Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Argostoli

Argostoli

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk. Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven. Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

Foto's Argostoli - Argostoli in beeld

Luchtfoto Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia, tussen Lassi en Argostoli - Foto van Johan van Westen Argostoli - Kefalonia - Foto 484 - Foto van De Griekse Gids Villa in Argostoli - Kefalonia - Foto 465 - Foto van De Griekse Gids Baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 469 - Foto van De Griekse Gids Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 511 - Foto van De Griekse Gids Argostoli stad - Kefalonia - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodori Argostoli - Kefalonia - Foto 512 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 473 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 579 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 475 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 492 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argostoli»


Gemiddelde temperaturen Argostoli Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Argostoli


© De Griekse Gids 2000-2020