Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Argostoli


Argostoli - Kefalonia (Griekenland)

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk. Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven. Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Argostoli - Argostoli in beeld

Argostoli Katavothres - Kefalonia - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 579 - Foto van De Griekse Gids Argostoli stad - Kefalonia - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Lassi, uitzicht op Argostoli baai - Kefalonia - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 480 - Foto van De Griekse Gids Argostoli stad - Kefalonia - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 482 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 584 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Katavothres in Argostoli - Kefalonia - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 474 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argostoli»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Argostoli
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Uitstapjes / Trips vanaf Argostoli
De kaart / landkaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Argostoli Kefalonia

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kefalonia en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kefalonia.

Kefalonia landkaart - kaart - plattegrondLixouri Kefalonia Sami Kefalonia - MelissaNI - Drogorati Lassi - Lasi Argostoli Agia Efimia (Aghia Euphemia) Assos Poros Kefalonia Xi Beach Melissani Grot Makris Gialos en Platis Gialos Kefalonia Myrtos strand Kefalonia Ithaki - Ithaka Kefalonia Petani Kefalonia Katavothres Kefalonia Karavomilos Kefalonia Agios gerasimos klooster Agios Gerasimos grot
Uitstapjes vanaf Argostoli - Klik op de kaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)