Dit brood wordt traditioneel met kerstmis in Griekenland gebakken. Het recept voor het Griekse kerstbrood:
|
Nodig: |
Recept voor Christopsomo, Grieks kerstbrood
Meng 65 gr. meel met lauw water, wat zout en gist tot een papje. (zie de foto's) Laat het op een warme plaats ongeveer een uur rijzen. Hierna alle overige ingrediënten toevoegen en kneden tot een grote deegbal. Laat dit deeg drie uur rijzen op een warme plek. Kneed er ronde broden van. Maak van enkele slierten deeg een kruisje bovenop het brood. De oven voorverwarmen en een half uur op 200 graden bakken.
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis
Grieks kerstbrood - Christopsomo - Christusbrood
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis