Argostoli (Kefalonia)

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk. Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven. Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

Foto's Argostoli - Argostoli in beeld

Lassi, uitzicht op Argostoli baai - Kefalonia - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 473 - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodori Argostoli - Kefalonia - Foto 512 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 587 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 584 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Katavothres in Argostoli - Kefalonia - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 576 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 491 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 475 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 472 - Foto van De Griekse Gids Cruiseboot in de baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 484 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argostoli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Argostoli


Kefalonia vakanties

Enalion Suites

Bekijken

Enalion Suites
Kefalonia
Lassi
Apollonion Asterias Resort & Spa

Bekijken

Apollonion Asterias Resort & Spa
Kefalonia
Lixouri
Porto Skala Hotel

Bekijken

Porto Skala Hotel
Kefalonia
Skala
Regina Dell' Acqua Resort

Bekijken

Regina Dell' Acqua Resort
Kefalonia
Skala
© De Griekse Gids 2000-2019