Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Zakynthos

Reviews en beoordelingen eiland Zakynthos

Vakantiebeoordelingen Zakynthos

Planos (Tsilivi) | Zakynthos | Griekenland  | foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland nr 70 - Foto van De Griekse Gids Bij de grotten van Keri | Zakynthos | foto 13 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland nr 7 - Foto van De Griekse Gids Alykanas Zakynthos | Griekenland 2 - Foto van De Griekse Gids Exo Chora Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kiliomenos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Psarou Beach Zakynthos | Griekenland nr 7 - Foto van De Griekse Gids Plaka beach Vassilikos | Zakynthos | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Anafonitria Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids

Lees beoordelingen - reviews Zakynthos

Freddy.delforce@gmail.com
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:

Alles is meegevallen


Elonie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Super vakantie gehad op Zakynthos. Veel bezienswaardigheden, zie hieronder onze filmpjes. Zakynthos shipwreck TUI https://www.youtube.com/watch?v=zsMvcApxFVY Turtle Island (tip: boek via Peter Tours) https://www.youtube.com/watch?v=6Gxvm_4nBIA Quad huren, Cameo Island, Dafni Beach https://www.youtube.com/watch?v=dwImt9e5SlA Roadtrip Zakynthos Quad, Shipwreck, blue caves, Xigia Beach https://youtu.be/NRUgCLVmmo8


Gijsbert Verwoert
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

Erg mooi daar zeer vriendelijke mensen Zijn mooie plekjes die je kunt bezoeken auto huren is de moeite waard en natuurlijk zwemmen met de schildpadden dat is onvergetelijk We gaan dit jaar weer


Peter van Steijn
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:

We gaan dit jaar voor de tweede keer heen is ons super goed bevallen,mooi eiland vriendelijke bevolking


Henk
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: N.v.t. - KINDVRIENDELIJK: N.v.t. - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Hoe kun je nu opmerkingen maken over drukte en massatoerisme als je er zelf ook heen gaat? Bereid je beter voor op je vakantie en dan kom je er wel achter dat Laganas in de zomer wordt overspoeld door Engelsen. Kom je voor je rust moet je daar dan iig niet heengaan. April, mei en juni zijn super mooi en rustig..


Patricia
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Mooi eiland, vooral de noord en westkust zijn erg ruig en rotsachtig, het is zeker een aanrader om eens een boottrip te maken langs de kust. Bij het schreepswrak is het water erg blauw. Voor de zuidkust zit het vol met grote caretta caretta schildpadden waar je tussen kunt zwemmen. Juni is een prima reistijd, niet te druk


John
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
In 1 woord ge-wel-dig!!!


Nick
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig eiland. Ideale tijd om te gaan is in Juni. Dan kan je pas echt genieten. Voor iedereen wat wils. Niet luisteren naar die zeikers hier. Die vinden nergens iets leuks. Mooiste eiland ooit gezien


Patricia
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Zakynthos heeft een erg mooie kustlijn. Er zijn prachtige baaien en grotten, en het water is overal prachtig helderblauw. Er zijn veel langgerekte zandstranden en ook de Caretta Caretta schildpad komt voor op het eiland. Het eiland is niet heel hoog en een groot deel is vrij vlak. De vele kustplaatsen trekken veel Engelse toeristen en zijn ook vrij Engels georienteerd. Ik vind Zakynthos-Stad de leukste plaats van het eiland.


arts
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Zakynthos is een prachtig eiland,aan de ene zijd egroen ,aan de andere zijde bergen ,water van de ionische zee is zo blauw,zo mooi er is zo veel moois op dit eiland,dat je er nooit genoeg van krijgt.


Nick
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig eiland. Voor ieder wat wils. Vriendelijke mensen die trots op hun eiland zijn. Heel groen eiland met mooie kliffen. Aanrader!


Fam. B.Broek
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
We hebben heerlijk gehad,wij komen er al 10 jaar! De laatste jaren bij Odysseas in Agios Sostis.Wij gaan altijd naar het strand van Laganas.Alles is het zelfde gebleven,ook wat je voor het eten betaald.Dus mensen jullie kunnen er gerust naar toegaan!Goed eten kan je bij Tasos Place,in de straat bij hotel Anastasia,wij komen daar ook al 10 jaar! Of aan het strand bij taverna Sea Side. Dus al met al een heerlijk vakantie oord!


mub
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 10 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
wij zijn 2 weken in laganas geweest en wij vonden het een erg leuke plaats wel een beetje druk maar ook z ijn er rustige plekjes op het eiland genoeg wij vonden zakynthos een erg leuk eiland


Gerben
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 10 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
In 2007 waren we voor het eerst in Zakynthos en nu, augustus 2009, waren we er weer. Er was vrij veel veranderd. Vooral veel mooi bos is weggebrand, ook tijdens ons verblijf vlogen de blusvliegtuigen af en aan. Toch blijft er (voorlopig) nog genoeg bos over om het samen met de stranden een prachtig eiland te maken. Veel mooie natuur en leuke dorpjes. En ja, er is veel (brits) toerisme in een aantal streken, maar daar moet je soms ook doorheen kunnen kijken. Toch moet het eiland wel opletten om het mooie te bewaren, dat ben ik het wel met eerdere schrijvers eens. Prima vakantie-eiland, voor cultuur zou ik echter een ander eiland kiezen.


