Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Chora


Chora - Patmos (Griekenland)

Chora Patmos. Chora is de hoofdstad van het Griekse eiland Patmos. Het is een traditioneel dorp met witte huizen, smalle geplaveide stegen en binnenpleinen. De binnentuinen zijn omringd door hoge muren die met elkaar verbonden zijn en zo een soort fortificatie rond het hele dorp vormen.

Boven het dorp, op de top van de heuvel, staat het kasteel van Patmos, dat met natuurlijke, bruine stenen is gebouwd. Hier bevindt zich het beroemde klooster van "Agios Ioannis o Theologos" dat jaarlijks duizenden gelovigen aantrekt en tot de meest religieuze plaatsen van Griekenland hoort.

In en rond Chora zijn echter meer kerken, veel hiervan zijn in de 15e tot en met de 17e eeuw gebouwd. Ieder jaar wordt Pasen uitbundig gevierd. Op de weg van Chora naar Skala bevindt zich de grot van de Apocalyps, waar de Evangelist Johannes het Bijbelboek 'de Openbaring' schreef.

In het dorp zijn kamers te huur en er zijn hotels, daarnaast zijn er allerlei restaurants en cafetaria's.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Chora - Chora in beeld

Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 58 - Foto van De Griekse Gids Patmos - Foto van Van Velzen Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 75 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland | De Griekse Gids foto 33 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 60 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chora»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Chora
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Patmos: Waar ligt Chora?

Uitstapjes / Trips vanaf Chora
De kaart / landkaart van Patmos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019