiannis-familie maar ook van veel andere strijders van de strijd in 1821. De familie Deligiannis was een rijke familie die een vooraanstaande rol speelde in die strijd. In het centrum van het dorp staat een monument, gewijd aan de nagedachtenis van de gevallen inwoners van Lagadia.


Griekse spullen bestellen

Arkadia: Waar ligt Lagadia?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Lagadia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Lagadia geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mantinia vakantie
Mantinia vakantie
Sampatiki vakantie
Sampatiki vakantie
Tripolis vakantie
Tripolis vakantie
Levidi vakantie
Levidi vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Lagadia Arkadia

vrijdag
Weer en klimaat Lagadia
33°C

zaterdag
Weer en klimaat Lagadia
33°C

zondag
Weer en klimaat Lagadia
32°C

maandag
Weer en klimaat Lagadia
31°C

dinsdag
Weer en klimaat Lagadia
31°C

woensdag
Weer en klimaat Lagadia
33°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2022