Bertus
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 6 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 4 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 2

TOELICHTING:
Ik vond het enige goede het lekkere weer, voor de rest een vies smerig zooitje met overal afval massa toerisme en het meest ergelijke de dierenmishandeling cq verwaarlozing. Van mij magh dat hele zooitje geboycot worden als dat het welzijn van de dieren zou verbeteren.


Bram Luteijn
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 9 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Wij zijn in het prachtige hotel Gloria Maris geweest. De service was ideaal alleen het eten was er minder. Het is een Ionische keuken en geen Griekse wat betekend dat er ontzettend veel gebruik is gemaakt van olijfolie. Verder is Zakynthos een ontzettend mooi eiland met een variatie aan natuur.


Rieky
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zakinthos is en blijft een mooi eiland de mensen zijn vriendelijk en er zijn wat leuke restuaurants waar je goed kan eten zandstranden met ondiepwater is fijn voor kinderen maar wel warm aan de andere kant van het eiland waar het niet zo druk is Anafonitria kun je heerlijk naar een klein strandje het bounty gevoel en vanaf hier vertrekken er kleine bootjes naar mooie blauwe grotten kleine strandjes ik doe het elk jaar weer. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik nu in de gelegenheid ben om een aantal keren per jaar hier naar toe te gaan. Over het uitgaansleven kan ik weinig vertellen want dat trekt mij niet zo.


P.doornenbal
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 10 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
restaurant Zijn goed Winkelen is er heel gezellig Het is een vantastisch eiland.beoordeling 9.7


janet
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Wij vonden zakynthos zeer de moeite waard! De enrietta in akroteri via oad reizen is super! Per toeval vonden we nefeli travel een ned!! gerund bureau met onwijs leuke tours. Wil je weg van de massa naar het authentieke griekenland, ga dan hierheen.


Dekkers
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 6 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Wij hadden het gevoel dat we in Engeland zaten (Argassi) wat heel jammer is als je toch echt in het gezellige Griekenland bent!! Wij komen hier nooit meer terug. Hotel Palmyra beach is een goed 3-sterren hotel. Strand van Argassi is smal maar prima te doen.


Ann
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Prachtig! Mensen die over dit eiland klagen, zullen nooit ergens tevreden zijn... Huur een auto en vooral langs de kust in het westen is het zo mooi! Kindvriendelijkheid is niet te beoordelen voor mij.


Manja
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
In Kalamaki heb je soms last van het vliegveld,je ziet alle maatschappijen laag overvliegen. ,s Nachts is het rustig,houd hier rekekning mee.


Erik en Floor
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Zakynthos is werkelijk prachtig qua natuur. Wij hebben een quad gehuurt en hebben zo het hele eiland verkent. Werkelijk adembenemend. Prachtige baaien maar ook prachtige vergezichten het lijkt wel een grote aangelegde rotstuin.


william
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 9 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Over het algemeen gezien is Zakynthos een prachtig eiland, alleen sommige plaatsen zijn een beetje vies en lawaaierig (bv laganas of zakynthos), de hoofdstad (zakynthos stad dus) is een beetje saai dat komt mede doordat er een siesta is van 14:00 tot 18:00.


lenny
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 6 - CULTUUR: 4 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
schitterend eiland qua natuur, maar "men" maakt er een zooitje van, ...erg jammer!! de baaien zijn schitterend met de blauwe "nog schone" zee en het witte stranden..


esther
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 10 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 5 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Nachtleven en kindvriendelijkheid krijgen een 5 omdat ik daar geen zicht op heb..Net terug van een weekje Zakynthos. Geen massatoerisme in deze tijd, met een auto door de natuur gereden, na elke bocht een nieuw verrassend uitzicht.Prachtige zee en vergezichten.


Kathleen
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 6 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 4 - STRANDEN: 3 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
De teloorgang van een mooi land.... zeer pijnlijk om te zien hoe een mooi eiland voor een heel groot deel wordt verkankerd door het massatoerisme.De zoektochten naar authentieke plekjes, ├ęchte Griekse taverna's en rustige stranden was dan ook niet eenvoudig.


G. van Helden
ALG. INDRUK: 8 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 8 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 6 - STRANDEN: 9 - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Prachtig eiland. Heeft drukke gedeelten maar die zijn eenvoudig te ontlopen. Het eiland heeft een prachtige natuur en de mooiste plekjes staan niet in de gidsen. Huur zelf een fiets of scooter en je komt op de meest idylische plaatsen.


Dick Tromp
ALG. INDRUK: 7 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 7 - STRANDEN: 7 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
In 2006 waren wij In Aparthotel Windmill Bay in Argassi. Dat was eens, maar nooit weer! De receptioniste van het hotel was vooral gecharmeerd van Britten, die Argassi tot een totaal Britse enclave hebben gemaakt met pubs, veel lawaai en bijbehorend gedrag.


Rieky Hogeveen
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 3 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 8

TOELICHTING:
Wij gaan al 5 jaar naar Griekenland om een gedeelte van het land te bekijken met onze camper en dan de laatste week altijd nog even naar Zakynthos, wij vinden het hier erg mooi vooral de kleine strandjes die je alleen per bootje kunt bereiken.


Erik
ALG. INDRUK: 6 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 1 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 2 - STRANDEN: 8 - OMGEVING: 7

TOELICHTING:
Na een aantal griekse eilanden bezocht te hebben, kan ik enkel maar besluiten dat Zakynthos de hypertoeristische toer op gaat. Jammer. Het is nochtans een mooi, groen eiland met een aantal mooie baaien, en zelfs nog enkele vrij rustige plekjes.


© De Griekse Gids 2000-2024