Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Loukoumades

Loukoumades - Griekse, zoete oliebolletjes met honingsiroop




Loukoumades
Loukoumades


 Nodig:
  650 gr meel
250 ml water
250 ml lauwe melk
2 zakjes gist
2 eetlepels suiker
1 theelepeltje zout
4 eetlepels olijolie
500 ml zonnebloemolie om te bakken.

Voor de siroop:
2 koppen suiker
1 glas water
1 kop honing
 

Recept Loukoumades
Het meel met het water, de lauwe melk, gist, suiker, zout en olijfolie in een kom mengen tot een niet te dun, zacht deeg. Nog even goed met de hand door elkaar mengen. Het deeg afdekken en op een warme plek zetten zodat het kan rijzen. Als het deeg gerezen is tot de dubbele hoeveelheid, dan is het klaar om te gaan bakken. In een pannetje de zonnebloemolie verhitten. Als de olie heet is, zet je het vuur op een lage stand, zodat de loukoumades niet te snel bakken. Zet een glas water klaar om de lepel in te zetten. Met een hand wat deeg in de vuist nemen en knijpen zodat er een balletje boven de vuist ontstaat (zie foto) met de lepel het balletje eraf schuiven en in de olie laten zakken. Zachtjes bakken. Als de balletjes goudbruin zijn, dan zijn ze klaar. Met een schuimspaan de loukoumades uit de olie scheppen en eerst even op een keukenpapiertje leggen.

De siroop maken met 1 glas water, 2 koppen suiker en 1 eetlepel honing. Dit vijf minuten laten koken. Als de loukoumades klaar zijn, gieten we de siroop erover. De loukoumades zijn klaar! Je kunt er evt. nog wat kaneel en/of gemalen walnootjes er over strooien.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Loukoumades
Ingrediënten voor Loukoumades
Loukoumades
Meel met water, melk, gist, suiker, zout en olijfolie in een kom
Loukoumades
Mengen tot een niet te dun,
zacht deeg.
Loukoumades
Nog even met de hand door elkaar mengen. Dan afdekken en laten rijzen.
Loukoumades
Als het deeg gerezen is tot de
dubbele hoeveelheid, dan is het klaar.
loukoumades
Met een hand wat deeg in de vuist nemen en knijpen zodat er een balletje boven de vuist ontstaat.
Loukoumades
Met de lepel het balletje eraf schuiven en in de olie laten zakken
 
loukoumades
Zachtjes bakken in de olie
 
loukoumades
Als de balletjes goudbruin zijn,
dan zijn ze klaar
 
Loukoumades
De siroop maken met
1 glas water, 2 koppen suiker...
 
loukoumades
en 1 eetlepel honing.
Vijf minuten laten koken.
loukoumades
Als de loukoumades klaar zijn,
gieten we de siroop erover.

loukoumades
LOUKOUMADES

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland