Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Tyros

Tyros - mooie badplaats aan de oostkust van Peloponnesos


Tyros vakantie. Tyros ligt in het departement Arkadia (Arcadië) op de Peloponnesos, ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Astros, vlakbij de oude tempel van Apollo Tyrita. De afstand tot Nafplion is 62 kilometer en tot Tripolis 69 kilometer. Het is een vakantiebestemming, bestaande uit Ano Tyros, dat is gebouwd op de groene hellingen van de berg Parnon en Kato Tyros dat iets verderop ligt aan het gelijknamige strand van Tyros.

"Ano Tyros en Kato Tyros zijn leuke vakantie bestemmingen."

Het strand van Tyros heeft een uitstekende toeristische infrastructuur en trekt veel, vooral Griekse toeristen aan. Er is weelderige vegetatie langs het vasteland en een klein openluchttheater voor culturele zomerse evenementen, terwijl de Paasfestivals en - vieringen veel van de unieke tradities en gebruiken van Tsakonia volgen.

Tyros vakantie
Tyros vakantie

Informatie en bezienswaardigheden

Tsakonia is een bijzondere gebied met de inheemse bevolking, mogelijk afstammelingen van de Doriërs. Omdat ze geïsoleerd leefden, behielden ze het Dorische dialect, hun trotse gevoel van vrijheid en hun gebruiken. Daarom zijn de festivals, Paasvieringen en speciale tradities en gebruiken tot op de dag van vandaag behouden.

Een speciaal evenement in de regio, ook in Leonidio, dat in de zomer wordt gehouden zijn "Tsakonische aubergine festivals", meestal in augustus. De beste 'aubergine', in het Grieks 'Melitzana', komt hier vandaan, het is de enige die een zoete smaak heeft en een oorsprongsbenaming heeft!

Ano Tyros is tegen de hellingen van een berg gebouwd, met uitzicht op de zee, tevens zijn er bergachtige wandelpaden, ideaal voor liefhebbers van wandelen. Vanaf hier kun je o.a. naar het Paleochori-plateau wandelen. Noemenswaardig zijn de de grotten Fournos en de spelonken Desse.

In Ano Tyros zijn prachtige stenen huizen die over de zee uitkijken en op de berg Oriontas, op 1000 meter hoogte, zijn de ruïnes van een middeleeuws kasteel.

Tyros Oost-Peloponnesos
Tyros, aan de oostkust van de Peloponnesos

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Bekijk foto's TyrosStranden Tyros

Dit schilderachtige kustplaatsje ligt dicht bij vele mooie baaien en ongelooflijke stranden, evenals bij de dorpen zoals Kryoneri, Tserfos en Zaritsi. Een erg mooi strand is Tigani dat ten noorden van Tyros ligt, aan de andere kant van de baai. Tigani is ook ideaal om te snorkelen of om rustig te zwemmen.

De traditionele nederzetting Sapounakaiika, waar overblijfselen zijn van een oud kasteel, ligt iets verder naar het zuiden van het strand van Tyros.

Strand Tyros
Strand Tyros


Griekse spullen bestellen

Arkadia: Waar ligt Tyros?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Tyros


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Tyros geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Zygovisti vakantie
Zygovisti vakantie
Tripolis vakantie
Tripolis vakantie
Stemnitsa vakantie
Stemnitsa vakantie
Mantinia vakantie
Mantinia vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Tyros Arkadia

donderdag
Weer en klimaat Tyros
38°C

vrijdag
Weer en klimaat Tyros
32°C

zaterdag
Weer en klimaat Tyros
31°C

zondag
Weer en klimaat Tyros
32°C

maandag
Weer en klimaat Tyros
32°C

dinsdag
Weer en klimaat Tyros
31°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024