Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chora

Chora Patmos - vakantie, informatie en leuke tips

Chora Patmos. Chora is de bijzondere hoofdstad van het Griekse eiland Patmos. Het is een traditioneel stadje met witte huizen, een wirwar van smalle geplaveide steegjes en binnenpleinen. De binnentuinen zijn omringd door hoge muren die met elkaar verbonden zijn en zo een soort fortificatie rond het hele stadje vormen.  Er heerst een bijzondere sfeer; de smalle straatjes lopen voortdurend omhoog en omlaag.

In het dorp zijn kamers te huur en er zijn hotels, daarnaast zijn er allerlei leuke restaurants en cafeetjes met terrasjes.

Chora is gebouwd rond het klooster van "Agios Ioannis o Theologos" (Sint Jan de Theoloog). Het is een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse steden in de Egeïsche Zee. De gezellige huisjes zijn naast elkaar gebouwd en hebben hun ramen hoog geplaatst en laten ruimte voor smalle, doolhofachtige steegjes waar tientallen 15e-17e-eeuwse kerken zijn te vinden die zijn gebouwd met steen uit Petrokopio (wat steengroeve betekent). Chora ligt op ongeveer 4,5 km afstand van de haven in Skala.

Boven het dorp, op de top van de heuvel, staat het kasteel van Patmos, dat met natuurlijke, bruine stenen is gebouwd. Hier bevindt zich het beroemde klooster van "Agios Ioannis o Theologos" dat jaarlijks duizenden gelovigen aantrekt en tot de meest religieuze plaatsen van Griekenland hoort.

In en rond Chora zijn echter meer kerken, veel hiervan zijn in de 15e tot en met de 17e eeuw gebouwd. Ieder jaar wordt Pasen uitbundig gevierd. Op de weg van Chora naar Skala bevindt zich de grot van de Apocalyps, waar de Evangelist Johannes het Bijbelboek 'de Openbaring' schreef.

Tips en bezienswaardigheden in Chora Patmos

Wat is er te zien en te doen in Chora Patmos?

  • De grot van de openbaring. Deze bevindt zich halverwege de weg van Chora naar Skala. De kerk van Agia Anna bevindt zich bij de ingang van de grot. In de 17e eeuw vonden restauratiewerken plaats.
  • Het Patmos Seminarie. Deze bevind zich op dezelfde locatie als de grot van de openbaring en is gesticht in 1713. Het was het spirituele centrum van de Grieken vooral tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Tegenwoordig is het een door de staat erkend seminarie.
  • De Panagia Diasozousa-kerk uit 1599. Liggend tussen bloembedden, hoge palmbomen en oleanders.
  • Het klooster van Sint-Jan (Agios Ioannis) de theoloog. Het klooster werd gesticht in 1088 door de monnik Christodou-los na een aangeboden subsidie door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos.
  • Het 17e/18e eeuwse herenhuis Nikolaidis. Hier zijn archeologische vondsten en fotografisch materiaal over de geschiedenis van het eiland te vinden.
  • Het Folk Art Museum. Deze is te vinden in het Simantiri-herenhuis uit de17e-eeuw. In het museum kun je kijken naar exposities van functionele of decoratieve objecten.
    Ook familiestukken en andere huishoudelijke artikelen die uit Chora komen kun je bezichtigen.
  • Het huis van Emmanuel Xanthos, een van de oprichters van de Society of Friends (Filiki Eteria).

Bekijk foto's Chora


Chora


Beoordeel Chora (Patmos) - Plaats een eigen review

Ken jij Chora? Ben je hier wel eens geweest? Geef je mening, plaats een review zodat andere reizigers er wat aan hebben.
Lees reviews:


Griekse spullen bestellen

Patmos: Waar ligt Chora?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Chora


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb
Ben je zelf ooit naar Chora geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen De Griekse winkel to Magazaki

Weer Chora Patmos

zaterdag
Weer en klimaat Chora
25°C

zondag
Weer en klimaat Chora
24°C

maandag
Weer en klimaat Chora
21°C

dinsdag
Weer en klimaat Chora
21°C

woensdag
Weer en klimaat Chora
22°C

donderdag
Weer en klimaat Chora
22°C

Tui Sunweb Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2021