Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Barbati

Barbati een badplaats aan de westkust van het eiland Corfu

Barbati. Barbati is een badplaats aan de westkust van het eiland Corfu, 19 kilometer van Corfu stad. Barbati ligt idyllisch in een prachtige natuuromgeving op de hellingen van de berg Pantokrator. Helemaal beneden aan de voet van de berg, bevindt zich het kiezelstrand van Barbati. Het hele gebied is met dennenbomen en olijfomen bezaaid, tot zelfs aan het strand. Op de hellingen tussen de provinciale weg en het strand bevinden zich meerdere grote en kleine hotels. Vanaf deze provinciale weg, lopen er op diverse locaties weggetjes steil naar beneden tot aan het strand. Niet ver van Barbati liggen de toeristenplaatsen Ypsos en Nisaki. Vanaf Barbati rijden er meer keer per dag bussen naar Corfu stad

"Barbati, Een badplaats in een prachtige natuuromgeving"

Barbati Corfu
Barbati Corfu

Vakantie in Barbati

Wil je een heerlijke vakantie in Barbati op Corfu beleven? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Barbati. Reizen naar Barbati worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas.

Bekijk foto's BarbatiHet strand

Het strand van Barbati is vanwege het kristalheldere water en de witte glanzende kiezels erg aangenaam. Het is ongeveer twee kilometer lang en aan het strand zijn beach bars, tavernes en winkeltjes. Op het strand kan je allerlei watersporten beoefenen, je kunt er bootjes en waterfietsen huren en boottochten ondernemen.Barbati ligt aa een deel van de kust die rijk is aan mooie baaitjes en verborgen grotten. De zeebodem loopt over vrij snel af, dus je moet kleine kinderen goed in de gaten houden. Het zeewater is er kristalhelder en zeer geschikt om te snorkelen. Het strand van Barbati is de ideale locatie voor een ontspannen vakantie aan zee.

Strand Barbati Corfu
Strand Barbati Corfu

Bezienswaardigheden 

In de omgeving van Barbati zijn een aantal leuke dorpen te vinden en een mooi klooster.

  • Nisaki.Het  dorp Nisaki ligt 2,9 km van barbati en heeft een aantal taverna's en lokale winkels. Een klein weggetje bereikt de prachtige, maar kleine, witte kiezelbaaitje met prachtig azuurblauw water.
  • Kouloura.Het haventje Kouloura is een klein haventje met vissersboten ligt tegen een achtergrond van cipressen en pijnbomen. Er is een oude kapel van Ag. Nickolas.  
  • Ipsos.Omgeven door weelderig groen van de heuvels en de Pantokrator-berg, ligt dit dorp op 6 km van Barbati. Er is een lang gemengd kiezel- en zandstrand langs de hoofdweg en er tegenover zijn een paar taverna's en bars en supermarkten, toeristenwinkels etc.
  • Dassia.Een populair dorp is Dassia met luxe hotels, winkels, taverna's en bars. Het strand is lang en met kiezels, maar in het heldere water wordt het zand.
  • Bergdorpen.Dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, met traditionele oude dorpshuizen, die zijn gemaakt van lokale steen. Je kunt er door de  smalle, geplaveide straatjes lopen en de echte Griekse sfeer proeven. Old Sinies is een oud verlaten dorp en Ano Perithia is een verlaten, Byzantijns dorp. De stenen huizen en prachtige oude kerken zijn een bezienswaardgheid.
  • Het Pantokrator-klooster: Dit klooster ligt op de top van de hoogste berg van Corfu, de Pantokrator.

Tips voor verblijf op Corfu


Corfu: Waar ligt Barbati?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Barbati


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Corfu stad  vakantie
Corfu stad vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Agios Gordis vakantie
Agios Gordis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C
Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021