|
Grote souvlaki 800 gr. varkensvlees 2 kleine tomaten 1 groene paprika 1 kopje Griekse olijfolie 1/2 kopje azijn zout oregano (rigani) 4 spiesen van 20 cm. 1 citroen Griekse Souvlaki kruiden Bakplaat of barbecue Kleine souvlakia (foto) 800 gr. varkensvlees 1 kopje olijfolie 1/2 kopje azijn zout oregano (rigani) Griekse souvlaki kruiden sate prikkers 1 citroen Bakplaat of barbecue |
Snijd het vlees in vierkante blokken van 3 bij 3 cm. Vierendeel de tomaten. Snijd de paprika in stukken zodat er 8 stukken ontstaan. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn.
Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout en de Griekse kruiden voor souvlaki over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het ollijfolie / azijn mengsel. Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olijfolie/azijn mengsel op de souvlaki's. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak.
Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er eventueel nog wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki's sprenkelen.
Kleine souvlaki's - souvlakia
Griekse producten zoals olijfolie, kruiden, pastitsio, honing, Nescafé frappé, maar ook originele Griekse souvenirs en cadeautjes en prachtige Griekenland tuinposters bestel je bij hét Griekse (online) winkeltje in Nederland: tomagazaki.nl. Kalos orisate! (Welkom!)
De blokjes vlees wat kleiner snijden en aan de sate prikkers rijgen. Bestrooien met zout en Griekse kruiden voor souvlaki en voor het bakken bestrijken met het mengsel van olie en azijn. Op de hete plaat of barbeque bakken, regelmatig draaien en bestrijken met het olie-azijn mengsel.
Als het vlees gaar is de souvlaki's van de plaat halen en een beetje citroensap over de souvlaki's sprenkelen.
Recept en foto's: copyright De Griekse Gids - Wendy Nikolidakis