Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Assos


Assos - Kefalonia (Griekenland)

ASSOS (KEFALONIA). Assos op Kefalonia is één van de mooiste en fotogenieke dorpen van het eiland. Dit lieflijke dorpje is tegen een heuvel gebouwd op het gelijknamige schiereilandje, in een groene omgeving. De groene sparren en dennenbomen in combinatie met het turquoise van de zee zorgen voor een ongekende schoonheid. Assos, dat 35 kilometer ten noorden van Argostoli ligt, is tussen twee baaien gebouwd. De pastelgekleurde huizen in het dorp zijn gebouwd in de typische “Ionische eilanden-stijl”. De inwoners zijn zeer gastvrij en vriendelijk. Assos valt onder de gemeente Erissos. Een paar kilometer ten zuiden van Assos ligt het beroemde Myrtos-strand.

Belangrijke bezienswaardigheden van Assos zijn het Venetiaanse kasteel uit de 15e eeuw en de muur die in de 16e eeuw door de bewoners is gebouwd om aanvallen van piraten af te weren. Assos was in de middeleeuwen de hoofdstad van het noordelijke deel van Kefalonia, maar omdat het nogal afgelegen lag, werd Argostoli later als hoofdstad gekozen.  Een wandeling naar het kasteel is zeker aan te raden, je doet er ongeveer veertig  minuten over. Het is verstandig om voldoende water mee te nemen, want het kan natuurlijk erg warm zijn.  Het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend mooi.

Andere bezienswaardigheden in Assos zijn o.a. de kerk van Agios Markos die zich in het kasteel bevindt, de kerk van Profitis Ilias en het “gebouw der soldaten” uit de middeleeuwen. Assos heeft een klein haventje waar je lekker kunt zwemmen. Iets buiten het dorp bevinden zich een aantal stranden die met de boot bereikbaar zijn. In de kleine baai van Assos zijn twee kleine kiezelstranden en een klein vissershaventje. Rondom deze stranden en het haventje zijn allerlei restaurants en cafeetjes. Achter het grotere strand is een pleintje met eveneens diverse gezellige cafés en tavernes. Bij de kiezelstranden is het fijn zwemmen en snorkelen in het kristalheldere zeewater. Al met al is Assos  een schilderachtig en gemoedelijk dorp, met prachtige huisjes. Het is genieten als je er op een terrasje gaat zitten, lekker wat eet en drinkt en van het uitzicht geniet.

Video over Assos

Video van Assos  © De Griekse Gids

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Assos - Assos in beeld

Assos - Kefalonia - Foto 146 - Foto van De Griekse Gids Uitzicht - Foto van cmbkoning Kefalonia, haven Assos met honing verkoper - Foto van Johan van Westen Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 136 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Assos Kefalonia - Ionische eilanden -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 134 - Foto van De Griekse Gids Assos - Kefalonia - Foto 68 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Assos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Assos
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Kefalonia: Waar ligt Assos?

Uitstapjes / Trips vanaf Assos
De kaart / landkaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Assos Kefalonia

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Kefalonia en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Kefalonia.

Kefalonia landkaart - kaart - plattegrondLixouri Kefalonia Sami Kefalonia - MelissaNI - Drogorati Lassi - Lasi Argostoli Agia Efimia (Aghia Euphemia) Assos Poros Kefalonia Xi Beach Melissani Grot Makris Gialos en Platis Gialos Kefalonia Myrtos strand Kefalonia Ithaki - Ithaka Kefalonia Petani Kefalonia Katavothres Kefalonia Karavomilos Kefalonia Agios gerasimos klooster Agios Gerasimos grot
Uitstapjes vanaf Assos - Klik op de kaart van Kefalonia (©De Griekse Gids)