Met TUI naar Griekenland
Last minutes Sunweb


  


Galaktoboureko

Grieks dessert - Galaktoboureko, Griekse melktaart



Galaktoboureko
Galaktoboureko - Grieks toetje

Nodig voor ongeveer 12 porties
500 gr deeg voor baklava
1/2 kop boter

voor de vulling:
1 liter melk 5 eieren
1,5 kop suiker
3 eetlepels boter
1 kop fijne griesmeel
2 zakjes vanille

voor de siroop:
3,5 kop water
3,5 kop suiker
1/2 eetlepel citroensap
schil van 1 citroen

Recept Galaktoboureko
De melk in een pan verhitten en onder voortdurend roeren de griesmeel toevoegen en laten binden. De pan van het vuur nemen. De eieren loskloppen en met de suiker en de vanille al roerende in de pan doen. De boter toevoegen en doorroeren tot hij is gesmolten. De pudding laten afkoelen. Een grote bakvorm invetten en de helft van de vellen deeg met de boter bestrijken. Hier de bodem van de bakplaat mee bedekken. De afgekoelde pudding hierover schenken, uitstekende stukken deeg eroverheen vouwen (in vetten) en bedekken met de overige, met boter bestreken vellen deeg. Uitstekende deegstukken afsnijden, de bovenkant met boter bestrijken, besprenkelen met water en in een matig warme (180 graden), voorverwarmde oven een half uur bakken. De siroop maken door het water, de suiker, de citroensap en -schil 15 minuten samen te laten koken. De schil verwijderen en de siroop over de galaktoboureko schenken zodra deze uit de oven komt.

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis

Galaktoboureko
Ingredienten galaktoboureko
Grieks nagerecht Galaktoboureko
Melk met griesmeel
Grieks dessert - galaktoboureko
Filodeeg in ovenschaal leggen
en met boter bestrijken
Grieks toetje - Galaktoboureko
De pudding in de ovenschaal
Nagerecht uit Griekenland
Met filodeeg bedekken,
bestrijken met boter
Grieks nagercht - Galaktoboureko
Een half uur in de oven
Een dessert uit Griekenland - galaktoboureko
De siroop over de
galaktoboureko schenken
 
Klaar is de galaktoboureko
Beetje kaneel erover en...
klaar!

Heerlijk toetje uit Griekenland | Galaktoboureko
Heerlijk toetje uit Griekenland - Galaktoboureko

Recept en foto's: copyright VOF de Griekse Gids - Wendy Nikolidakis


(Tekst ©De Griekse Gids)





Advertenties

Sunweb Griekenland
TUI Griekenland