|
|
Recept Kataifi
Kadaifi is een zoet gebak van draadjesdeeg, met walnoten en siroop. Hoe maak je Kadaifi (Kataifi)?
De Kadaifi uit de verpakking halen en een beetje losschudden. De walnoten in een blender fijnmalen en een theelepel kaneel, 2 eetlepels suiker en een theelepel vanillesuiker toevoegen en mengen. Neem een kleine hoeveelheid kadaifi en leg een lepel van het walnotenmengsel op het deeg. Rol het deeg op met de vulling goed ingesloten. Maak veel verschillende rolletjes en leg ze naast elkaar op een grote bakplaat. De boter smelten. De rolletjes met gesmolten boter begieten. In de voorverwarmde oven op 160 graden veertig minuten bakken. Tot de kadaifi goudbruin is. Van de suiker, water, citroenschil, kaneelstokje en kruidnagels in 15 tot 20 minuten een siroop koken. Deze siroop over de warme kadaïfi schenken. Voor 15 minuten afdekken en vervolgens laten afkoelen. Klaar is de kadaifi! Eet smakelijk.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis
Klaar is de lekkere, zoete kadaifi!
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis