Met Arke naar Griekenland
Griekenland vakantie Glossy

Melomakarona - Honingkoekjes

Melomakarona - Griekse honingkoekjes - Kerstkoekjes uit Griekenland





Melomakarona
Melomakarona -
Griekse Honingkoekjes

Nodig voor het deeg:
1300 gr. meel
150 gr suiker
1 glas sinaasappelsap
3 glazen olijfolie
½ glas ouzo
2 zakjes vanille
1 zakje  bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder

Voor de siroop:
350 gr. suiker
10 kruidnagels
1 stokje kaneel
3 glazen water (750 ml)
500  gr honing

Voor de garnering:
300 gr fijngehakte walnoten (in blender)

Recept Melomakarona
opgelost en het mengsel licht van kleur is. Sinaasappelsap en de ouzo erbij roeren. Vanille, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Beetje bij beetje het meel toevoegen en goed roeren tot het een zacht deeg is geworden. Koekjes vormen, en op een ingevette bakplaat leggen. In een matig warme, voorverwarmde oven 30 minuten bakken.

Voor de Siroop:
Honing en water 10 minuten samen koken, samen met kaneel en kruidnagels. De koekjes in de siroop leggen. Als ze met siroop zijn doordrenkt, de koekjes er met een schuimspaan uitnemen en bestrooien met de walnoten (die u heeft fijngestampt).

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Molomakarona
Ingedienten voor
Griekse honingkoekjes
melomakarona
Olie en suiker mengen
Griekse honingkoekjes maken
Sinaasappelsap toevoegen
Melomakarona
Ouzo toevoegen
Melomakarona
Deeg maken
Deeg voor hongkoekjes uit Griekenland
Het deeg voor de honingkoekjes
Melomakarona
De koekjes vormen
e siroop voor melomakarona
De siroop maken: suiker, kaneel,
kruidnagels en water
Water toevoegen
Water toevoegen
Melomakarona
Honing toevoegen,
10 minuten koken

Melomakarona
De koekjes even in de
honingsiroop leggen
Klaar zijn de Griekse honingkoekjes
garneren met walnoten;
Griekse honingkoekjes!

Griekse honingkoekjes | melamakarona | kerstkoekjes
Melomakarona

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis



(Tekst ©De Griekse Gids)