Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Leonidio

Leonidio Peloponnesos | vakantie, informatie en leuke tips

Leonidio of Leonidion is een stad in Arkadia op de Peloponnesos. Leonidio ligt in een zeer spectaculair landschap. De stad wordt namelijk begrensd door twee steile berghellingen die de stad omsluiten vanuit het noorden en het zuiden. De rivier de Dafnon loopt door de stad en de oevers zijn verbonden door drie bruggen. Leonidio is de hoofdstad van de regio Tsakonia en heeft een opvallende en pittoreske architectuur. Er zijn drie oude windmolens die uitkijken over de stad.

"Leonidio ligt in een zeer spectaculair landschap met steile berghellingen."

Leonidio een levendige en kleurrijke stad, vooral in de zomermaanden, als gevolg van het toerisme. De landbouw blijft echter een belangrijke bron van inkomsten voor de bewoners. De stad is ook beroemd om zijn bijzondere paasviering, dan trekken de 'aerostata' (luchtballonnen) veel toeschouwers.

De stad Leonidio ligt op een vlakte tussen de steile bergen. Deze vlakte is vruchtbaar en zeer belangrijk voor de lokale economie, met veel werkgelegenheid in de landbouw. Er worden citrusvruchten, peren, tomaten en olijven geteeld. Erg bekend is de "Tsakonische  aubergine". Deze heeft een zoete smaak en wordt erkend en beschermd door de Europese Unie.

Leonidio
Leonidio Peloponnesos

Plaka is de pittoreske haven van Leonidio, gelegen op 4 km van de stad. In Plaka leeft men voornamelijk van het toerisme, maar ook van de visserij. De haven heeft een aantal leuke tavernes en bars die direct aan de zee grenzen. Het strand bij Leonidio kun je vinden bij Lakkos.

Lakkos strand leonidio
Lakkos strand leonidio

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Bekijk foto's Leonidio


Leonidio


Beoordeel Leonidio (Arkadia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Leonidio? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Arkadia: Waar ligt Leonidio?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Leonidio


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Leonidio geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lagadia vakantie
Lagadia vakantie
Dimitsana vakantie
Dimitsana vakantie
Sampatiki vakantie
Sampatiki vakantie
Tripolis vakantie
Tripolis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021