Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Tripolis

Tripolis Peloponnesos - vakantie, informatie en leuke tips


Tripoli. Tripoli is de hoofdstad van de prefectuur Arkadia in Griekenland. De stad is gebouwd in het centrum van een bebost plateau op 650 meter boven de zeespiegel en ligt ongeveer op 160 kilometer van Athene. Tripolis is een van de belangrijkste landbouw en commerciële gebieden van de Peloponnesos.

"Tripolis is een vakantie bestemming voor alle seizoenen."

Rivieren en diepe kloven, een rijke vegetatie, oude steden en Byzantijnse kerken zijn in deze omgeving volop te vinden. De stad Tripoli wordt verfraaid door de Byzantijnse kerk van Agios Vassilis en enkele neoklassieke huizen. In een van die huizen is het Archeologisch museum gehuisvest.

Tripolis
Tripolis

Tripoli is een plaats van natuurlijke contrasten. Vanwege haar ligging voldoet het aan de wensen van de meest veeleisende bezoeker. Het ligt bij betoverende landschappen en is een bestemming  voor zowel de winter als voor de zomer, bovendien combineert het bergen en zee.

In het centrum van de stad ligt het Areos-plein met het standbeeld van Kolokotronis. Het is omgeven door het gerechtshof, het historische hotel MAINALON en het mooie park. In het westelijke park staat het prachtige Culturele Centrum van de gemeente Tripoli.

Prominente monumenten zijn hier onder meer het Malliaropouleio-theater en de kerk van Agios Vasilios. De kerk van Agios Vasilios heeft een wat ongebruikelijke indeling omdat er winkels op de begane grond zijn!

Verder is er hier het Archeologisch museum dat een van van de mooiste van Griekenland is. Het gebouw waar het Archeologisch museum in is gevestigd, is door de architect Ziller ontworpen. Mooie gebouwen zijn de herenhuizen van de dichter Kariotakis en van de dichter Synodinos.

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Bekijk foto's TripolisBezienswaardigheden, informatie en tips bij Tripolis

In de omgeving van Tripolis op de groene hellingen van de heuvels zijn er mooie kleine kerken, zoals die van Agios Georgios, Ai Thanasakos en Ai Yannis. Interessant zijn de pittoreske kloosters van Epano Chrepa, Varsoi en Gorgoepikoos.

Belangrijke antieke bezienswaardigehden zijn er in het oude Mantineia waar een theater is en de bijzondere heilige kerk van Agia Fotini, zoals ook Alea en Episkopi in Tegea.

Dagtrips vanaf Tripoli

Omdat Tripoli centraal in de prefectuur Arkadia en de Peloponnesos ligt, is het ideaal om als uitvalsbasis te dienen. Vanaf hier kun je dagtrips maken naar Vytina, Dimitsana, Stemnitsa, Langadia, Astros, Karytaina en Megalopoli. Iets verder gelegen maar toch te doen zijn Nafplion, Mycene, Epidavros, Sparta, Mystras, Olympia en Kalamata. Om te zwemmen kun je naar  Astros waar fijne, schone stranden zijn. Dit is ongeveer een uur rijden.


Griekse spullen bestellen

Arkadia: Waar ligt Tripolis?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Tripolis


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Tripolis geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Mantinia vakantie
Mantinia vakantie
Stemnitsa vakantie
Stemnitsa vakantie
Zygovisti vakantie
Zygovisti vakantie
Tyros vakantie
Tyros vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Tripolis Arkadia

maandag
Weer en klimaat Tripolis
28°C

dinsdag
Weer en klimaat Tripolis
24°C

woensdag
Weer en klimaat Tripolis
20°C

donderdag
Weer en klimaat Tripolis
19°C

vrijdag
Weer en klimaat Tripolis
18°C

zaterdag
Weer en klimaat Tripolis
16°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024