Souvlaki - Griekse vleesspiesjes

Souvlaki - Griekse vleesspiesjes




Souvlaki
Kleine Souvlakia

Grote souvlaki
800 gr. varkensvlees
2 kleine tomaten
1 groene paprika
1 kopje olijfolie
1/2 kopje azijn zout oregano (rigani)
4 spiesen van 20 cm.
1 citroen
Griekse Souvlaki kruiden
Bakplaat of barbecue

Kleine souvlakia (foto)
800 gr. varkensvlees
1 kopje olijfolie
1/2 kopje azijn zout oregano (rigani)
Griekse souvlaki kruiden
sate prikkers
1 citroen Bakplaat of barbecue
 

Grote Souvlaki

Snijd het vlees in vierkante blokken van 3 bij 3 cm. Vierendeel de tomaten. Snijd de paprika in stukken zodat er 8 stukken ontstaan. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout en de Griekse kruiden voor souvlaki over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het olie/azijn mengsel. Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki's. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er eventueel nog wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki's sprenkelen.

Kleine souvlaki
Kleine souvlaki's - souvlakia

Kleine Souvlakia

De blokjes vlees wat kleiner snijden en aan de sate prikkers rijgen. Bestrooien met zout en Griekse kruiden voor souvlaki en voor het bakken bestrijken met het mengsel van olie en azijn. Op de hete plaat of barbeque bakken, regelmatig draaien en bestrijken met het olie-azijn mengsel. Als het vlees gaar is de souvlaki's van de plaat halen en een beetje citroensap over de souvlaki's sprenkelen.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


To Magazaki - Grriekse producten

Ook lekker!

Bifteki gevuld met kaas of feta
Bifteki gevuld met kaas of feta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Feta met tomaat - gesmolten feta
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Tigania - varkensvleesblokjes met wijn
Pastitsada - stoofschotel met rundvlees
Pastitsada - stoofschotel met rundvlees