Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Scheepswrak

Scheepswrak strand - Navagio beach op Zakynthos

Scheepswrak strand Zakynthos bij Navagio Beach. Wanneer je naar Zakynthos op vakantie gaat, dan is een bezoek aan het scheepswrak in het noordwesten van Zakynthos een absolute aanrader. Het scheepswrak (shipwreck) van Zakynthos is een van de meest gefotografeerde stranden, niet alleen van het eiland, maar van heel Griekenland. De combinatie van de witte, steile rotsen, het felle turquoise water in de baai en het wrak van het gestrande schip op het witte strand van navagio beach zijn simpelweg indrukwekkend.

“Boven op de klif heb je een iconisch uitzicht op het scheepswrak van Zakynthos„

Jaarlijks wordt het strand met het shipwreck door duizenden toeristen tijdens hu vakantie bezocht. Toen wij op Zakynthos waren, bezochten we dit strand twee keer; een keer met de auto en een keer met de boot met excursie die georganiseerd werd door Nefis Travel.

Scheepswrak Zakynthos
Scheepswrak Zakynthos

Video boottrip naar Zakynthos Scheepswrak - Navagio Beach

Hoe kom je bij het scheepswrak

Wanneer je tijdens je vakantie met de auto naar het hoge uitzichtpunt wilt rijden, dan is het goed te weten dat het strand tussen Anafonitria en Volimes ligt. De afstand vanaf Zakynthos stad is ongeveer dertig kilometer, met de auto heb je een klein uurtje nodig om hier te komen. Wanneer je met de auto gaat heb je als bijkomstig voordeel dat je foto’s van hoog (300 m) boven het strand kunt maken. Het nadeel is dat je te voet het strand niet kan bereiken, je kunt dus alleen maar kijken. Maar wat is dit de moeite waard! Wanneer je echter met de boot gaat dan kan je zelfs het wrak van het schip inlopen en daar in de prachtige, kristalheldere zee zwemmen. Ook het varen met de boot naar Navagio Beach is indrukwekkend, want je hebt vanaf de zee een geweldig gezicht naar de steile rotsen en het strand met het schip, dan heb ik het nog niet eens over alle andere mooie locaties en stranden die je tijdens de boottocht ziet.

Bekijk foto's ScheepswrakHet verhaal van het shipwreck

Er zit een verhaal achter dit scheepswrak en Navagio beach op Zakynthos. Het gebeurde in het jaar 1982. Het  kleine handel schip “Panagiotis” was in Turkije geweest om handelsgoederen te laden. De goederen waren niet zomaar goederen, maar illegale sigaretten en sterke drank. De bedoeling van de kapitein was de goederen in de internationale wateren te brengen om ze te verkopen. Toen het schip echter de baai bij Zakynthos naderde, raakte hij  in de problemen, omdat de motor uitviel en wegens het extreem slecht weer. De kapitein kon de boot niet meer besturen, met als gevolg dat de boot op de rotsen afstevende, kapseisde en uiteindelijk op het strand belandde. Dit strand heette toen nog het strand van Agios Georgios. Vanaf het eiland zagen lokale bewoners duizenden dozen sigaretten in zee drijven, massaal kwamen ze met kleine vissersbootjes om de goederen op te halen en ze zagen hoe de bemanningsleden van de boot weg zwommen om aan de kustwacht te ontsnappen. Men beweert dat de inwoners van de dorpen bij het strand van navagio beach maandenlang voorraden sterke drank en sigaretten hadden, het was lange tijd feest!

Het scheepswrak, dat op het strand was beland, was een probleem voor de Gemeentelijke instanties, het kon namelijk niet weggehaald worden, omdat het strand niet bereikbaar was. Eigenlijk wist men niet zo goed wat men hiermee moest beginnen. Het nieuws werd via de televisie en de media wereldwijd verspreid, met als gevolg dat duizenden toeristen dit wilden zien en toen viel het kwartje. Wacht even! “Dit is een attractie, die moeten we niet weghalen” dachten ze op Zakynthos. En zo was het ook. Sindsdien is het “Navagio”, zo noemen de Grieken het strand van het scheepswrak, een van de meest bezochte stranden op Zakynthos. Mocht je de baai van Navagio beach tijdens je vakantie bezoeken, verwacht niet een mooie, nette boot te zien, het is een totaal verwoeste ijzermassa, een wrak dat op het mooie strand ligt. Je kunt hem bekijken, erin lopen en foto’s maken. Ook de blauwe grotten van Zakynthos zijn een bezienswaardigheid, die vaak wordt gecombineerd met het Navagio shipwreck beach.

Video 

Vakantiefilm Scheepswrak Zakynthos - ©De Griekse Gids


Griekse spullen bestellen

Zakynthos: Waar ligt Scheepswrak?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Scheepswrak


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb

Lees beoordelingen - reviews Scheepswrak

Evelien
Alg. indruk: 9 - Uit eten: N.v.t. - Uitgaan: N.v.t. - Kindvriendelijk: N.v.t. - Cultuur: 10 - Stranden: 10 - Omgeving: 10

Toelichting Scheepswrak:
Wat een prachtige plek. Het scheepswrak op het witte strand en de mooie kleuren van de zee en de rotsen. Een aanrader om met een boot excursie naartoe te gaan tijdens je vakantie op Zakynthos!


Ben je zelf ooit naar Scheepswrak geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Agios Sostis vakantie
Agios Sostis vakantie
Tsilivi vakantie
Tsilivi vakantie
Laganas vakantie
Laganas vakantie
Aghios Nikolaos vakantie
Aghios Nikolaos vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Scheepswrak Zakynthos

woensdag
Weer en klimaat Scheepswrak
21°C

donderdag
Weer en klimaat Scheepswrak
21°C

vrijdag
Weer en klimaat Scheepswrak
20°C

zaterdag
Weer en klimaat Scheepswrak
21°C

zondag
Weer en klimaat Scheepswrak
21°C

maandag
Weer en klimaat Scheepswrak
21°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021