Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Corfu

Corfu - Vakantie in Griekenland


Corfu vakantie (Kerkyra of Korfoe). Corfu is een prachtig vakantie eiland in Griekenland dat in het noorden van de Ionische zee ligt. Het is ongeveer 600 km² groot en is een van de populairste eilanden van Griekenland. Corfu ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland (8 km) en Albanië (2 km), de afstand tot Italië is ongeveer 100 kilometer.

Corfu wordt door de Grieken zelf kerkyra genoemd. De lokale bewoners van het eiland, de Corfioten zijn trotse mensen, maar het zijn ook vriendelijke en gastvrije mensen. Ze maken graag een praatje met de bezoekers van hun eiland. Ze leven in een rustig tempo: "Siga siga" en ze zitten graag op een van de vele terrassen van Corfu-stad met een kopje Griekse koffie en een komboloi in de hand! Het is een heerlijk levenstempo en als je op vakantie bent op Corfu, probeer dit tempo dan ook over te nemen. Dit gezegd hebbend, vergeet niet dat de mensen op Corfu ook harde werkers zijn! Men werkt vooral in het toerisme, in de landbouw en visserij.

"Corfu of Kerkyra is een groen eiland in de Ionische zee."

Wanneer je Corfu nadert, met vliegtuig of boot, dan zie je direct dat het eiland ontzettend groen is, de vele bomen reiken tot aan de zee. Je ziet pittoreske dorpen dicht aan de kust, omgeven door groene vegetatie en bossen, het uiterlijk is betoverend.

Corfu
Corfu

Wat is er te zien en te doen op Corfu?

Op Corfu is veel te zien en te doen. Voor een leuke Corfu vakantie raden wij je aan om een auto (of scooter) te huren en dan rond te gaan trekken door de prachtige natuur, langs de fantastische stranden, door de beboste bergen en de schilderachtige dorpjes. Een absoluut hoogtepunt is Corfu-stad, één van de leukste en mooiste steden van Griekenland. De fraaie forten, de huizen in Venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en gezellige terrasjes zorgen ervoor dat het een stad is die veel indruk maakt. Wanneer je op Kerkyra bent dan is ook het Achilleion paleis van keizerin Sisi een aanrader. En natuurlijk Kanoni, dat een fraai uitzicht biedt op het meest schilderachtig gelegen kerkje van Corfu. Maar er is meer; bezoek de tientallen mooie zandstranden en haventjes, de prachtige bergdorpen, de indrukwekkende historische monumenten en de prachtige natuur!

Video Corfu Griekenland

De mooie stranden van Kerkyra

Corfu is een eiland met tientallen mooie stranden, zowel zand- als en kiezelstranden. Corfu heeft veel stranden die voldoen aan de strenge Blue flag-eisen. Stranden waar de bekende blauwe vlag wappert zijn schoon en veilig. De blauwe vlag is voor toeristen het kwaliteitssymbool voor goede stranden en een schone zee. De zee die Corfu omringt geeft het eiland een uniek karakter en zorgt voor een gematigd klimaat en voor een briesje op de heetste dagen. De zee en de stranden bieden vele ontspanningsmogelijkheden, je kunt er veilig zwemmen vanaf de stranden met goukleurig zand of witte kiezels, duiken in het heldere zeewater, zeilen vanaf ligplaatsen in prachtige havens en kleine baaien en windsurfen op de golven. De mooiste zandstranden bevinden zich o.a. in Glyfada, Kontogialos, Agios Gordis en Korisia. Zie overzicht stranden van Corfu»

Strand Paleokastritsa Corfu
Strand Paleokastritsa Corfu

Boek een vakantie naar Corfu

Wil je op vakantie naar Corfu en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan het uitgebreide vakantieoverzicht. Je kunt je vakantie ook bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Corfu geweest en kennen het eiland en de leuke plekjes op Corfu goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Een tip is bijvoorbeeld de leuke combinatie van Corfu, Parga en Lefkas.

