Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Myrties


Myrties - Kalymnos (Griekenland)

Myrties. Myrties is een populaire kustplaats op het Griekse eiland Kalymnos. Myrties ligt 8 kilometer ten noordwesten van Pothia (Kalymnos stad). Dit vakantiedorpje ligt aan de westkust van het eiland, precies tegenover Telendos. Vanaf het haventje van Myrties varen er om het half uur bootjes naar Telendos. De afstand tot Telendos is minder dan 700 meter.

Myrties ligt in een prachtige omgeving, onder aan de voet van een berg. Het is een geliefd vakantieoord voor rotsbeklimmers, omdat hier aan de hele westkust hoge rotsen zijn waar sport klimmers graag komen.

Myrties heeft een mooi strand en in het dorp zijn tientallen leuke tavernes, cafés en winkels. De naam heeft het dorp te danken aan de plant Myrtia (Myrtus communis) die hier veel voorkomt. Niet ver van Myrties, in zuidelijke richting, bevindt zich het kustplaatsje Melitsachas waar eveneens leuke tavernes zijn. Op loopafstand, in noordelijke richting, bevindt zich een andere populaire badplaats, Masouri.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Myrties - Myrties in beeld

Melitsachas Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Myrties, aan de overkant Telendos - Eiland Kalymnos -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos - Foto van Van Velzen Myrties, aan de overkant Telendos - Eiland Kalymnos -  Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Melitsachas Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Melitsachas Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Myrties - Eiland Kalymnos -  Foto 34 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Myrties»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Myrties
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kalymnos: Waar ligt Myrties?

Uitstapjes / Trips vanaf Myrties
De kaart / landkaart van Kalymnos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019