Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Achilleion

Achilleion het bekendste paleis van Corfu


Achilleion. (Achillion) Het Achilleion is één van de bekendste paleizen van Griekenland en een van de belangrijkste architectonische bezienswaardigheid op het eiland Corfu. Het ligt nabij Gastouri, 10 kilometer ten zuidoosten van Corfu stad. Het Achilleion is in de jaren 1889-1891 gebouwd op de plek waar voorheen de villa van een rijke Griek zich bevond. Architect van het project was de Italiaan Raffaele Caritto. Het project is helemaal door de Keizerin Elisabeth uit Oostenrijk, beter bekend als 'Sissi', gefinancierd. Elisabeth wilde hier vanwege haar slechte gezondheid, een tweede verblijfplaats hebben.

"Sissi heeft het paleis aan de Griekse held Achilles gewijd."

De naam Achilleion komt dan ook van Achilles, die maar 1 kwetsbare plek op zijn lichaam had: zijn achilleshiel. In de tuinen van het paleis zijn beelden te zien van figuren uit de Griekse mythologie, zoals het beeld van de 'Stervende Achilles' met de pijl in zijn hiel die werd afgeschoten door Paris. Er zijn ook mooie beelden te zien van de '9 muzen'. De populariteit van het Achillion komt ook door de James Bond-film 'For Your Eyes Only' (1981) die gedeeltelijk is opgenomen in dit prachtige paleis.

Video Achilleion Corfu

Achilleion Corfu - © De Griekse Gids

Vakantie Achilleion

Wil je een heerlijke vakantie meemaken, in de omgeving van het Achilleion op  het prachtige Corfu? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Achilleion. Reizen naar Corfu worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas.

Bekijk foto's AchilleionKeizer Wilhelm II en Achilles

Nadat Elisabeth op 10 september 1898 werd vermoord, kocht keizer Wilhelm II van Duitsland de villa. Hij liet een kolossaal beeld van Achilles maken en plaatste het in de tuin met de inscriptie 'Aan de grootste Griek van de grootste Duitser'. Wilhelm II kwam hier regelmatig en gebruikte het paleis vooral voor diplomatieke doelen, totdat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Tijdens deze oorlog werd het gebouw als ziekenhuis gebruikt door Franse en Servische troepen. Na het einde van de wereldoorlog en de nederlaag van de Duitsers, werd het paleis eigendom van de Griekse staat.

Achilles
Beeld van Achilles in het Achilleion op Corfu

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam het Achilleion weer in Duitse en Italiaanse handen, ze gebruikten het als hoofdkwartier. Na de oorlog werd het eigendom van het Grieks Verkeersbureau. In 1962 werd van de bovenste etage een casino gemaakt en de onderste etage werd een museum. Sinds 1983 is het helemaal een museum, dat ieder jaar door duizenden toeristen bezocht wordt.

Achilleion Corfu
Het paleis van keizerin Sisi: het Achilleion op Corfu

Prachtige tuin

Het paleis bevindt zich op een fantastische plek met de kust van Corfu er beneden, waar zich nog steeds de steiger bevindt van waaruit de keizer zijn pleziercruises begon en vanaf waar hij ging zwemmen. De prachtig aangelegde paleistuin is absoluut een aanrader. Het paleis bevindt zich op de plek waar ooit het landhuis van de beroemde filosoof Petros Armenis Vrailas stond.

Bezoekers van het paleis kunnen de prachtige muurschildering bekijken die op een artistieke manier Achilles met het dode lichaam van Hector voorstelt.

Achilles sleept Hector achter zijn strijdwagen Achillion
Achilles sleept Hector achter zijn strijdwagen- muurschildering in het Achillion


Griekse spullen bestellen

Corfu: Waar ligt Achilleion?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Achilleion


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Achilleion

Jorgos
Alg. indruk: 9 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 10 - Stranden: N.v.t. - Omgeving: 10

Toelichting Achilleion:

Het Achilleion van Corfu is een van de bezienswaardigheden die je op het eiland zeker moet bezoeken. Je kunt hier de sfeer proeven van de zomerhuis van de Oostenrijkse keizerin Sisi en later van de Duitse keizer Willhelm de 2e. De tuinen zijn indrukwekkend, fraai begroeid met bloemen en bomen. Imponerend is het beeld van Achilles.


Ben je zelf ooit naar Achilleion geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sidari vakantie
Sidari vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Corfu stad  vakantie
Corfu stad vakantie
Barbati vakantie
Barbati vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Achilleion Corfu

zondag
Weer en klimaat Achilleion
37°C

maandag
Weer en klimaat Achilleion
39°C

dinsdag
Weer en klimaat Achilleion
38°C

woensdag
Weer en klimaat Achilleion
39°C

donderdag
Weer en klimaat Achilleion
39°C

vrijdag
Weer en klimaat Achilleion
38°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024