Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Petani

Petani Kefalonia - vakantie, informatie en leuke tips

Petani. Petani is een mooi, groot strand aan de westkust van het Griekse eiland Kefalonia. Het ligt op het schiereiland Paliki, 13 kilometer ten noordwesten van Lixouri en 35 kilometer van Argostoli. De route naar Petani is indrukwekkend vanwege de hoge, steile en witte rotsen die hier zijn. Het strand bestaat uit witte kiezels en heeft zijn huidige vorm gekregen na de zware aardbeving van 1953. Op het strand zijn er tavernes en beachbars. Het strand is goed georganiseerd en er zijn ligstoelen en parasols voor de gasten beschikbaar.

Petani beach wordt op Kefalonia als de grote concurrent van Myrtos beach gezien. Tot nog een paar jaar geleden was Petani beach een vrij onbekend strand dat vooral door de lokale bevolking en enkele toeristen werd bezocht. Tegenwoordig is het een van de populairste badplaatsen van Kefalonia en in het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk. Toch raden we iedereen aan het strand te bezoeken, alleen al voor de prachtige natuur en de turquoise zee.

Ook de route naar het strand is de moeite waard omdat je leuke traditionele dorpen passeert zoals Agia Thekli en het dorp Kontogenada, waar archeologische monumenten te zien zijn. Vanaf het dorpsplein is er een fantastisch uitzicht over het zuiden van Kefalonia tot en met Zakynthos.

Video Petani

Bekijk foto's Petani


Petani


Beoordeel Petani (Kefalonia) en maak kans op prachtige prijzen

To MagazakiKen jij Petani? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben. Onder iedereen die een beoordeling plaatst, wordt op elke laatste dag van de maand een prachtige Griekse cadeaumand zoals op de foto verloot. (Beschikbaar gesteld door tomagazaki.nl). Je mag zoveel beoordelingen plaatsen als je wilt. Deze actie loopt tot en met 30 juni 2021.
Lees reviews:

Kefalonia: Waar ligt Petani?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Petani


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here
Ben je zelf ooit naar Petani geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Lassi vakantie
Lassi vakantie
Lixouri vakantie
Lixouri vakantie
Drogarati vakantie
Drogarati vakantie
Xi Beach vakantie
Xi Beach vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021