Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Agios Georgios Pagon

Agios Georgios Pagon een groot, breed strand en dorpje

Agios Georgios Pagon. Agios Georgios is de naam van een groot, breed strand en dorpje, 32 kilometer ten noordwesten van Corfu stad. Aan het strand bevindt zich het kerkje van Agios Georgios. Dit strand ligt bij het dorpje Pagi, vandaar de naam ‘Agios Georgios Pagon’.

Agios Georgios is bereikbaar via de afslag Troumpeta op de route Corfu stad - Sidari. Agios Georgios is een soort kustdorp met een zeer mooie zandstrand dat maar liefst 5 kilometer lang is en ook behoorlijk breed (een van de breedste stranden van het eiland).  

Agios Georgios Corfu
Het mooie zandstrand van Agios Georgios op Corfu

Het strand van Agios Georgios is zeer goed georganiseerd en biedt alle strandfaciliteiten. Het is erg populair onder windsurfers daar het hier behoorlijk waait maar ook andere watersporten behoren hier tot de mogelijkheid. Het zeewater is heerlijk helder, wel wordt het vrij snel diep.

Aan het strand zijn diverse visrestaurants, tavernes en beach bars. Daarachter, landinwaarts, bevinden zich grote en kleine hotels,  er zijn ook privé kamers en appartementen te huur. Het is hier nooit zo druk omdat het strand erg groot is en omdat de weg hiernaartoe nogal smal en kronkelig is, daarom verkiezen velen de beter bereikbare stranden in de omgeving.

Bekijk foto's Agios Georgios PagonBezienswaardigheden bij Agios Georgios:

  • De kerk van Agios Georgios
  • Het strand waar je onder anderen kunt watersporten.

zandstrand van Agios Georgios op Corfu
Agios Georgios op Corfu - Een prachtig zandstrand


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Sidari
Sidari
Agios Stefanos Avlioton
Agios Stefanos Avlioton
Achilleion
Achilleion
Agios Gordis
Agios Gordis

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Corfu: Waar ligt Agios Georgios Pagon?

Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Agios Georgios PagonGriekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Corfu Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020