Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Petani


Petani - Kefalonia (Griekenland)

Petani. Petani is een mooi, groot strand aan de westkust van het Griekse eiland Kefalonia. Het ligt op het schiereiland Paliki, dertien kilometer ten noordwesten van Lixouri en vijfendertig kilometer van Argostoli. De route naar Petani is indrukwekkend vanwege de hoge, steile, witte rotsen die hier zijn. Het strand bestaat uit witte kiezels en heeft zijn huidige vorm gekregen na de zware aardbeving van 1953. Op het strand zijn er tavernes en beachbars. Het strand is goed georganiseerd en er zijn ligstoelen en parasols voor de gasten beschikbaar.

Petani beach wordt op Kefalonia als de grote concurrent van Myrtos beach gezien. Tot nog een paar jaar geleden was Petani beach een vrij onbekend strand dat vooral door de lokale bevolking bezocht werd en door enkele toeristen. Tegenwoordig is het een van de populairste badplaatsen van Kefalonia en in het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk. Toch raden we iedereen aan het strand te bezoeken, alleen al voor de prachtige natuur en de turquoise zee.

Ook de route naar het strand is de moeite waard omdat je leuke traditionele dorpen passeert zoals Agia Thekli en het dorp Kontogenada waar archeologische monumenten te zien zijn. Vanaf het dorpsplein is er een fantastisch uitzicht over het zuiden van Kefalonia tot en met Zakynthos.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Petani - Petani in beeld

The "docks" - Foto van Jan Kok Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Petani beach Kefalonia - Foto van cmbkoning Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Petani - Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Petani»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Petani
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Petani?

Uitstapjes / Trips vanaf Petani
De kaart / landkaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Petani Kefalonia

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kefalonia en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kefalonia.

Kefalonia landkaart - kaart - plattegrondLixouri Kefalonia Sami Kefalonia - MelissaNI - Drogorati Lassi - Lasi Argostoli Agia Efimia (Aghia Euphemia) Assos Poros Kefalonia Xi Beach Melissani Grot Makris Gialos en Platis Gialos Kefalonia Myrtos strand Kefalonia Ithaki - Ithaka Kefalonia Petani Kefalonia Katavothres Kefalonia Karavomilos Kefalonia Agios gerasimos klooster Agios Gerasimos grot
Uitstapjes vanaf Petani - Klik op de kaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)