Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Tripolis

Tripolis Peloponnesos | vakantie, informatie en leuke tips

TRIPOLI. Tripoli is de hoofdstad van de prefectuur Arkadia in Griekenland. De stad is gebouwd in het centrum van een bebost plateau op 650 meter boven de zeespiegel en ligt ongeveer op 160 kilometer van Athene. Tripolis is een van de belangrijkste landbouw en commerciële gebieden van de Peloponnesos. Rivieren en diepe kloven, een rijke vegetatie, oude steden en byzantijnse kerken zijn in deze omgeving volop te vinden. De stad Tripoli wordt verfraaid door de byzantijnse kerk van Agios Vassilis en enkele neoklassieke huizen. In een van die huizen is het archeologisch museum gehuisvest.

Tripoli is een plaats van natuurlijke contrasten. Vanwege haar ligging voeldoet het aan de wensen van de meest veeleisende bezoeker. Het ligt bij betoverende landschappen en is een bestemming  voor zowel de winter als voor de zomer, boevendien combineert het bergen en zee.

In het centrum van de stad ligt het Areos-plein met het standbeeld van Kolokotronis. Het is omgeven door het gerechtshof, het historische hotel MAINALON en het mooie park.
In het westelijke park staat het prachtige Culturele Centrum van de gemeente Tripoli. Prominente monumenten zijn hier onder meer het Malliaropouleio-theater en de kerk van Agios Vasilios. De kerk van Agios Vasilios heeft een wat ongebruikelijke indeling omdat er winkels op de begane grond zijn! Verder is er hier het Archeologisch Museum dat een van van de mooiste van Griekenland is. Dit gebouw waar het Archeologisch museum is gevestigd, is door de architect Ziller ontworpen. Mooie gebouwen zijn de herenhuizen van de dichter Kariotakis en van de dichter Synodinos.

Bekijk foto's TripolisBezienswaardigheden, informatie en tips bij Tripolis

In de omgeving van Tripolis op de groene hellingen van de heuvels zijn er mooie kleine kerken zoals die van Agios Georgios, Ai Thanasakos en Ai Yannis. Interessant zijn de pittoreske kloosters van Epano Chrepa, Varsoi en Gorgoepikoos.
Belangrijke antieke bezienswaardigehden zijn er in het oude Mantineia waar een theater is en de bijzondere heilige kerk van Agia Fotini zoals ook Alea en Episkopi in Tegea.

Dagtrips vanaf Tripoli

Omdat Tripoli centraal in de prefectuur Arkadia en de Peloponnesos ligt, is het ideaal om als uitvalbasis te gebruiken. Vanaf hier kun je gagrips maken naar Vytina, Dimitsana, Stemnitsa, Langadia, Astros, Karytaina en Megalopoli. Iets verder gelegen maar toch te doen zijn Nafplion, Mycene, Epidavros, Sparta, Mystras, Olympia en Kalamata. Om te zwemmen kun je naar  Astros waar fijne, schone stranden zijn en waar je er binnen minder dan een uur kan zijn.


Arkadia: Waar ligt Tripolis?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Tripolis

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C
© De Griekse Gids 2000-2021