Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Katavothres

Katavothres Kefalonia | Informatie, tips en vakanties

Katavothres. Katavothres ligt twee kilometer ten noorden van Argostoli op het eiland Kefalonia. Het bijzondere aan Katavothres is dat het zeewater door ondergrondse tunnels stroomt en aan de andere kant van eiland, vijftien kilometer verderop, bij het dorpje Karavomilos en in de grotten van Melissani uitkomt. Wetenschappers hebben dit in de jaren ’60 bewezen door kleurstoffen aan het water toe te voegen. De oorzaak van dit unieke natuurverschijnsel is te vinden in de bodem van Kefalonia, die bestaat uit poreus kalkgesteente.  

In Katavothres bevinden zich watermolens die vroeger gebruikt werden, met dank aan de sterke zeestromingen. Een bezoek aan Katavothres is de moeite waard, omdat de omgeving hier erg mooi en groen is.  Het uitzicht over de zee is schitterend, vanaf hier kun je de hele Argostoli baai goed zien.

Op vijfhonderd meter van Katavothres staat de vuurtoren van Agioi Theodoroi die ook de moeite waard is om van dichtbij te bekijken. Vanaf hier loopt er in zuidelijke richting een weg langs de kust, waar veel mooie kleine stranden zijn, in verscholen baaitjes. Je kunt hier ook prachtig wandelen.

Bekijk foto's Katavothres
Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Makris Gialos vakantie
Makris Gialos vakantie
Antisamos vakantie
Antisamos vakantie
Xi Beach vakantie
Xi Beach vakantie
Lixouri vakantie
Lixouri vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Katavothres?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van KatavothresGriekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020