Argassi (Zakynthos)

Argassi (Argasi). Argassi is een badplaats op Zakynthos die 4 kilometer ten zuiden van Zakynthos-stad ligt. Argassi, dat zeer toeristisch is, ligt in een mooie groene omgeving, het heeft een groot zandstrand dat uit meerdere kleine baaitjes bestaat. Het water is kristalhelder en ondiep is. Watersport liefhebbers zullen zich hier goed vermaken, want er zijn allerlei watersport mogelijkheden aanwezig zoals jetski, parasailing en waterfietsen. 

Het is een echte vakantieplaats, met veel hotels en appartementen, waarvan sommige in de vlakte liggen en sommige tegen de heuvel gebouwd zijn. Daarnaast zijn hier veel uitgaansgelegenheden, bars, winkels, snackbars, bakkers, minimarktjes en restaurants. Veel inwoners van Zakynthos-stad komen in de zomer naar Argassi om van het uitgaansleven te genieten, dat hier uitstekend is. In sommige zaken  is er ook Griekse livemuziek en komen er ook bekende deejays om muziek te draaien.

Bezienswaardigheden in en rond Argassi zijn de stenen brug met de drie bogen uit 1806, het Romeinse aquaduct en de kerk van Agios Spyridon. Op de top van de heuvel Skopos, bevindt zich het klooster van Panagia Skopiotissa (17e eeuw). Volgens de Griekse mythologie heeft hier de Griekse Godin Artemis geleefd. Vanaf hier is er een uitstekend uitzicht naar Argassi en de zee. Veel toeristen bezoeken deze top wandelend, maar let wel op, het ligt op 700 meter hoogte!

Argassi ligt vrij centraal en er is een directe busverbinding met Zakynthos-stad en ook met andere plaatsen en stranden. Ook zijn er diverse auto- en motorverhuurbedrijven zodat je zelf het eiland kunt verkennen.

Xirokastello, dat ongeveer 4 kilometer van Argassi ligt, is een zeer levendig dorp met een goed nachtleven en met zeer goede restaurants. Hier bevinden zich ook de ruïnes van een Middeleeuws kasteel.
 

Foto's Argassi - Argassi in beeld

Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 14 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 10 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 13 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 3 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Argassi»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Zongids Griekenland;

Video Argassi

©De Griekse Gids
Gemiddelde temperaturen Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Argassi?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Argassi


Zakynthos vakanties

App. Amarylis

Bekijken

App. Amarylis
Zakynthos
Tsilivi
App. Daniel - logies

Bekijken

App. Daniel - logies
Zakynthos
Kalamaki
Zante Maris Suites

Bekijken

Zante Maris Suites

Zakynthos
Tsilivi
Villa's Cavo Mare

Bekijken

Villa's Cavo Mare
Zakynthos
Tragaki
© De Griekse Gids 2000-2019