Met TUI naar Griekenland
Sunweb Griekenland Mitsis


  Emporios


Emporios - Kalymnos (Griekenland)

Emporios (Emborios). Emporios is een dorpje in het noorden van het Griekse eiland Kalymnos. ‘Emporio’ betekent in het Grieks ‘handel’ en Emporios was in de oudheid een echte handels plek, vandaar de naam van het dorp. Het ligt 20 kilometer ten noorden van Kalymnos stad (Pothia), de hoofdstad van het eiland. Met de auto ben je hier vanaf Pothia in ongeveer dertig minuten. De route naar Emporios via de ruige westkust is fascinerend, aan één kant zie je hoge rotsen en aan de andere kant de diepblauwe zee en het eilandje Telendos op kleine afstand.

Emporios ligt in een mooie baai, precies tegenover het eilandje Kalavros. Er is een haventje waar vissersbootjes aanleggen, in de baai zie je veel zeilboten. Er zijn meerdere leuke zand- kiezelstranden dat goed georganiseerd zijn. Er zijn ligbedden en de bomen op het strand zorgen voor schaduw. Achter het strand is een boulevard waar diverse tavernes en cafés zijn.

In het dorp zijn hotels en appartementen waar je als toerist kunt verblijven. Emporios is uitermate geschikt voor een rustigere vakantie, weg van de massa en de drukte.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Emporios - Emporios in beeld

Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos - Foto van Van Velzen Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Emporios - Eiland Kalymnos -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Emporios»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Emporios
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kalymnos: Waar ligt Emporios?

De kaart / landkaart van Kalymnos

Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2018

 

Autohuur Griekenland