Bekijk de foto's Corfu - Fotoalbum Griekenland

Griekse spullen bestellen

Regio Corfu Griekenland

Corfu is een van de 51 departementen van Griekenland en hoort bij de Ionische eilanden. Andere kleinere eilanden die bij hetzelfde departement horen zijn Paxi (Paxos en Antipaxos) en de eilandjes in het noordwesten van Corfu, Erikoussa, Othoni en Mathraki. De totale oppervlakte van het departement is 641 km².

Corfu is een vrij vlak eiland; meer dan 60% van de totale oppervlakte bestaat uit vlaktes. De hogere bergen liggen in het noordelijke gedeelte van het eiland, de hoogste berg hier is Pantokrator (906 meter). Op de zuidelijke helft van Corfu is het eerder heuvelachtig want de hoogste top hier is niet hoger dan 250 meter. De grotere vlaktes van Corfu zijn de vlakte van Ropa en de vlakte van Lefkimi.

Omdat Korfoe betrekkelijk klein is, zijn er op het eiland geen grote rivieren. Er zijn een aantal beken waar vooral in de wintermaanden water stroomt. In het noorden van het eiland ontstaan dan meerdere watervallen, de grootsten zijn, de Kyprianades en de Nymfes waterval, die beiden ongeveer 15 meter hoog zijn. De bekendste riviertjes op Corfu zijn Tiflopontikas, Gastouri en Megalopotamos. Een erg interessant meer ligt centraal in het zuidwesten van Corfu, dat is het ‘Korision meer’ (meer van Korisia). Het ligt in een duinachtig gebied dat beschermd wordt door natuurorganisaties. Het meer is met de zee verbonden via een smal kanaal.

De stranden van Corfu - Corfu Vakantie
Mooie stranden en natuur van Corfu

De geschiedenis

Corfu heeft een rijke geschiedenis en die geschoiedenis kun je in het Archeologisch museum van Corfu beleven. Vanaf circa 40.000 voor Christus werd het eiland al bewoond. Dit is bewezen door archeologen die vondsten deden in de grotten op de Aghios Mattheos-berg. Het eiland is door de eeuwen heen erg gewild geweest en vele oorlogen hebben hier plaats gevonden. Eretriërs, Corinthiërs, Atheners en Spartanen wilden in de oudheid Corfu naar zich toe trekken, daarna kwamen de Romeinen, de Byzantijnen, de Sicilianen, de Venetianen, de Britten en de Fransen.
Lees de geschiedenis van Corfu»

Bezienswaardigheden

Corfu heeft een rijke geschiedenis en als gevolg hiervan zijn er op het hele eiland belangrijke historische bezienswaardigheden en interessante musea. In Corfu stad kun je het oude en het nieuwe fort bewonderen maar ook talrijke monumenten, gebouwen (Liston), de kerk van Agios Spyridon en musea. Ten zuiden van de stad bevindt zich het Paleis van Mon Repo waar Prins Philip (man van Koningin Elisabeth) in 1921 is geboren en iets verder, bij Gastouri, staat het Achilleion-paleis dat de Oostenrijke Keizerin Sisi aan het einde van de 19e eeuw hier liet bouwen. In het westen van Corfu, ten noorden van Paleokastritsa, bevindt zich Angelokastro, dat is een vesting die in de Byzantijnse periode is gebouwd. Andere historische bezienswaardigheden zijn de Romeinse villa in Benitses, de Romeinse baden in Acharavi en de archeologische opgravingen van Keramikos bij Kanoni.
 

Het Achilleion op Corfu
Het Achilleion - Paleis van Sisi

De wegen

De wegen op Corfu zijn over het algemeen smal en bochtig, er zijn hier geen snelwegen. Er zijn een drietal bredere provinciale wegen die Corfu stad met Paleokastritsa (westen), Acharavi-Roda-Sidari (via oostkust naar het noorden) en Lefkimmi (zuiden) verbinden.  De overige wegen zijn heel smal, vooral de wegen rondom de berg Pantokrator waar soms twee auto’s niet tegelijk op de weg passen!

