Argostoli (Kefalonia)

Argostoli is de levendige hoofdstad van het Griekse eiland Kefalonia. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland, aan de baai van Argostoli. Er is een leuke winkelstraat, er zijn gezellige terrasjes en een mooie loopbrug naar de andere kant van de baai. Deze Drapanos-brug bij de ingang van de stad is negenhonderd meter lang en heeft, in tegenstelling tot de meeste gebouwen in Argostoli, de aardbevingen van 1953 doorstaan.

Argostoli heeft een klein vliegveld, dat ten zuiden van de stad ligt. Argostoli is een moderne stad en het culturele en commerciële centrum van het eiland. In de haven is het gezellig druk. Argostoli is een echte Griekse stad, dus tussen twee en vijf uur 's middags is alles dicht, maar buiten deze uren is het een levendig stadje. Op het centrale plein van Argostoli zijn terrassen, cafés, en taverna's te vinden. Ook zijn er een aantal musea aan het plein gevestigd.

In Argostoli staat één van de grootste bibliotheken van Griekenland met meer dan 50.000 werken. Ook het historisch museum en het folkloristisch museum zijn in dit gebouw gevestigd.

Tussen negen en tien uur komen de vissersbootjes hun vers gevangen vis verkopen en vanaf de boulevard kun je dan vaak de grote schildpadden Caretta Caretta zien zwemmen. Zij komen af op de restanten van de vis, die de vissers aan de zeeschildpadden geven. Je kunt vanaf Argostoli ook mooi wandelen, bijvoorbeeld vanaf de haven richting Lassi. Argostoli is een prima uitvalsbasis om het mooie en ongerepte Kefalonia te ontdekken.

Foto's Argostoli - Argostoli in beeld

Argostoli - Kefalonia - Foto 477 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 483 - Foto van De Griekse Gids Baai van Argostoli - Kefalonia - Foto 469 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 584 - Foto van De Griekse Gids Katavothres bij Argostoli - Kefalonia - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 485 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Katavothres in Argostoli - Kefalonia - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Katavothres Argostoli - Kefalonia - Foto 511 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 491 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 576 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 580 - Foto van De Griekse Gids Argostoli - Kefalonia - Foto 587 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argostoli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Argostoli?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Argostoli


Kefalonia vakanties

Enalion Suites

Bekijken

Enalion Suites
Kefalonia
Lassi
App. Dendrolivano

Bekijken

App. Dendrolivano
Kefalonia
Minia
App. Poseidon

Bekijken

App. Poseidon
Kefalonia
Agia Efimia
White Rocks

Bekijken

White Rocks
Kefalonia
Lassi
© De Griekse Gids 2000-2019