Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Pagi - bekend van de James Bond-film

Pagi Corfu. Pagi is een dorp in het noordwesten van Corfu, het ligt vlakbij de baai van Agios Georgios (4km), 30 kilometer van Corfu stad. Vroeger hoorde Pagi tot de gemeente Kerkyra. Pagi is een traditioneel bergdorpje, het ligt op de noordelijke hellingen van de berg Istoni. Tijdens de Venetiaanse periode was het een administratief, economisch en commercieel centrum.

“In Pagi werden scenes van de James Bond film For Your Eyes Only opgenomen„

Voor de Griekse Gids Glossy schreef onze vriend Frans Groenendaal een uitgebreid artikel over Corfu. Hij bezocht Pagi met een scooter vanuit Gouvia en schreef: "Vandaag gaan we op zoek naar “Spiros” 007 Bond café in het kleine dorp Pagi. Dit is het dorp waar een groot stuk is opgenomen van de James Bond film “For Your Eyes Only”. Het is een aardig ritje dwars door de bergen met wel erg veel kronkelige weggetjes. Onderweg brengen we een bezoek aan Angelókastro, een oud kasteel aan de noordwest kust bovenop een berg. We rijden het dorp Kríni binnen en na een flinke afdaling doemt het kasteel voor ons op. We klimmen naar boven en zien dat feitelijk alleen de buitenmuren er nog staan met een kerk. Groot is het wel en het uitzicht over de zee is betoverend mooi.

Spiros - James Bond café in Pagi
Spiros - James Bond café in Pagi

Na de tussenstop komen we aan in Pági en rijden we naar de 007 bar. Vier Engelsen zitten binnen klaar om op een big screen naar de opnamen te kijken uit de film. We bestellen twee frappé ’s met veel water en schuiven uiteraard aan. Eleni, de vrouw des huizes, zelf als 8-jarig meisje figurant in de film For Your Eyes Only, zet steeds de opname stil om gepassioneerd toelichting te geven. We zien in de film de weg waar we zojuist hebben gereden. Geweldig! We zien Roger Moore met naast hem Carole Bouquet in een lelijke eend op de weg crossen. Dit is een niet te missen ervaring op Corfu. Ook op andere plaatsen op Corfu zijn stukken van de film opgenomen. Paleokastrítsa, Kanóni en uiteraard Kerkyra zien we op het scherm voorbijkomen."

Foto's Corfu - Corfu in beeld


Pagi


Beoordeel Pagi (Corfu) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Pagi? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Corfu: Waar ligt Pagi?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Pagi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Pagi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Achilleion vakantie
Achilleion vakantie
Barbati vakantie
Barbati vakantie
Corfu stad  vakantie
Corfu stad vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021