Een actieve Corfu vakantie

Corfu is een eiland waar je op je eigen manier een vakantie kunt samenstellen. Lekker zonnen op de stranden of actief bezig zijn. Wat kun je allemaal doen op Corfu wanneer je van actieve vakanties houdt?  Je kunt golven, paardrijden en tennissen. Zelfs cricket wordt er op Corfu gespeeld, er is een cricket traditie, die dateert uit het begin van de 18e eeuw (er worden regelmatig wedstrijden gehouden op het veld in het centrum van de stad). Wandelpaden, mountainbike routes, watersporten zoals duiken, zeilen en surfen,  voor de sportieveling biedt Corfu ruim voldoende faciliteiten. Wat je ook kan doen is eilandhoppen of je Corfu vakantie combineren met Parga.

Gastvrijheid

Voor de lokale bewoners van  Kerkyra is gastvrijheid een manier van leven. De tafel wordt gedekt met eten voor een eventuele gast, men heeft altijd een groet voor de voorbijganger en een hartelijk welkom voor degene die in het dorp stopt. De Corfioten zijn vriendelijk, ze zijn op gezelligheid gesteld en bereid om van de kleinste bijeenkomst een feestje te maken.

Paleokastritsa Corfu vakantie
Paleokastritsa Corfu

Eten en drinken en tradities

De lokale keuken van Corfu is gebaseerd op dat wat de natuur te bieden heeft, zoals veel vers fruit, groente en zeebanket. Een drank die je bijna uitsluitend op Korfoe zult vinden is ‘Kumquat’. Het is een likeur die geproduceerd wordt van de gelijknamige citrusvrucht en oranje van kleur is. Op het eilanden zijn meerdere bedrijven die ‘Kumquat’ maken. In restaurants op Corfu krijg je ook de kans om allerlei lokale gerechten te proeven; de bekendste zijn Pastitsada (bevat kalfsvlees of kip in sterk gekruide tomatensaus en wordt met dikke pasta geserveerd), Sofrito (kalfsvlees in witte saus, geserveerd met rijst of puree), Bourdeto (schorpioenvis in rode, hete saus met citroensap).

Een feest dat uitbundig gevierd wordt is Pasen. Een van de kenmerken van het Corfiotisch Pasen is dat er overal kerkelijke muziek te horen is, overal zijn concerten van klassieke muziek en er worden opera voostellingen gegeven. Er is een opvallende gewoonte met pasen op Corfu, waarbij grote en kleine vazen vanaf de balkons geworpen worden! Ook carnaval wordt enthousiast gevierd en is uniek, bij het Corfiotisch carnaval worden elementen uit de Griekse oudheid verweven met Venetiaanse elementen.
Meer Culturele tradities...
 

Liston Corfu stad
Het Liston in Corfu stad

Er zijn diverse plaatsen op Corfu waar je kunt uitgaan en waar je je kunt vermaken. Hou je van lekker eten en gezellige terrasjes, die vind je vrijwel over het hele eiland. Corfu stad spant echter de kroon, want hier is alles te vinden, zowel voor jong en oud. Wil je in de nacht gaan stappen tot vroeg in de ochtend dan zijn Corfu stad, Ypsos, Sidari en Kavos het meest geschikt, jongeren zullen het hier ontzettend naar hun zin hebben. Hier zijn allerlei disco’s en bars en natuurlijk zijn er ook diverse restaurants en tavernes.

Is er een vliegveld op Corfu / Hoe kom ik op Korfoe?

Er is een vliegveld op Corfu: de Luchthaven Corfu Ioannis Kapodistrias is een internationale luchthaven en vluchten van vele Europese steden vliegen naar Corfu vanaf april tot en met eind oktober. Hier begint je Corfu vakantie. Het vliegveld ligt grotendeels in zee, op 3 km afstand van Corfu stad en op zo'n 500 meter afstand van het eilandje Pontikonisi. Vanaf Kanoni heb je een prachtig uitzicht op de start- landingsbaan van het vliegveld.

