Met TUI naar Griekenland
Neckermann Griekenland

Orthonies - Zakynthos (Griekenland)

Orthonies. Orthonies is een pittoresk bergdorpje op eiland Zakynthos. Het ligt op de hellingen van de berg Vrachionas, 25 kilometer ten noordwesten van Zakynthos stad en op ongeveer 450 meter boven de zeespiegel. Het is een genot om door de traditionele steegjes van het dorp rond te slenteren en naar de met bloemen versierde tuinen te kijken. De huisjes zijn van steen gebouwd en hebben keramische dakpannen, in de originele Zakynthos-stijl.

Het dorp ligt op de hellingen van een heuvel, in het midden van een groene omgeving vol met olijvengaarden en druivengaarden.

De bekendste bezienswaardigheid in Orthonies is het historische klooster van Spiliotissa (16 eeuw) dat de naam heeft gekregen van de Icoon van de Heilige Maria die hier is gevonden. In dit klooster is ieder jaar op 8 september een groot volksfeest waar lekker gegeten en gedanst kan worden. Een ander feest wordt hier op 8 november gevierd, dat bij de kerk van de Aartsengelen Gabriel en Michael.

In Orthonies wonen 250 inwoners. Andere dorpen in de omgeving van Orthonies zijn Anafonitria en Volimes.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Blue Caves - Blauwe grotten | Zakynthos | De Griekse Gids 27 - Foto van De Griekse Gids Tsilivi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 30 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 34 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 33 - Foto van De Griekse Gids Aghios Nikolaos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Keri Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 11 - Foto van De Griekse Gids St. Nicolas bay Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Exo Chora Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Zakynthos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Orthonies
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Zakynthos: Waar ligt Orthonies?

Uitstapjes / Trips vanaf Orthonies
De kaart / landkaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Orthonies Zakynthos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Zakynthos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Zakynthos.

Plattegrond- landkaart - Kaart ZakynthosVolimes ZakynthosAgios Sostis ZakynthosMarathonisi ZakynthosPlanos Zakynthos Tsilivi Zakynthos Macherado Zakynthos Agios Sostis Zakynthos Lithakia Zakynthos Kiliomenos Zakynthos Laganas Zakynthos Mouzaki Zakynthos Keri Zakynthos Kalamaki Zakynthos Argassi Zakynthos Agios Leon (Agios Leontas) Zakynthos Agios Leon Zakynthos Vassilikos Zakynthos Xirokastello Vassilikos Zakynthos Volimes ZakynthosOrthonies Zakynthos Aghios Nikolaos Zakynthos Xigia (Xigkia of Xingia) Alykanas Zakynthos Alykes Zakynthos De blauwe grotten (Blue Caves) nabij Volimes en Aghios Nikolaos Scheepswrak Zakynthos - Shipwreck Tragaki Zakynthos Vanato Zakynthos Zakynthos stad Maries Zakynthos Keri Zakynthos
©De Griekse Gids - De interactieve kaart - landkaart - plattegrond van Zakynthos