Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Xirokastello

Xirokastello Zakynthos - Bergdorp in een weelderige omgeving

Xirokastello Zakynthos. Xirokastello is een bergdorp dat op de route Zakynthos stad (5 km) - Vassilikos (7 km) ligt. Xirokastello ligt op slechts een kilometer van het strand Porto Kaminia beach, tegen een fraai begroeide berghelling op ongeveer 120 meter hoogte. In het dorp zijn tavernes met panoramisch uitzicht, cafes en winkeltjes. Er zijn ook tientallen hotels em appartementen waar je als gast kan verblijven. Het dorp ligt werkelijk idyllisch want het biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende groene bergen vol met olijf- en pijnbomen.

“Xirokastello, prachtig gelegen dorp met panoramische uitzichten„

Omdat het dorp zeer centraal ligt in het zuidoosten van Zakynthos, is het een prima uitvalsbasis om deze regio te leren kennen. In het Vassilikos-Xirokastello gebied liggen tientallen leuke stranden, groot en klein, druk en rustig. Ook voor wandelaars is het een interessant gebied, hoewel het dorp op de heuvels ligt, is het wandelen hier gemakkelijk.

In Xirokastelo waren vroeger twee oude kloosters, de klooster van Xirokasteliotissa en het klooster de Heilige Drie-eenheid. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid ligt in een prachtig bos heet "Loggos tou Agiou".

Bekijk foto's Xirokastello
Zakynthos: Waar ligt Xirokastello?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Xirokastello


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Tsilivi vakantie
Tsilivi vakantie
Agios Sostis vakantie
Agios Sostis vakantie
Laganas vakantie
Laganas vakantie
Scheepswrak vakantie
Scheepswrak vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekenland Glossy 2021 De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021