Corfu kan je ook gemakkelijk met de auto en boot via Italië bereiken. Wij (Jorgos en Wendy van de Griekse Gids) hebben meerdere keren Corfu bezocht, niet alleen met het vliegtuig, maar ook met de auto en de boot. Beide opties waren voortreffelijk en zijn zeker voor herhaling vatbaar. Wanneer je met de boot naar Corfu komt, dan gebeurt dit gewoonlijk via Italië. Vanaf de Italiaanse havens van Venetië en van Ancona zijn er dagelijks bootverbindingen naar de haven van Corfu stad. Zelfs vanaf Bari. Wanneer je echter met het vliegtuig komt, dan land je ten zuiden van Corfu-stad. Ook vanaf het Griekse vasteland is Corfu bereikbaar want vanaf Igoumenitsa varen er dagelijks boten naar Corfu. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn hier het vliegveld van Preveza en het vliegveld van Ioannina.

Top bezienswaardigheden, informatie, tips en overige informatie Corfu

 

1. Corfu stad

Corfu stad - Kerkyra stadCorfu stad is een van de mooiste steden van Griekenland. Het is een bruisende, schilderachtige stad met schitterende gebouwen, pleinen en vestingen. Een wandeling door de stad brengt je in andere tijden. De oude en de nieuwe vesting zijn indrukwekkend. Tussen de stad en de oude vesting ligt het grote Esplanade-plein. Opvallend is hier het mooie Liston, een gebouw dat tijdens de Franse bezetting is gebouwd. Prachtig is het Paleis van de Heiligen Michael en George dat vandaag de dag het museum van Aziatische kunst huisvest. Eveneens prachtig is het Mon Repos paleis met haar grote tuinen.
Méér over Kerkyra stad...

 

2. Achilleion - Het paleis van Sisi

Het paleis van Sisi op Corfu vakantieHet Achilleion is het beroemdste paleis van Corfu, men noemt het ook het paleis van Sisi. Het werd in het jaar 1890 gebouwd in opdracht van de Keizerin Elisabeth uit Oostenrijk, beter bekend als Sisi. Dit paleis werd de vaste verblijfplaats van de Keizerin nadat haar zoon overleden was. Het is genoemd naar de Griekse mythologische held Achilles die Sisi ontzettend bewonderde. Na de dood van Elisabeth werd het huis door de Duitse Keizer Wilhelm II gekocht en na de 2e WO werd het eigendom van de Griekse staat. Tegenwoordig is het een museum waar je als toerist, zeker een bezoekje aan moet brengen.
Méér over het paleis van Sisi...

 

3. Agios Gordis

Agios Gordis Corfu vakantieAgios Gordis, ook wel Agios Gordios genoemd, is een bijzonder mooie badplaats op het Griekse eiland Corfu, persoonlijk vinden wij dit de ideale plek voor je Corfu vakantie. Deze populaire badplaats ligt aan de westkust van het eiland, tegen de hellingen van fraai begroeide bergen. Het dorpje loopt af tot aan het strand. In het dorp, waar het in de zomermaanden erg gezellig is, zijn tientallen leuke zaakjes zoals cafés, beach bars en tavernes. Het zandstrand van Agios Gordis hoort tot de mooiste stranden van Corfu, het is ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen daar het water hier ondiep is. Aan het strand zijn tientallen leuke terrasjes waar je van een lekkere cocktail of van een heerlijk hapje eten kunt genieten.
Méér over Agios Gordis - Agios Gordios...

4. Benitses

Benitses Corfu VakantieIn Benitses op vakantie. Benitses is een leuk toeristisch badplaatsje, twaalf kilometer te zuiden van Corfu stad. Het dorpje is al enkele decennia erg geliefd onder Grieken en toeristen. De kleine afstand vanaf het vliegveld en de prachtige ligging te midden van een schitterende groene natuuromgeving, hebben hieraan bijgedragen. De mooie kiezelstranden waren begin vorige eeuw al erg populair onder keizers en keizerinnen, zo was Benitses de favoriete badplaats van Keizer Wilhelm II. Hier vlakbij liet hij een brug bouwen om tot aan het strand te kunnen lopen. Tegenwoordig is het strand de ideale plek om allerlei watersporten te beoefenen. In het dorpje zijn leuke restaurants, tavernes en discotheken.
Méér over Benitses...

