Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Assos

Assos Schilderachtig dorpje op Kefalonia

ASSOS (KEFALONIA). Assos op Kefalonia is één van de mooiste en fotogenieke dorpen van het eiland. Dit lieflijke dorpje is tegen een heuvel gebouwd op het gelijknamige schiereilandje, in een groene omgeving. De groene sparren en dennenbomen in combinatie met het turquoise van de zee zorgen voor een ongekende schoonheid. Assos, dat 35 kilometer ten noorden van Argostoli ligt, is tussen twee baaien gebouwd. De pastelgekleurde huizen in het dorp zijn gebouwd in de typische “Ionische eilanden-stijl”. De inwoners zijn zeer gastvrij en vriendelijk. Assos valt onder de gemeente Erissos. Een paar kilometer ten zuiden van Assos ligt het beroemde Myrtos-strand.

Video over Assos

Assos video

Video van Assos  © De Griekse Gids

Vakantie naar Assos op Kefalonia

Wil je een heerlijke vakantie in Assos op Kefalonia meemaken? Of wil je Kefalonia bijvoorbeeld combineren met een ander Grieks eiland zoals Zakynthos of Lefkas? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak Op Kefalonia geweest en kennen het dorp Assos en de omgeving erg goed. Wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Maak een afspraak en kom langs bij ons reisbureau in Wijk bij Duurstede, zodat we een reis op maat voor je kunnen samenstellen. Voor vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met ons via reizen@grieksegids.nl of (0031) 0343-594447.

Bekijk foto's AssosBezienswaardigheden Assos Kefalonia

Belangrijke bezienswaardigheden van Assos zijn het Venetiaanse kasteel uit de 15e eeuw en de muur die in de 16e eeuw door de bewoners is gebouwd om aanvallen van piraten af te weren. Assos was in de middeleeuwen de hoofdstad van het noordelijke deel van Kefalonia, maar omdat het nogal afgelegen lag, werd Argostoli later als hoofdstad gekozen.  Een wandeling naar het kasteel is zeker aan te raden, je doet er ongeveer veertig  minuten over. Het is verstandig om voldoende water mee te nemen, want het kan natuurlijk erg warm zijn.  Het uitzicht vanaf het kasteel is adembenemend mooi.

Assos Kefalonia
Het kiezelstrand van Assos

Andere bezienswaardigheden in Assos zijn o.a. de kerk van Agios Markos die zich in het kasteel bevindt, de kerk van Profitis Ilias en het “gebouw der soldaten” uit de middeleeuwen. Assos heeft een klein haventje waar je lekker kunt zwemmen. Iets buiten het dorp bevinden zich een aantal stranden die met de boot bereikbaar zijn. In de kleine baai van Assos zijn twee kleine kiezelstranden en een klein vissershaventje. Rondom deze stranden en het haventje zijn allerlei restaurants en cafeetjes. Achter het grotere strand is een pleintje met eveneens diverse gezellige cafés en tavernes. Bij de kiezelstranden is het fijn zwemmen en snorkelen in het kristalheldere zeewater. Al met al is Assos  een schilderachtig en gemoedelijk dorp, met prachtige huisjes. Het is genieten als je er op een terrasje gaat zitten, lekker wat eet en drinkt en van het uitzicht geniet.


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Makris Gialos
Makris Gialos
Argostoli
Argostoli
Drogarati
Drogarati
Kipoureon klooster
Kipoureon klooster

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Kefalonia: Waar ligt Assos?

Waar ligt Kefalonia
De kaart / landkaart van AssosGriekse Gids Reizen Eilandhoppen Het Griekse winkeltje to Magazaki Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2020