Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Lefkimi

Lefkimi Corfu | Informatie, tips en vakanties

Lefkimi.

Lefkimi is de hoofdstad van het zuidelijke gedeelte van Corfu. Dit stadje ligt 41 kilometer ten zuiden van Corfu stad. Lefkimi is een van de meest traditionele stadjes van de provincie Corfu. Kenmerkend zijn de smalle straatjes, de hoge huizen, de kerkjes en cafeetjes die ons aan de oude tijd doen denken. Lefkimi wordt door een kleine rivier in tweeën verdeeld, dit gebied is prachtig en heet Potami, wat letterlijk rivier betekent. Aan de ene kant van de rivieren bevinden zich cafés en winkeltjes; het stadje bruist en opvallend leuk zijn de contrasten tussen het traditionele en het moderne leven.

Soms lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan, kenmerkend is dat veel oudere mensen nog steeds traditionele klederdrachten dragen. In Lefkimi kun je logeren, er zijn een aantal hotels en appartementen.

Lefkimi is ook bekend omdat er zoutpannen zijn, sinds de 13e eeuw. De zoutpannen van Lefkimi zijn zo rijk dat ze het hele noordwesten van Griekenland van zout voorzien.

Archeologen beweren dat er veel ruïnes onder de grond te vinden zijn uit het Neolithicum en het Paleolithicum. Thoukidides schreef dat hier in 435-434 voor Christus de zeeslag plaatsvond tussen de Korfioten en Korinthiers en waar de eersten triomfantelijk wonnen.

Tips en bezienswaardigheden bij Lefkimi:

  • Nabij Lefkimi zijn een aantal zeer leuke stranden, dat zijn de stranden Molos, Alykes, Ai-Gordis, Kanoula, Limnes en Mikro Nisi.

 

Bekijk foto's Lefkimi
Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Stefanos Avlioton
Agios Stefanos Avlioton
Corfu stad
Corfu stad
Agios Georgios Pagon
Agios Georgios Pagon
Agios Gordis
Agios Gordis

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Lefkimi?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van LefkimiGriekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Corfu Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020