5. Glifada

Glifada Corfu GriekenlandGlifada is een van de mooiste en tevens populairste stranden op het eiland Corfu. Glifada ligt aan de westkust van Corfu, ongeveer 18 kilometer van Corfu stad, niet ver van het dorp Pelekas. Het goudgele zandstrand, is omgeven door groene bergen waarop de hellingen olijfbomen en dennenbomen nadrukkelijk aanwezig zijn. Het water is hier ondiep, ook dit strand is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand zijn beachbars, tavernes en er allerlei watersporten kunnen uitgeoefend worden. Achter het lange strand bevinden zich Méérdere grote en kleine hotels, te midden van een prachtige natuur.
Méér over Glifada (Glyfada)...

6. Gouvia

Gouvia CorfuGouvia is een populaire vakantiebestemming ten noorden van Corfu stad, op 15 minuten met de auto vanaf de hoofdstad. Gouvia wordt vaak in een adem met Kontokali genoemd, beide plaatsen liggen naast elkaar in de gesloten baai van Gouvia, hier gaan jaarlijks duizenden toeristen op vakantie. Hier bevindt zich ook de grote jachthaven van Corfu. Het kiezelstrand is omgeven door groene bomen die voor schaduw op het strand zorgen. Er zijn ook parasols en ligbedden te huur. In de smalle straatjes dichtbij het strand zijn leuke tavernes, cafés en allerlei toeristenwinkeltjes. In de zomermaanden vertrekken vanaf de haven toeristenbootjes naar Corfu stad, zelfs in de avonden.
Méér over Gouvia (Gouviá)...

7. Kanoni

Kanoni en Pontikonisi CorfuKanoni is de naam van een dorp en tegelijk van een schiereiland, vijf kilometer ten zuiden van Corfu stad. Het dorp Kanoni, ligt op een hoger gelegen locatie, dichtbij de landingsbaan van het vliegveld van Corfu. Het uitzicht vanaf hierboven, over de baai, is schitterend. Dit is wellicht de meest gefotografeerd plek op Corfu, een absolute highlight. Het is heerlijk genieten bij een van de terrassjes met uitzicht over de zee en de landingsbaan. Precies tegenover ligt het kloostereiland Vlacherna dat met een smalle dam verbonden is met het vasteland. Met trappen kun je naar beneden wandelen en naar het kerkej lopen. Iets verder ligt het eilandje Pontikonissi.
Méér over Kanoni...

8. Kassiopi

KassiopiKassiopi is een gezellige badplaats in het noordoosten van Corfu. Het dorp ligt tussen twee baaien, aan de westelijke baai ligt het kiezelstrand, aan de oostelijke baai bevindt zich de vissershaven. Daar tussenin, zijn vooral winkeltjes, tavernes en cafés. Aan de linkerkant van de haven staat het kasteel van Kassiopi dat een van de drie kastelen uit de Byzantijnse periode was. De locatie van Kassiopi was in het verleden van strategisch belang omdat men vanaf hier de zeestraat tussen Corfu en het vasteland goed kon waarnemen. In Kassiopi wonen tegenwoordig 1000 vaste inwoners.
Méér over Kassiopi...

9. Myrtiotissa

Myrtiotissa CorfuMyrtiotissa is een mooi klein strand aan de westkust van het eiland Corfu, het ligt tussen de stranden van Ermones en Glifada. Hiernaartoe rijden kan via Pelekas of via Kokkinogia en Vatos. Myrtiotissa beach is zeer populair onder nudisten. Je kunt er met de auto tot dicht aan het strand rijden, het laatste stuk naar beneden is wel erg steil. Beneden is er weinig parkeergelegenhid. Het strand ligt in prachtige kleine baai. Op de hellingen rondom de bergen zijn dennenbossen en olijfbomen. Het strand is genoemd naar het Myrtiotissa-klooster dat op een hoger gelegen locatie, dicht bij het strand ligt.
Méér over Myrtiotssa (Mirtiotissa beach)...

