Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Vathys


Vathys - Kalymnos (Griekenland)

Vathys. Vathys is de naam  van een dorp en de naam van een vruchtbare vallei in het zuidoosten van het Griekse eiland Kalymnos. Vathys ligt 13 kilometer ten oosten van Pothia (Kalymnos stad). Het haventje van Vathys ligt in een smalle baai dat erg op een fjord lijkt. Komend vanaf Kalymnos stad, raak je onder de indruk wanneer opeens Vathys tevoorschijn komt. Het fjord en het haventje zijn aan weerszijden omgeven door hoge rotsen met daarachter de vallei. Rondom het haventje zijn allerlei gezellige tavernes en cafés, en in het dorpje achter de haven zijn diverse souvenirwinkeltjes.

Vathys is een populaire haven voor zeilbootfanaten. Vroeger was het een vissershaventje, tegenwoordig leven de inwoners van het dorpje vooral van het toerisme. In en bij het dorp zijn meerdere kleine kerken uit de middeleeuwse periode. Toen woonden de inwoners op de hellingen van de heuvels en hun dorpje heette Rina. Het dorpje werd uiteindelijk door piraten vernield. De inwoners van Vathys noemen tegenwoordig hun haven nog steeds Rina, een naam die afgeleid is van Agia Irini.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Vathys - Vathys in beeld

Vathys - Eiland Kalymnos foto 57 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 38 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 50 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 33 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 14 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 16 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 48 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 36 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 35 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Vathys»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Vathys
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kalymnos: Waar ligt Vathys?

Uitstapjes / Trips vanaf Vathys
De kaart / landkaart van Kalymnos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019