Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland


  Fiskardo


Fiskardo - Kefalonia (Griekenland)

FISKARDO. Fiskardo is een gezellig vissersdorp in het noorden van het eiland Kefalonia. Het heeft een pittoreske, kleurrijke haven waar veel zeiljachten aanleggen. Fiskardo ligt op ongeveer 50 kilometer (ongeveer een uur rijden) van Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Het ligt helemaal in het noordoosten van het eiland in de provincie Eressos en in een mooi, bosrijke omgeving. Tegenover Fiskardo ligt het eiland Ithaka.

In de haven van Fiskardo zijn veel winkeltjes, terrasjes en restaurantjes. Dit mooie, schilderachtige vissersdorpje is één van de weinige dorpen op Kefalonia, dat niet vernield is bij de aardbeving van 1953. De traditionele en Venetiaanse gebouwen zijn nog intact en geven het dorp een unieke charme en sfeer. Wat opvallend is in Fiskardo zijn de huizen die goed onderhouden zijn en in vrolijke kleuren geverfd zijn. Kleuren die je ziet zijn zalm, roze en okergeel. Het is een fotogeniek plaatsje. Als je vroeg genoeg opstaat, kan je zelfs vers gevangen vis kopen in het haventje. Rond de middag is het in de zomer vaak erg druk in het haventje, omdat dan de toeristenboten van de rondom liggende eilanden hier aankomen.

Het centrum van Fiskardo is autovrij. Parkeren kan zowel aan de haven als op een ruime parkeerplaats boven het dorp. In twee minuten ben je dan wandelend beneden aan de haven. Aan de haven meren allerlei zeiljachten en motorjachten aan en dat maakt het hier erg gezellig. De restaurants serveren heerlijke gerechten, zowel lokale gerechten als internationale gerechten. Zittend op een van de terrasjes in het haventje, kijk je uit op de vele zeil– en vissersbootjes die hier zij aan zij aangemeerd liggen.

Er zijn verschillende traditionele huizen in Fiskardo, die als appartementen voor toeristen te huur zijn. Daarnaast zijn er veel hotels en kleinere kamers te huur. Buiten Fiskardo zijn er een aantal leuke stranden die op kleine afstand liggen. Een attractie van Fiskardo is de vuurtoren die op vijf minuten wandelen van de haven ligt, vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht op de zee.

Vanuit Fiskardo gaat een veerboot naar het eiland Lefkas. Met ongeveer een uur varen bereik je het plaatsje Vassiliki op eiland Lefkas. Leuk voor een dagtrip.  Er is een duikschool gevestigd in Fiskardo, in de haven van het dorp. (Fiskardo–divers)

Fiskardo is tevens het centrum ter bescherming van de Middellandse zeehond Monachus Monachus die in deze omgeving leeft. Wij bezochten dit dorpje meerdere malen o.a. ook op 1 mei en we vonden het hier geweldig, want het 1 mei feest wordt hier uitvoerig gevierd en er is dan veel muziek en er wordt gedanst in traditionele klederacht. (Zie foto's)

 

Video over Fiskardo Kefalonia

Fiskardo Kefalonia - ©De Griekse Gids

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Fiskardo - Fiskardo in beeld

Fiskardo - Kefalonia - Foto 95 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 2 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 3 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo Kefalonia - De Griekse Gids photo 6 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 122 - Foto van De Griekse Gids Fiskardo - Kefalonia - Foto 116 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Fiskardo»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Fiskardo
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Fiskardo?

De kaart / landkaart van Kefalonia

Uitstapjes vanaf Fiskardo Kefalonia

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kefalonia en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kefalonia.

Kefalonia landkaart - kaart - plattegrondLixouri Kefalonia Sami Kefalonia - MelissaNI - Drogorati Lassi - Lasi Argostoli Agia Efimia (Aghia Euphemia) Assos Poros Kefalonia Xi Beach Melissani Grot Makris Gialos en Platis Gialos Kefalonia Myrtos strand Kefalonia Ithaki - Ithaka Kefalonia Petani Kefalonia Katavothres Kefalonia Karavomilos Kefalonia Agios gerasimos klooster Agios Gerasimos grot
Uitstapjes vanaf Fiskardo - Klik op de kaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)