Orthonies (Zakynthos)

Orthonies. Orthonies is een pittoresk bergdorpje op eiland Zakynthos. Het ligt op de hellingen van de berg Vrachionas, 25 kilometer ten noordwesten van Zakynthos stad en op ongeveer 450 meter boven de zeespiegel. Het is een genot om door de traditionele steegjes van het dorp rond te slenteren en naar de met bloemen versierde tuinen te kijken. De huisjes zijn van steen gebouwd en hebben keramische dakpannen, in de originele Zakynthos-stijl.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel, in het midden van een groene omgeving vol met olijvengaarden en druivengaarden.

De bekendste bezienswaardigheid in Orthonies is het historische klooster van Spiliotissa (16 eeuw) dat de naam heeft gekregen van de Icoon van de Heilige Maria die hier is gevonden. In dit klooster is ieder jaar op 8 september een groot volksfeest waar lekker gegeten en gedanst kan worden. Een ander feest wordt hier op 8 november gevierd, dat bij de kerk van de Aartsengelen Gabriel en Michael.

In Orthonies wonen 250 inwoners. Andere dorpen in de omgeving van Orthonies zijn Anafonitria en Volimes.

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Tragaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Katastari Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Aghios Nikolaos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Lithakia Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 5 - Foto van De Griekse Gids Keri Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 8 - Foto van De Griekse Gids Mikro Nisi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Maries Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Laganas Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 7 - Foto van De Griekse Gids St Nicolas Bay Vassilikos | Zakynthos | De Griekse Gids nr 11 - Foto van De Griekse Gids Planos (Tsilivi) | Zakynthos | Griekenland  | foto 8 - Foto van De Griekse Gids Katastari Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Zakynthos»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;Gemiddelde temperaturen Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Orthonies?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Orthonies


Zakynthos vakanties

Katerina Palace

Bekijken

Katerina Palace
Zakynthos
Argassi
Garden Palace Hotel

Bekijken

Garden Palace Hotel
Zakynthos
Laganas
Diana Hotel Zakynthos

Bekijken

Diana Hotel Zakynthos
Zakynthos
Zakynthos stad
Pension Porto Tsi Ostrias

Bekijken

Pension Porto Tsi Ostrias
Zakynthos
Limni Keri
© De Griekse Gids 2000-2020