Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Levidi

Levidi - Vakantie in een traditioneel dorp op de Peloponnesos

Levidi vakantie. Levidi is een dorp van het departement Arkadia (Arcadië) op Peloponnesos, 25 kilometer ten noorden van Tripolis. Het ligt op de oostelijke hellingen de berg Mainalos, op 850 meter hoogte en is omgeven door sparrenbossen. De inwoners van Levidi houden zich vooral bezig met landbouw, veeteelt en handel. De vele van steen gebouwde herenhuizen, getuigen dat Levidi welvaart heeft gekend en dat kwam vooral door de handel.

Op het centrale plein van Levidi staat het standbeeld van Anagnostis Striftombolas, die familie was van de Griekse held Theodoros Kolokotronis. Rond het plein zijn tavernes, cafés en allerlei winkeltjes waar plaatselijke producten en zoetigheden verkocht worden.

Bij de tavernes kun je de lokale Arcadische specialiteiten proeven. Vanaf het plein heb je uitzicht over de berg Mainalo, de heuvel van Analipsis en de berg Artemisio en de berg Chelmos met het enorme plateau eronder. De hoge toppen van de berg Chelmos liggen hoger dan 2300. Aan de andere kant van het plateau bevinden zich steile bergketens.

Levidi Arkadia - Peloponnesos
Levidi Arkadia - Peloponnesos

Vakantie in Levidi

Levidi is een plek waar je tot rust kunt komen. Beleef hier een vakantie in een traditioneel dorp in midden van een prachtige natuur, weg van de massa. Een superleuke accommodatie in Levidi is het Villa Vager, een echte aanrader. Villa Vager kun je boeken bij Griekse Gids Reizen. Levidi kun je ook combineren met andere dorpjes van Peloponnesos tijdens een Fly & Drive. Bovendien is Levidi een dorp waar je 12 maanden per jaar terecht kan. In de winter bijvoorbeeld kun je hier zelfs komen skiën, in de regio bevinden zich meerdere skicentra zoals Ostrakina en het Mainalon Ski center.

Bekijk foto's Levidi


Levidi


Beoordeel Levidi (Arkadia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Levidi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:
Bezienswaardigheden Levidi

  • Het museum van Alexandros Papanastasiou: Het Museum van Alexandros Papanastasiou is sinds 1976 geopend, ter nagedachtenis aan de politicus en socioloog Alexandros Papanastasiou. Het museum is gehuisvest in het huis van Alexandros Papanastasiou, die met zijn ideeën een pionierpoliticus was. In zijn grote bibliotheek zijn zeldzame boeken, wetenschappelijke boeken, veel van zijn correspondentie, toespraken en artikelen te zien. Er zijn ook zeldzame persoonlijke en familiefoto's, vastgelegde momenten uit zijn militaire leven en een verzameling persoonlijke voorwerpen zoals zijn paraplu, een jas en zijn komboloi.
  • De borstbeeld van Anastasios Striftombolas, op het dorpsplein, hij was een van de leiders van de revolutie van 1821 tegen de Ottomanen.
  • Het Arcadisch museum voor kunst en geschiedenis: het is gebaseerd op de collectie van Georgios Christodoulopoulos met meer dan 500 tekeningen en gravures van grote Europese en Griekse kunstenaars met alks thema de wijdere regio Arkadia. De museumbibliotheek heeft meer dan 1000 titels en veel daarvan zijn zeldzaam en moeilijk te vinden. De tentoonstellingsruimtes zijn verspreid over 600 vierkante meter.
  • De Herenhuizen met bijzondere traditionele architectuur.
  • De kerk van de drie hiërarchen die de top van de heuvel van het dorp domineert.
  • De traditionele tavernes met hun bijzondere specialiteiten.
  • De fonteinen van het dorp, die in een idyllisch met bomen omzoomd gebied liggen.
  • De Byzantijnse kerk van Panagia Levidi die twee kilometer van Levidi, in de Mantinia-vlakte ligt.

Lokale specialiteiten Levidi

In de pittoreske tavernes van Levidikun je heerlijk lamsvlees aan het spit proeven maar ook kokoretsi en andere vleesspecialiteiten. Levidi staat bekend om de kwaliteit van het vlees omdat het vee in de grote vlakte leeft. Levidi staat ook bekend om zijn zuivelproducten, honing, kruiden, traditionele pastas, worstjes, vleeswaren, appels, perziken, peren en lokale wijn.


Arkadia: Waar ligt Levidi?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Levidi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Levidi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Zygovisti vakantie
Zygovisti vakantie
Leonidio vakantie
Leonidio vakantie
Tyros vakantie
Tyros vakantie
Sampatiki vakantie
Sampatiki vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021