Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 

Pagi - bekend van de James Bond-film


Pagi Corfu. Pagi is een dorp in het noordwesten van Corfu, het ligt vlakbij de baai van Agios Georgios (4km), 30 kilometer van Corfu stad. Vroeger hoorde Pagi tot de gemeente Kerkyra. Pagi is een traditioneel bergdorpje, het ligt op de noordelijke hellingen van de berg Istoni. Tijdens de Venetiaanse periode was het een administratief, economisch en commercieel centrum.

“In Pagi werden scenes van de James Bond film For Your Eyes Only opgenomen„

Voor de Griekse Gids Glossy schreef onze vriend Frans Groenendaal een uitgebreid artikel over Corfu. Hij bezocht Pagi met een scooter vanuit Gouvia en schreef: "Vandaag gaan we op zoek naar “Spiros” 007 Bond café in het kleine dorp Pagi. Dit is het dorp waar een groot stuk is opgenomen van de James Bond film “For Your Eyes Only”. Het is een aardig ritje dwars door de bergen met wel erg veel kronkelige weggetjes. Onderweg brengen we een bezoek aan Angelókastro, een oud kasteel aan de noordwest kust bovenop een berg. We rijden het dorp Kríni binnen en na een flinke afdaling doemt het kasteel voor ons op. We klimmen naar boven en zien dat feitelijk alleen de buitenmuren er nog staan met een kerk. Groot is het wel en het uitzicht over de zee is betoverend mooi.

Spiros - James Bond café in Pagi
Spiros - James Bond café in Pagi

Na de tussenstop komen we aan in Pági en rijden we naar de 007 bar. Vier Engelsen zitten binnen klaar om op een big screen naar de opnamen te kijken uit de film. We bestellen twee frappé ’s met veel water en schuiven uiteraard aan. Eleni, de vrouw des huizes, zelf als 8-jarig meisje figurant in de film For Your Eyes Only, zet steeds de opname stil om gepassioneerd toelichting te geven. We zien in de film de weg waar we zojuist hebben gereden. Geweldig! We zien Roger Moore met naast hem Carole Bouquet in een lelijke eend op de weg crossen. Dit is een niet te missen ervaring op Corfu. Ook op andere plaatsen op Corfu zijn stukken van de film opgenomen. Paleokastrítsa, Kanóni en uiteraard Kerkyra zien we op het scherm voorbijkomen."

Foto's Corfu - Corfu in beeld
Griekse spullen bestellen

Corfu: Waar ligt Pagi?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Pagi


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Pagi

Marjolijn vdWant
Alg. indruk: 9 - Uit eten: 8 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 0 - Stranden: 8 - Omgeving: 8

Toelichting Pagi:

Geen geheime tip: maar het restaurantje van Eleni en Jimmy zijn geweldig verbouwd ! Het kleine restaurantje is praktisch ingericht en biedt eleni wat meer ruimte om heerlijke hapjes te maken ! Ze hebben er een paar maanden over gedaan, maar het resultaat mag er zijn ! Maar bovenal zijn ze al jaren vrienden van ons ! Vriendelijk, gastvrij, bevlogen , en ik gun hen veel bezoekers ! Klein plaatsje , schattig restaurant , en telkens laten ze weer de inmiddels verschoten fragmenten van de James Bond film zien , die hen zo wereldberoemd hebben gemaakt ! Een must voor een Corfubezoek! Van harte aanbevolen ! Marjolijn vd Want


Ben je zelf ooit naar Pagi geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Stefanos Avlioton vakantie
Agios Stefanos Avlioton vakantie
Benitses vakantie
Benitses vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Georgios Pagon vakantie
Agios Gordis vakantie
Agios Gordis vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Pagi Corfu

donderdag
Weer en klimaat Pagi
27°C

vrijdag
Weer en klimaat Pagi
29°C

zaterdag
Weer en klimaat Pagi
28°C

zondag
Weer en klimaat Pagi
25°C

maandag
Weer en klimaat Pagi
27°C

dinsdag
Weer en klimaat Pagi
27°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024