Souvlaki

Souvlaki - Griekse vleesspiesjes




Souvlaki
Kleine Souvlakia

Grote souvlaki
800 gr. varkensvlees
2 kleine tomaten
1 groene paprika
1 kopje olijfolie
1/2 kopje azijn zout oregano (rigani)
4 spiesen van 20 cm.
1 citroen
Bakplaat of barbecue

Kleine souvlakia (foto)
800 gr. varkensvlees
1 kopje olijfolie
1/2 kopje azijn zout oregano (rigani)
sate prikkers
1 citroen Bakplaat of barbecue
 

Grote Souvlaki

Snijd het vlees in vierkante blokken van 3 bij 3 cm. Vierendeel de tomaten. Snijd de paprika in stukken zodat er 8 stukken ontstaan. Doe nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan de spiesen. Tot ze vol zijn. Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout over de souvlaki's en smeer ze met een kwastje in met het olie/azijn mengsel. Bak de souvlaki's op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie/azijn mengsel op de souvlaki's. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki's rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano (rigani) over. Tot slot een beetje citroensap op de souvlaki's sprenkelen.

Kleine Souvlakia

De blokjes vlees wat kleiner snijden en aan de sate prikkers rijgen. Bestrooien met zout en oregano en voor het bakken bestrijken met het mengsel van olie en azijn. Op de hete plaat of barbeque bakken, regelmatig draaien en bestrijken met het olie-azijn mengsel. Als het vlees gaar is de souvlaki's van de plaat halen en een beetje citroensap over de souvlaki's sprenkelen.

Recept en foto's: copyright De Griekse Gids B.V. - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)



Griekenland vakanties

Hotel Stella Village

Bekijken

Hotel Stella Village
Heraklion Kreta
Analipsis
Attalos App.

Bekijken

Attalos App.
Heraklion Kreta
Agia Pelagia
Pedi Beach Hotel

Bekijken

Pedi Beach Hotel

Symi
Pedi
Villavia

Bekijken

Villavia
Messinia
Akrogiali
© De Griekse Gids 2000-2019