|
Nodig voor het deeg: Voor de garnering: |
Recept Melomakarona
Het meel met het bakpoeder vermengen. De olie en de suiker 30 minuten lang met de mixer mixen tot de suiker is opgelost en het mengsel licht van kleur is. Sinaasappelsap en de ouzo erbij roeren. Vanille, kaneel en kruidnagelpoeder toevoegen. Beetje bij beetje het meel toevoegen en goed roeren tot het een zacht deeg is geworden. Koekjes vormen, en op een ingevette bakplaat leggen. In een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius 20/25 minuten bakken.
Voor de Siroop: Honing en water 10 minuten samen koken, samen met kaneel en kruidnagels. De koekjes in de siroop leggen. Als ze met siroop zijn doordrenkt, de koekjes er met een schuimspaan uitnemen en bestrooien met de walnoten (die u heeft fijngestampt).
Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Melomakarona
Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis