Chora (Patmos)

Chora Patmos. Chora is de hoofdstad van het Griekse eiland Patmos. Het is een traditioneel dorp met witte huizen, smalle geplaveide stegen en binnenpleinen. De binnentuinen zijn omringd door hoge muren die met elkaar verbonden zijn en zo een soort fortificatie rond het hele dorp vormen.

Boven het dorp, op de top van de heuvel, staat het kasteel van Patmos, dat met natuurlijke, bruine stenen is gebouwd. Hier bevindt zich het beroemde klooster van "Agios Ioannis o Theologos" dat jaarlijks duizenden gelovigen aantrekt en tot de meest religieuze plaatsen van Griekenland hoort.

In en rond Chora zijn echter meer kerken, veel hiervan zijn in de 15e tot en met de 17e eeuw gebouwd. Ieder jaar wordt Pasen uitbundig gevierd. Op de weg van Chora naar Skala bevindt zich de grot van de Apocalyps, waar de Evangelist Johannes het Bijbelboek 'de Openbaring' schreef.

In het dorp zijn kamers te huur en er zijn hotels, daarnaast zijn er allerlei restaurants en cafetaria's.

Foto's Chora - Chora in beeld

Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Patmos het klooster - Foto van Mark Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 74 - Foto van De Griekse Gids Patmos Griekenland | De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 68 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 70 - Foto van De Griekse Gids Chora - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 65 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chora»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Sunweb Griekenland Ross Holidays Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Patmos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Patmos: Waar ligt Chora?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Chora


Patmos vakanties

Silver Beach Hotel

Bekijken

Silver Beach Hotel
Patmos
Grikos
Patmos Aktis Suites & Spa

Bekijken

Patmos Aktis Suites & Spa
Patmos
Grikos
Allotina Houses

Bekijken

Allotina Houses
Patmos
Sapsila
Patmos Eye Villas

Bekijken

Patmos Eye Villas

Patmos
Skala
© De Griekse Gids 2000-2019