Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Levidi

Levidi - vakantie in een traditioneel dorp op de Peloponnesos


Levidi vakantie. Levidi is een dorp van het departement Arkadia (Arcadië) op de Peloponnesos, 25 kilometer ten noorden van Tripolis. Het ligt op de oostelijke hellingen van de berg Mainalos, op 850 meter hoogte en is omgeven door sparrenbossen. De inwoners van Levidi houden zich vooral bezig met landbouw, veeteelt en handel. De vele van steen gebouwde herenhuizen, getuigen dat Levidi welvaart heeft gekend en dat kwam vooral door de handel.

Op het centrale plein van Levidi staat het standbeeld van Anagnostis Striftombolas, die familie was van de Griekse held Theodoros Kolokotronis. Rond het plein zijn tavernes, cafés en allerlei winkeltjes waar plaatselijke producten en zoetigheden verkocht worden.

Bij de tavernes kun je de lokale Arcadische specialiteiten proeven. Vanaf het plein heb je uitzicht over de berg Mainalo, de heuvel van Analipsis, de berg Artemisio en de berg Chelmos met het enorme plateau eronder. De toppen van de berg Chelmos liggen hoger dan 2300. Aan de andere kant van het plateau bevinden zich steile bergketens.

Levidi Arkadia - Peloponnesos
Levidi Arkadia - Peloponnesos

Vakantie in Levidi

Levidi is een plek waar je tot rust kunt komen. Beleef hier een vakantie in een traditioneel dorp in midden van een prachtige natuur, weg van de massa. Een superleuke accommodatie in Levidi is het Villa Vager, een echte aanrader. Villa Vager kun je boeken bij Griekse Gids Reizen. Levidi kun je ook combineren met andere dorpjes van Peloponnesos tijdens een Fly & Drive. Bovendien is Levidi een dorp waar je 12 maanden per jaar terecht kan. In de winter bijvoorbeeld kun je hier zelfs komen skiën, in de regio bevinden zich meerdere skicentra zoals Ostrakina en het Mainalon Ski center.

Bekijk foto's LevidiBezienswaardigheden Levidi

  • Het museum van Alexandros Papanastasiou: dit museum is sinds 1976 geopend, ter nagedachtenis aan de politicus en socioloog Alexandros Papanastasiou. Het museum is gehuisvest in het huis van Alexandros Papanastasiou, die met zijn ideeën een pionierpoliticus was. In zijn grote bibliotheek zijn zeldzame boeken, wetenschappelijke boeken, veel van zijn correspondentie, toespraken en artikelen te zien. Er zijn ook zeldzame persoonlijke en familiefoto's, vastgelegde momenten uit zijn militaire leven en een verzameling persoonlijke voorwerpen zoals zijn paraplu, een jas en zijn komboloi.
  • Het borstbeeld van Anastasios Striftombolas, op het dorpsplein, hij was een van de leiders van de revolutie van 1821 tegen de Ottomanen.
  • Het Arcadisch museum voor kunst en geschiedenis: het is gebaseerd op de collectie van Georgios Christodoulopoulos, met meer dan 500 tekeningen en gravures van grote Europese en Griekse kunstenaars met als thema de wijdere regio Arkadia. De museumbibliotheek heeft meer dan 1000 titels en veel daarvan zijn zeldzaam en moeilijk te vinden. De tentoonstellingsruimtes zijn verspreid over 600 vierkante meter.
  • De herenhuizen met bijzondere traditionele architectuur.
  • De kerk van de drie hiërarchen die de top van de heuvel van het dorp domineert.
  • De traditionele tavernes met hun bijzondere specialiteiten.
  • De fonteinen van het dorp, die in een idyllisch met bomen omzoomd gebied liggen.
  • De Byzantijnse kerk van Panagia Levidi die twee kilometer van Levidi, in de Mantinia-vlakte ligt.

Lokale specialiteiten Levidi

In de pittoreske tavernes van Levidi kun je heerlijk lamsvlees aan het spit proeven maar ook kokoretsi en andere vleesspecialiteiten. Levidi staat bekend om de kwaliteit van het vlees omdat het vee in de grote vlakte leeft. Levidi staat ook bekend om zijn zuivelproducten, honing, kruiden, traditionele pastas, worstjes, vleeswaren, appels, perziken, peren en lokale wijn.


Griekse spullen bestellen

Arkadia: Waar ligt Levidi?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Levidi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Levidi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mantinia vakantie
Mantinia vakantie
Zygovisti vakantie
Zygovisti vakantie
Tyros vakantie
Tyros vakantie
Leonidio vakantie
Leonidio vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Levidi Arkadia

vrijdag
Weer en klimaat Levidi
32°C

zaterdag
Weer en klimaat Levidi
31°C

zondag
Weer en klimaat Levidi
32°C

maandag
Weer en klimaat Levidi
33°C

dinsdag
Weer en klimaat Levidi
31°C

woensdag
Weer en klimaat Levidi
32°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024