Kalamaki (Zakynthos)

Kalamaki. Kalamaki is een leuke badplaats aan de baai van Laganas in het zuiden van Zakynthos. Het ligt ongeveer 3 kilometer van Laganas. Kalamaki bestaat uit het dorpje Kalamaki in het binnenland en Kalamaki aan zee, het strand van Kalamaki. De afstand tot Zakynthos-stad is 6.5 kilometer. Ook het Kalamaki-strand hoort tot de ecologische gebieden die beschermd worden door natuurliefhebbers, omdat hier de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. De baai van Laganas is een door het Nationale Maritieme Park beschermd gebied van Zakynthos.

Kalamaki ligt in een groene omgeving met veel dennenbomen en olijfbomen, niet ver van het vliegveld van Zakynthos. Aan het strand, waar veel steile rotsen zijn, is ook een opvallende rots. De naam van deze rots is "Gypsolithos", wat letterlijk “rots/steen van gips” betekent. In dit gebied zijn veel hotels, appartementen en andere accommodaties. Kalamaki heeft een mooi zandstrand met ondiep zeewater en is dus erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn watersportfaciliteiten, parasols en ligbedden.

Ook voor de inwendige mens is Kalamaki een leuke plaats, want er zijn diverse leuke restaurants en goede tavernes. Ook zijn er allerlei winkeltjes, bakkers, cafés en souvenirwinkels. Het heeft geen bruisend nachtleven, dus mocht je van uitgaan houden, dan kun je beter naar het nabijgelegen Laganas gaan.

Foto's Kalamaki - Kalamaki in beeld

Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 3 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 16 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalamaki»


Griekse Gids Reizen Magazine over Griekenland Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Tui Griekenland Ross Holidays Griekenland Vakantiediscounter Griekenland ;

Video over Kalamaki op Zakynthos

Video Kalamaki - ©De Griekse Gids
Gemiddelde temperaturen Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Kalamaki?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Kalamaki


Zakynthos vakanties

Paloma Garden & Corina

Bekijken

Paloma Garden & Corina
Zakynthos
Alikes
App. Elea & Studio's Popi

Bekijken

App. Elea & Studio's Popi
Zakynthos
Argassi
Maritime Aparthotel

Bekijken

Maritime Aparthotel
Zakynthos
Agios Sostis
Iliessa Beach Hotel

Bekijken

Iliessa Beach Hotel
Zakynthos
Argassi
© De Griekse Gids 2000-2020