Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Lixouri

Lixouri

LIXOURI. Lixouri is de op één na grootste stad van Kefalonia (na Argostoli) en de belangrijkste plaats van het schiereiland Paliki, het westelijke deel van het eiland Kefalonia. De inwoners van dit schiereiland noemen het zelf vaak gewoon Lixouri. Lixouri-stad ligt ten westen van Argostoli (35 km) en ten zuiden van Fiskardo, Assos en Myrtos. Wanneer je vanuit de richting van Argostoli komt, dan kan je de veerboot nemen, dan ben je binnen een half uur in Lixouri. Elk uur vaart de boot. Met de auto kan ook, dan moet je om de baai van Argostoli heenrijden en dan ben je ongeveer een uur kwijt.

Lixouri is een gezellig stadje met een leuk centrum en een groot plein waar zich heel veel winkeltjes en terrasjes bevinden en waar de winkelstraat autovrij is. Er zijn hier tientallen goed verzorgde restaurants, taverna’s en bars. Rondom Lixouri en binnen en straal van tien kilometer bevinden zich prachtige stranden waaronder Xi-beach (ook wel Red beach genoemd), Petani beach, Platia Ammos en Atheras.

Ben je met vakantie in Lixouri dan is het juist weer de moeite waard om met de ferry naar Argostoli te varen, je vaart dan dwars door de baai van Argostoli en vanaf de boot heb je een mooi zicht op de kustplaatsen en op Katavothres en de vuurtoren van Agioi Theodoroi.

Lixouri, dat in 1953 helemaal is vernield na een aardbeving, is opnieuw gebouwd en is best een moderne stad. Met carnaval wordt het door veel Grieken van het vasteland bezocht, want carnaval is hier een belangrijke traditie.

Foto's Lixouri - Lixouri in beeld

Lixouri - Kefalonia - Foto 558 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 556 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 2 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 17 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 27 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 24 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 547 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 8 - Foto van De Griekse Gids Kefalonia Palace bij Xi Beach (Lixouri) - Kefalonia - Foto 534 - Foto van De Griekse Gids Lixouri Kefalonia - De Griekse Gids photo 22 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 548 - Foto van De Griekse Gids Lixouri - Kefalonia - Foto 553 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lixouri»


Gemiddelde temperaturen Lixouri Kefalonia

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Lixouri?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van Lixouri


© De Griekse Gids 2000-2020