Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Xigkia

Xigkia - Xigia - mooi kuuroordstrand op Zakynthos

Xigkia (Xigia): Xigkia is een natuurlijk kuuroordstrand in het noordoosten van het eiland Zakynthos en ten zuiden van Aghios Nikolaos, 24 kilometer ten noorden van Zakynthos stad. Het ligt in een zeer mooie kleine baai en wordt dagelijks door veel toeristen bezocht. In het zeewater bevindt zich een rots waaruit ijskoud water en collageen uitvloeit. De geur van zwavel in de lucht is hier dan ook zeer sterk.

Xigia Beach is een leuk strand, het doet een beetje aan een exotisch strand denken

Veel toeristen gaan naar 'Xigia beach' vanwege het collageen. Collageen is een witte substantie die hier uit de rotswand komt en in het zeewater terechtkomt. Men zegt dat je door deze witte deeltjes er veel jonger uit gaat zien.

Xigia Beach is daarnaast een zeer leuk zandstrand, het doet een beetje aan een exotisch strand denken. Groot is het niet, in de zomer kan het zo zijn dat er helemaal geen plek op het strand is en daarom is het aan te raden om dan heel vroeg in de ochtend te komen. Parkeren kun je bovenaan op de helling, daarna moet je ongeveer 100 meter naar beneden lopen.

Xigia Zakynthos
Xigkia (Xigia beach) Zakynthos

Op het strand zijn geen terrasjes alleen maar een soort kiosk waar frisdranken en snacks besteld kunnen worden. Net boven het strand is een leuk cafebar met prachtig uitzicht op de baai.

Bekijk foto's Xigkia
Zakynthos: Waar ligt Xigkia?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Xigkia


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb Eliza was here

Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Aghios Nikolaos vakantie
Aghios Nikolaos vakantie
Agios Sostis vakantie
Agios Sostis vakantie
Tsilivi vakantie
Tsilivi vakantie
Scheepswrak vakantie
Scheepswrak vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C
Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse restaurants De Griekse winkel to Magazaki Tui Sunweb Eliza was here Huis kopen Kreta Griekenland Vaccinaties op Reis Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021