Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Baklava

Grieks zoet toetje met walnoten en fylodeeg



Griekse Baklava
Baklava

Nodig:
 2 kopjes walnoten, fijngehakt
1 kopje amandelen fijngehakt
kaneelpoeder
500 gram fylo-deeg
500 gram vloeibare boter

Voor de siroop:
1 citroenschil
3 kopjes suiker
3 glazen water
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 eetlepels vloeibare honing
 

De walnoten en de amandelen fijnhakken met de blender. De plakjes fylo-deeg uitrollen, zodat ze iets groter zijn dan de bakvorm. Leg 2 vellen fylo-deeg met gesmolten boter bestreken onder in een bakvorm en leg er vervolgens wat amandelen en walnoten met kaneelpoeder op met wat vloeibare boter. Vervolgens 1 vel fylodeeg en een deel noten en kaneel erop met boter. Dan 2 vellen fylodeeg met noten, kaneel en boter. Ga zo door. Bewaar 4 vellen fylo-deeg om er bovenop te leggen. Het bovenste fylo-deeg vel ook met wat boter besprenkelen en een beetje bevochtigen met water . Doop een scherp mes in heet water en snijd daarmee diepe inkepingen in de baklava. Zet de baklava ongeveer 70 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Ondertussen de siroop maken met 3 glazen water, 3 kopjes suiker, 2 eetlepels honing, 3 kruidnagels, de citroenschil en 1 kaneelstokje. Dit vijf minuten laten koken. Als de baklava klaar is, laten afkoelen tot hij lauw is en de hete siroop erover gieten. De Baklava is klaar!

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Ingredienten voor baklava
Ingredienten voor baklava
Gemalen walnoten en amandelen
Gemalen walnoten/amandelen
baklava maken
Baklava maken
laag op laag
laag op laag
Insnijden
Insnijden
Baklava uit de oven
Baklava uit de oven
Siroop voor baklava
Siroop voor baklava
 
Siroop voor baklava koken
Siroop voor baklava laten koken.
Hete siroop over de lauwe baklava gieten
Siroop over lauwe baklava

Echte Griekse baklava

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland