Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Kataifi - Kadaifi

Kataifi - Zoet gebak van draadjesdeeg



Kadaifi
Kataifi (Kadaifi)


Benodigdheden:

1 kg. deeg voor kadaïfi (draadjes)
(te koop bij Griekse of Turkse winkels)
250 gr roomboter
250 gr vloeibare margarine  

voor de vulling:

 2 koppen gepelde walnoten
1 theelepeltje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel

voor de siroop:

5 glazen water
1 kg suiker
1 stokje kaneel
5 kruidnagels
schil van 1 citroen



Recept Kataifi
Kadaifi is een zoet gebak van draadjesdeeg, met walnoten en siroop. Hoe maak je Kadaifi (Kataifi)?
De Kadaifi uit de verpakking halen en een beetje losschudden. De walnoten in een blender fijnmalen en een theelepel kaneel, 2 eetlepels suiker en een theelepel vanillesuiker toevoegen en mengen. Neem een kleine hoeveelheid kadaifi en leg een lepel van het walnotenmengsel op het deeg. Rol het deeg op met de vulling goed ingesloten. Maak veel verschillende rolletjes en leg ze naast elkaar op een grote bakplaat. De boter smelten. De rolletjes met gesmolten boter begieten. In de voorverwarmde oven op 160 graden veertig minuten bakken. Tot de kadaifi goudbruin is. Van de suiker, water, citroenschil, kaneelstokje en kruidnagels in 15 tot 20 minuten een siroop koken. Deze siroop over de warme kadaïfi schenken. Voor 15 minuten afdekken en vervolgens laten afkoelen. Klaar is de kadaifi! Eet smakelijk.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Kadaifi
Ingrediënten voor Kadaifi
Kadaifi
De walnoten fijnmalen, kaneel,
suiker en vanillesuiker erbij.
Kadaifi
Op een kleine hoeveelheid kadaifi
het walnotenmengsel leggen
Kadaifi
Rol het deeg op met de vulling goed ingesloten.
Kadaifi
Leg de rolletjes naast elkaar
op een grote bakplaat.
Kadaifi
De boter smelten.
Kadaifi
De rolletjes met gesmolten boter begieten.

Kadaifi
In de voorverwarmde oven
op 160 graden veertig min. bakken.

Kadaifi
Water, suiker, citroenschil, kaneelstokje en kruidnagels

Kadaifi
In 15 tot 20 minuten
de siroop koken.

kad
Deze siroop over de warme
kadaïfi schenken
kad
Voor 15 minuten afdekken

Kadaifi
Klaar is de lekkere, zoete kadaifi!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland