Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Dassia

Dassia Corfu - vakantie, informatie en leuke tips

Dassia (Dasia).Dassia ligt op Corfu, 12 kilometer ten noorden van Corfu stad in de gelijknamige baai. Het is een levendige toeristenplaats met veel grote hotels en een lang kiezelstrand, dat in de zomermaanden druk bezocht wordt. Dasos betekent bos en Dassia heeft dus zijn naam te danken aan de vele bossen in de omgeving. Het ligt tussen twee andere populaire toeristenplaatsen, Gouvia en Ypsos. Met de veel discotheken, bars en uitgaansgelegenheden is Dassia een leuke plaats voor jongeren en mensen die van uitgaan en strand houden.

Strand Dassia Corfu
Het strand van Dassia op Corfu

De prachtige groene cipressenbossen en de helder blauwe zee steken hier contrasterend bij af. Het zand- kiezelstrand is lang en smal. Er is een houten steiger, vanaf hier kan met een duik in de zee nemen. Er zijn watersportmogelijkheden te over en je kunt een bootreisje  boeken vanaf hier. In Dassia zijn allerlei cafés en bars, souvenirwinkels, traditionele tavernes en restaurants. Ook zijn er hotels en appartementen in alle prijsklassen. Een van de grote voordelen van Dassia is dat het vrij centraal ligt en dat de populaire plaatsen zoals Corfu stad, Gouvia en Ypsos makkelijk met de bus bereikbaar zijn.

Bekijk foto's DassiaHet strand

Dassia ligt aan beide kanten van de hoofweg en vanaf deze hoofdweg zijn er verschillende kleinere weggetjes die naar het strand van Dassia leiden. Dichtbij het strand staan ​​grote hotels. Appartementen liggen meestal aan de andere kant van de hoofdweg. Het belangrijkste strand van Dassia is behoorlijk lang, maar vrij smal en het bestaat uit kiezels.. Er zijn ook twee kleinere baaitjes aan de rand van het dorp. Op het strand vind je ligbedjes en parasols. Aan de rand van het strand van Dassia kun je ook schaduw vinden onder de bomen. Het strand en de zee is schoon en aan de zuidkant van het dorp is een kleiner strand waar zich en verwoeste Venetiaanse scheepswerf bevindt.

Dassia Corfu strand
Dassia Corfu strand

Bezienswaardigheden en tips

  • De levendige badplaats Ipsos ligt op slechts tien minuten lopen.
  • Kommeno ligt net om de landtong richting Gouvia.
  • Dassia heeft veel goede taverna's en restaurants die lokale en internationale gerechten serveren. Er is zelfs een Chinees en een Indiaas restaurant en er zijn verschillende 'strandbars'
  • In Dassia kun je goed watersporten, want er is een grote steiger die hiervoor geschikt is. Bij de steiger kun je gaan waterskiën, de ring, banaan en parasailen.
  • Corfu Boats Hire - Dassia ligt tegenover het hotel Dassia Chandris in de baai van Dassia.
  • In Dassia zijn talloze winkels. Of je nu op zoek bent naar souvenirs of dagelijkse spullen, je vindt het er. De meeste winkels bevinden zich aan de hoofdweg van Dassia.

Corfu: Waar ligt Dassia?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Dassia

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Achilleion vakantie
Achilleion vakantie
Barbati vakantie
Barbati vakantie
Corfu stad  vakantie
Corfu stad vakantie
Benitses vakantie
Benitses vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C
Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021