10. Paleokastritsa

Paleokastritsa CorfuPaleokastritsa is een prachtige bestemming om op vakantie te gaan. Het ligt in een van de mooiste streken van Corfu, aan de westkust van het eiland, 24 kilometer van Corfu stad. Hier, aan de prachtige opeenvolgende baaitjes zijn de afgelopen decennia veel hotels en appartementen gebouwd. De mooie stranden zijn omgeven door groene bergen waar overal op de hellingen dennenbossen zijn. Het zeewater is turquoise van kleur en er varen toeristenbootjes naar allerlei grotten bij de kust. Op een schiereilandje, boven op de top van een heuvel aan zee, bevindt zich het klooster van Panagia Paleokastritsa. Vanaf hierboven is het uitzicht over de baaien van Paleokastritsa indrukwekkend.
Méér over Paleokastritsa...

11. Pelekas

Pelekas CorfuPelekas is een mooi traditioneel dorp, 28 kilometer ten zuidwesten van Corfu stad. Het ligt op een groene heuvel op 220 meter hoogte. In het begin van de 19e eeuw kwam de Duitse keizer Wilhelm II hier vaak naar de zonsondergang kijken, daarom wordt het uitkijkpunt dat hier voor toeristen is aangelegd, de "Keizerstroon" genoemd. In Pelekas zijn hotels, appartementen, winkeltjes en tavernes. Hier bevindt zich de kerk van Panagia Odigitria en een museum waar traditionele Corfiotische klederdrachten te zien zijn. Het dichtstbijzijnde strand is het strand Kontogialos dat ook Pelekas beach genoemd wordt.
Méér over Pelekas...

12. Sidari

Sidari CorfuSidari. De grootste attractie van Sidari is het beroemde Canal d' Amour, het is heel bekend in Griekenland. Dat zijn inhammen die tussen de zandsteenrotsen zijn ontstaan doordat het zeewater de zachte zandsteen heeft weggeslepen. Sidari is een gezellige en tevens levendige plaats in het noordwesten van Corfu, 50 kilometer van Corfu stad. In het dorp en langs het strand, zijn souvenirwinkeltjes, snackbars, bars, discotheken en taverna's. Wie van uitgaan houdt zal zich hier zeker vermaken. Het strand is groot en goed georganiseerd, er zijn overal ligbedden en parasols te huur. Ook wie van watersporten houdt zal het hier erg naar zijn zin hebben.
Méér over Sidari...

