Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Paleokastritsa

Paleokastritsa Corfu - vakantie, informatie en leuke tips


Paleokastritsa of Palaiokastritsa. Paleokastritsa is een prachtige badplaats aan de westkust van Corfu, 23 kilometer van Corfu stad. Paleokastritsa is gebouwd rond zandstranden en inhammen en wordt door prachtige groene bergen omringd. Dit leuke dorpje is een van de populairste toeristische plekjes van Corfu.

"Paleokastritsa ligt in een adembenemend mooie omgeving."

Het is paradijselijk en hoewel ook hier de toeristische ontwikkelingen onontkoombaar zijn geweest, is het nog steeds een prachtige plek en heeft Paleokastritsa haar charme zeker niet verloren. Paleokastritsa is ook een uitstekende plek om te snorkelen, er zwemmen veel mooie vissen in de heldere zee. Met een bootje kun je de baaitjes in de omgeving verkennen en de grotten in gaan. Ook kan je met een boot met glazen bodem in de baai rondvaren en via deze glazen bodem naar de visjes kijken.

Paleokastritsa Corfu
Uitzicht op het mooie Paleokastritsa op Corfu

Vakantie in Paleokastritsa

Wil je een heerlijke vakantie in Paleokastritsa op het mooie Corfu beleven? Zoek je een goed hotel of leuk appartement op Corfu? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Corfu. Vakanties naar Corfu worden tevens aangeboden door Griekse Gids Reizen ook als eilandhopvakantie in combinatie met bijvoorbeeld Parga en Lefkas

Bekijk foto's PaleokastritsaDrone-video van Paleokastritsa

Drone-Video Paleokastritsa © De Griekse Gids

Ideale vakantiebestemming

Het woord Paleokastritsa betekent letterlijk oud kasteel. De steile hellingen met bossen en de blauwe zee met baaien en de zandstranden met helder zeewater maken deze plaats een ideale vakantiebestemming.

Er is een goede weg naar Paleokastritsa, die aangelegd is door de manschappen van een Engelse hoge commissaris, die had ontdekt hoe prachtig het er was. Bij de ingang van Paleokastritsa is het nog 2 kilometer naar het haventje. De kust en de hele omgeving van Paleokastritsa zijn adembenemend mooi.

Stranden

Er zijn in Paleokastritsa veel lokale tavernes met uitzicht op de blauwe baai en de zand- en kiezelstranden die verspreid zijn over het hele gebied. Al deze mooie stranden worden  omgeven door olijfboombossen en een prachtig landschap. Het belangrijkste strand van Paleokastritsa is Agios Spyridon, het strand is vrij klein maar zeer bekend om zijn koude, heldere turquoise water en fantatstische omgeving.

  • Agia Triada beach is het eerste strand dat je tegenkomt als je in Paleokastritsa aankomt. Het is een mooi baaitje met een zand-kiezelstrand dat omgeven is door groene heuvels. In de zee bevinden zicht rotsen.
  • Agios Spyridon, het bekendste strand van Paleokastritsa. Vanaf hier varen bootjes naar de grotten.
  • Agios-Petros is een klein grindstrandje dat aan de achterkant van de hoofdparking van Paleokastritsa ligt, onder het klooster van Theotokos.
  • Het Alipa strand bevindt zich aan de haven van Alipa. Ondanks het feit dat het strand wordt omgeven door de haven, is het water schoon en helder en minder druk.

Strand Paleokastritsa Corfu
Het strand Agios Spyridon in Paleokastritsa

Theotokosklooster

Het klooster van Paleokastritsa ligt op de top van een groene rotsheuvel 300 meter boven het strand. Het is een groot kloostercomplex dat is gewijd aan Panagia (de Maagd Maria) van Paleokastritsa. Het klooster biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Dit Byzantijnse klooster dateert oorspronkelijk uit het jaar 1228, maar het huidige complex, de cellen van de monniken en de tuin dateren uit de 18e eeuw. Het klooster heeft een klein kerkelijk museum met zeldzame Byzantijnse iconen, heilige boeken en andere relikwieën. In het klooster is een traditionele nog in werking zijnde olijfoliepers te bezichtigen.

Klooster Paleokastritsa Corfu
Klooster Paleokastritsa Corfu

De weg naar het klooster loopt door een mooi bos van olijfbomen en cipressen. Voordat je naar boven kunt rijden moet je even bij het verkeerslicht wachten, want de weg naar boven is te smal om verkeer van beide kanten door te laten. Net op het moment dat je denkt dat het verkeerslicht niet werkt, wordt het toch nog groen en mag je de berg oprijden. Parkeer de auto op de gratis parkeerplaats voor het klooster. De kans is groot dat je hier belletjes hoort, wanneer er een herder met zijn kudde geiten voorbij komt. Wandel een klein stukje verder om bij het klooster te komen, maar geniet eerst nog even bij het uitkijkpunt van het mooie uitzicht op de zee en rotsen. Bij het uitkijkpunt staat een groot oud kanon.

Wanneer je het klooster gaat bekijken moet je zorgen dat je bedekkende kleding draagt. De priester aan de ingang begroet je vriendelijk en indien nodig geeft hij je kleding om bijvoorbeeld je benen of schouders mee te bedekken. Er zijn veel dieren bij het klooster, zowel katten als honden, die liefdevol verzorgd worden. Eerst kom je in de bloemrijke tuin met witgekalkte bogen die op een tunnel lijken. Er is een traditionele olijfpers en een kleine winkel met olijfolie en kumquat-likeur die door de monniken wordt gemaakt. De tuin wordt goed verzorgd en is prachtig.

In het midden van de binnenplaats staat een put. Een lokale legende zegt dat mensen die er een munt in gooien ooit terug zullen keren naar Corfu. Werp er dus zeker een muntje in en hoop dat deze legende uitkomt.

 

Bootje Paleokastritsa Corfu
Bootje Paleokastritsa Corfu


Griekse spullen bestellen

Corfu: Waar ligt Paleokastritsa?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Paleokastritsa


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Paleokastritsa

Patty
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 7 - Uitgaan: 6 - Kindvriendelijk: - Cultuur: 6 - Stranden: 9 - Omgeving: 10

Toelichting Paleokastritsa:
Klein plaatsje, maar schitterende omgeving! Het plaatsje zelf stelt niet veel voor, er zijn wat restaurantjes en hotels/appartementen en dat is het eigenlijk. De omgeving is schitterend groen en ruig! Het strand in het 'centrum' was zomers wel erg druk, maar het is ook prachtig! Er zijn meerdere kleine (kiezel)strandjes in de buurt die ook allemaal heel mooi zijn. Leuk voor een paar dagen


Mariƫlle
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 5 - Uitgaan: 4 - Kindvriendelijk: 5 - Cultuur: 7 - Stranden: 8 - Omgeving: 10

Toelichting Paleokastritsa:
Een mooi gezellig dorpje


Ben je zelf ooit naar Paleokastritsa geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Barbati vakantie
Barbati vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Achilleion vakantie
Achilleion vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Paleokastritsa Corfu

dinsdag
Weer en klimaat Paleokastritsa
10°C

woensdag
Weer en klimaat Paleokastritsa
11°C

donderdag
Weer en klimaat Paleokastritsa
11°C

vrijdag
Weer en klimaat Paleokastritsa
12°C

zaterdag
Weer en klimaat Paleokastritsa
14°C

zondag
Weer en klimaat Paleokastritsa
14°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2023