Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Dimitsana

Dimitsana - vakantie in een traditioneel bergdorp op de Peloponnesos


Dimitsana vakantie. Dimitsana ligt op een bijzonder mooie plek boven de kloof van de rivier Lousios en op een hoogte van 1000 meter. Het is een prachtig pittoresk dorp in het centrum van het bergachtige departement Arkadia (Arcadië) op de Peloponnesos. Het is een historisch dorp met een rijke traditie. Dimitsana heeft prachtige traditionele, soms meerdere verdiepingen tellende huizen en herenhuizen, kleine maar elegante pleinen, historische kerken en uitstekende hotels en gasthuizen. In Dimitsani zijn tevens veel leuke cafés, restaurants en tavernes.

"Het bekende wandelpad 'Menalon Trail' loopt door Dimitsana."

In Dimitsana wonen ongeveer 600 inwoners. Aan het begin van de 20e eeuw telde het dorp ongeveer 8000 inwoners. Het is de moeite waard om over de geplaveide straatjes te wandelen en een van de heuvels te beklimmen waarop Dimitsana is gebouwd. Het biedt een prachtig uitzicht op de vlakte van Megalopolis en de berg Taygetos.

Dimitsana
Dimitsana - foto Menalon Trail

Dimitsana is sinds de 18e eeuw het commercieel centrum van het gebied en kende vroeger een grote welvaart. De drijvende kracht achter de lokale economie was het overvloedige water in het gebied. De bewoners bouwden met traditionele mechanismen verschillende ambachtelijke voorzieningen, zoals korenmolens, watermolens, leerlooierijen en buskruitmolens. Deze faciliteiten hebben bijgedragen aan de economische welvaart van Dimitsana.

Boek je vakantie naar de Peloponnesos

Ben je net zo enthousiast geworden over de Peloponnesos als wij? Je kunt dan je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij hebben verschillende vakanties en leuke fly & drives samengesteld op de Peloponnesos. 

Bekijk foto's DimitsanaDimitsana geschiedenis

De geschiedenis begint in de Homerische tijd, toen zich hier de kleine Arcadische stad Tefthis bevond. Dimitsana is gebouwd boven op de ruïnes van het oude Tefthis, een stad die volgens historicus Pafsanias deelnam aan de Trojaanse oorlog. Pafsanias bezocht Tefthis waar tempels waren en beschreef hoe het er was. Daarnaast vertelde hij een verhaal over de ruzie van de leider van Tefthis met Agamemnon en de godin Athena in Avlida, vóór het vertrek van de Griekse vloot naar Troje. Het oude Tefthis had een Akropolis en een vestingmuur.

Dimitsana was in de 18e eeuw een opmerkelijk commercieel centrum en kende een grote welvaart. Tijdens de jaren van Ottomaanse heerschappij speelde Dimitsana een belangrijke rol bij de totstandkoming van de "geheime school". Dimitsana speelde tevens een belangrijke rol in de revolutie en de opstand tegen de Turken door middel van de buskruitmolens, want het was het belangrijkste centrum voor de aanvoer van buskruit. Het is de geboorteplaats van de patriarch Gregorius de 5e en van Paleon Patron Germanos, wiens standbeelden in het dorp te zien zijn.

Bezienswaardigheden en tips Dimitsana

  • Het kerkelijk museum van Dimitsana: in het oude huis van Gregorius dat is gerenoveerd.
  • Het Fiilosofou klooster: gebouwd in 963 na Christus, in een ravijn boven de rivier de Lousios. Het klooster speelde een belangrijke rol in het behoud van het Griekse historische en culturele erfgoed aangezien er hier en in de wijde omgeving verschillende "geheime scholen" waren tijdens de periode van de Ottomaanse overheersing.

Wandelen in Dimitsana - Het Menalon Trail

Dimitsana is een zeer geliefde locatie voor wandelaars. Het bekende bergpad 'Menalon Trail' loopt door het dorp en daardoor is dit bergdorp erg populair onder bergwandelaars. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf Dimitsana via Zygovisti naar Elati wandelen. Je loopt dan via het westelijke Menalon-massief, de totale afstand van dit pad is 18,6 kilometer. Het is een vrij pittig pad waarbij je op een hoogte van tussen de 1550 meter en 970 meter wandelt. Van Dimitsana kun je ook naar Stemnitsa wandelen, deze wandeling is 12,5 km en je wandelt op een hoogte tussen de 1080 meter en 420 meter.

Dimitsana wandelen
Dimitsana wandelen - foto Menalon Trail


Griekse spullen bestellen

Arkadia: Waar ligt Dimitsana?

Waar ligt Arkadia
De kaart / landkaart van Dimitsana


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Dimitsana geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Leonidio vakantie
Leonidio vakantie
Tyros vakantie
Tyros vakantie
Tripolis vakantie
Tripolis vakantie
Stemnitsa vakantie
Stemnitsa vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
10.2°C
Februari
105.0°C
Maart
12.2°C
April
15.2°C
Mei
19.8°C
Juni
24.1°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.8°C
September
23.4°C
Oktober
19.0°C
November
14.7°C
December
11.6°C

Griekse Gids Reizen Griekse webshop to Magazaki

Weer Dimitsana Arkadia

vrijdag
Weer en klimaat Dimitsana
32°C

zaterdag
Weer en klimaat Dimitsana
31°C

zondag
Weer en klimaat Dimitsana
32°C

maandag
Weer en klimaat Dimitsana
33°C

dinsdag
Weer en klimaat Dimitsana
31°C

woensdag
Weer en klimaat Dimitsana
32°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024