Links

 • Reisverslag Corfu Griekenland - EilandCorfu.nl Corfu wordt vaak het groenste eiland van Griekenland genoemd en dat zou best eens waar kunnen zijn, want wanneer je het eiland in het hartje van de zomer bezoekt, zelfs dan zie je alleen maar groen bedekte heuvels en landschappen. Corfu is een prachtig eiland, Homerus noemde Corfu “het mooie en rijke eiland”. Om het goed te verkennen heb je minstens twee weken nodig, want er is veel te zien en te doen.
 • 10 tips voor je vakantie op Corfu Corfu is zo'n prachtig eiland, dat het lastig is om "maar" tien tips te geven. Eenvoudigweg omdat er nog zoveel meer leuke plekjes zijn! Ga je op vakantie naar Corfu, dan zijn deze 10 plekjes echt de moeite waard om te bezoeken.
 • 15 redenen om naar Corfu te gaan Corfu is erg in trek. Het is een van Ionische eilanden, het ligt ten zuiden van de Adriatische zee, 100 kilometer van Zuid-Italië. Daarom wordt het eiland niet alleen met vliegtuig bezocht, maar ook per veerboot vanaf meerdere Italiaanse havens. Omdat het eiland vlak bij Epirus ligt, is het ook ideaal om dagtrips naar Parga en Sivota te maken. Op Corfu is zeer veel moois te zien! We geven hier 15 tips.
 • Top 10 bezienswaardigheden Corfu stad Corfu stad is een bijzonder mooie stad. De elegante hoofdstad van het eiland Corfu bezit prachtige gebouwen en heeft een fijne sfeer. Er hebben door de eeuwen heen veel verschillende volken in deze stad geleefd en dat is nog steeds goed te zien. Er zijn zeer veel bezienswaardigheden in Corfu stad, we noemen er hier 10.
 • 5 tips voor geweldige hotelse en appartementen op Corfu Zoek je nog een leuke accommodatie in Griekenland om je vakantie door te brengen? We hebben hier 5 tips voor Corfu voor je.
 • Diavoorstelling Corfu Griekenland
 • 10 tips voor je vakantie op Corfu Corfu is zo'n prcahtig eiland, dat het lastig is om "maar" tien tips te geven. Eenvoudigweg omdat er nog zoveel meer leuke plekjes zijn! Ga je op vakantie naar Corfu, dan zijn deze 10 plekjes echt de moeite waard om te bezoeken.
 • Stranden Corfu Corfu heeft veel stranden die voldoen aan de strenge Blue flag-eisen. De zee die Corfu omringt geeft het eiland een uniek karakter en zorgt voor een gematigd klimaat en voor een briesje op de heetste dagen. De onophoudelijke beweging van de zee heeft de kustlijn gevormd. De zee biedt vele ontspanningsmogelijkheden, men kan veilig zwemmen vanaf stranden met goudkleurig zand of witte kiezels, duiken in het heldere zeewater, zeilen vanaf ligplaatsen in prachtige havens en kleine baaien en windsurfen op de golven.
 • Musea Corfu
 • Eten en drinken op Corfu De traditionele keuken van Corfu is beïnvloed door de Venetianen, vooral in Corfu-stad. Hier kunt u eens "pastitsada" proeven, en "tsitsibira" (gemberbier) en de "pastaflora" een cake met jam.
 • Culturele tradities Corfu Op Corfu leeft het verleden in het heden. Evenementen die al honderden jaren gevierd worden, viert men nog steeds op dezelfde traditionele manier. De vier processies voor de heilige Spiridion, zijn zeer geliefde gelegenheden. De twee processies die met Pasen plaatsvinden maken deel uit van een reeks religieuze en culturele evenementen, hierbij inbegrepen het "kruiken gooien" op zaterdagmorgen voor Pasen.
 • Korfoe.net Informatie over Corfu.
 • Top 10 Griekse eilanden Welke eilanden moet je zeker eens bezoeken? Griekenland heeft zoveel eilanden. Er zijn maar liefst 6000 Griekse eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Natuurlijk bezoek je ook Corfu!
 • Landenkompas Corfu Algemene informatie over Corfu.

Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter

Lees beoordelingen - reviews Corfu

Erwin
Alg. indruk: 7 - Uit eten: 7 - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 7 - Stranden: 7 - Omgeving: 1

Toelichting :

Wij zijn al op veel eilanden geweest en nu net terug van Corfu. Agios Gordios om precies te zijn: leuk dorp met prima strand en voorzieningen. Verder op het eiland Corfu viel mij/ons eerlijk gezegd beetje tegen. Ik ben wat gewend in Griekenland maar hier nog meer rommel, vervallen huizen. Prachtige natuur maar zo jammer dat ze er één groot oud industrieterrein van maken.


Erik
Alg. indruk: 8 - Uit eten: 8 - Uitgaan: 8 - Kindvriendelijk: 9 - Cultuur: 9 - Stranden: 9 - Omgeving: 9

Toelichting :

Corfu is een mooi en groen eiland met een duidelijk Italiaanse inslag, maar er zijn veel aninvloeden en historie waar te nemen. De bevolking is erg vriendelijk en niets is ze te veel om de toerist te verwennen. Als je geen autohuur om alle kleine plaatsjes, maar ook strandjes te bezoeken,ndan doe je je zelf tekort. Ook moet de vele restaurantjes bezoeken en genieten van de locale producten. We zijn hier nu al meer dan 10 keer geweest en ontdekken elke keer weer nieuwe plekjes, dorpjes en soms verscholen restaurantjes. Dus komen we steeds weer terug. De laatste jaren gaan er ook andere familie of kennissen mee die vervolgens ook besmet zijn en weer terug komen.


Ben je zelf ooit naar Corfu geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Waar ligt Corfu?


Waar ligt Corfu
De kaart / landkaart van Corfu

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Griekse Gids Reizen Corfu Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Corfu

dinsdag
Weer en klimaat
36°C

woensdag
Weer en klimaat
36°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024