Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Paliki


Paliki - Kefalonia (Griekenland)

Paliki. Paliki (spreek je Palikí uit) is het schiereiland in het westen van Kefalonia. Het noordelijke deel is meer bergachtig dan het zuidelijke deel. Paliki is bereikbaar via het dorp Kardakata, daar bevindt zich de afslag richting het schiereiland. De weg loopt langs de baai en na het dorp Agios Dimitrios, kom je bij Lixouri, het grootste stadje in deze regio. De bekendste badplaatsen zijn hier Lepeda en zuidelijker Xi beach en Kounopetra. Bij het dorpje Manzavinata bevindt zich Maspali, een bijzondere rotsheuvel die van ver op een kasteel lijkt. Aan de westkust ligt het Kipoureon klooster op een rots die 90 meter hoog is.

Wanneer je vanaf Kardakata komt, kun je ervoor kiezen om rechts af te slaan richting Petani waar een van de mooiste stranden van Kefalonia zich bevindt. De hele westkust van Kefalonia is erg steil met hoge rotsen, veel stranden zijn er niet en die er zijn, zijn met de auto haast niet bereikbaar. In het noorden van Paliki, vier kilometer na het bergdorpje Atheras, bevindt zich het zandstrand van Porto Atheras. Dit strand ligt in een mooie kleine baai en is ideaal voor gezinnen met kleine kinderen omdat het water erg ondiep is.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Paliki - Paliki in beeld

Schiereiland Paliki - Kefalonia - Foto 535 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 516 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 514 - Foto van De Griekse Gids Bij Lixouri op het schiereiland Paliki - Kefalonia - Foto 539 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 517 - Foto van De Griekse Gids Xi Beach, het rode strand - Kefalonia - Foto 530 - Foto van De Griekse Gids Bij Lixouri op het schiereiland Paliki - Kefalonia - Foto 537 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht op Lassi en aan de overkant Paliki - Kefalonia - Foto 466 - Foto van De Griekse Gids Xi Beach, het rode strand - Kefalonia - Foto 529 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 544 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Paliki»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Paliki
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Paliki?

Uitstapjes / Trips vanaf Paliki
De kaart / landkaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Paliki Kefalonia

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kefalonia en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kefalonia.

Kefalonia landkaart - kaart - plattegrondLixouri Kefalonia Sami Kefalonia - MelissaNI - Drogorati Lassi - Lasi Argostoli Agia Efimia (Aghia Euphemia) Assos Poros Kefalonia Xi Beach Melissani Grot Makris Gialos en Platis Gialos Kefalonia Myrtos strand Kefalonia Ithaki - Ithaka Kefalonia Petani Kefalonia Katavothres Kefalonia Karavomilos Kefalonia Agios gerasimos klooster Agios Gerasimos grot
Uitstapjes vanaf Paliki - Klik op de kaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)