Griekenland - De Griekse Gids
Social Media Griekse Gids Twitter Griekse Gids Pinterest Griekse Gids Instagram Griekse Gids Youtube Griekse Gids Facebook Griekse Gids
 
 


  Chora Patmos

Chora Patmos - vakantie, informatie en leuke tips


Chora Patmos. Chora is de bijzondere hoofdstad van het Griekse eiland Patmos. Het is een traditioneel stadje met witte huizen en een wirwar van smalle geplaveide steegjes en binnenpleinen. De binnentuinen zijn omringd door hoge muren die met elkaar verbonden zijn en zo een soort fortificatie rond het hele stadje vormen. Er heerst een bijzondere sfeer; de smalle straatjes lopen voortdurend omhoog en omlaag.

"Chora is de bijzondere hoofdstad van Patmos."

In het dorp zijn kamers te huur en er zijn hotels, daarnaast zijn er allerlei leuke restaurants en cafeetjes met terrasjes. Het opvallende orthodoxe klooster van St. John, dat is gebouwd op de hoogste heuvel van Patmos, ziet er van buiten uit als een kasteel of fort. Hier bevindt zich het beroemde klooster van "Agios Ioannis o Theologos" dat jaarlijks duizenden gelovigen aantrekt en tot de meest religieuze plaatsen van Griekenland hoort. UNESCO heeft het tot werelderfgoed verklaard. Binnen in het klooster bevindt zich een museum en het uitzicht vanaf de heuvel richting Skala is adembenemend!

Patmos Chora
Patmos Chora

Chora is gebouwd rond het klooster van "Agios Ioannis o Theologos" (St. John of Sint Jan de Theoloog). Het is een van de mooiste en best bewaarde middeleeuwse steden in de Egeïsche Zee. De gezellige huisjes zijn naast elkaar gebouwd en hebben hun ramen hoog geplaatst en laten ruimte voor smalle, doolhofachtige steegjes waar tientallen 15e-17e eeuwse kerken zijn te vinden die zijn gebouwd met steen uit Petrokopio (wat steengroeve betekent). Chora ligt op ongeveer 4,5 km afstand van de haven in Skala.

In en rond Chora zijn echter meer kerken, veel hiervan zijn in de 15e tot en met de 17e eeuw gebouwd. Ieder jaar wordt Pasen uitbundig gevierd. Op de weg van Chora naar Skala bevindt zich de grot van de Apocalyps, waar de Evangelist Johannes het Bijbelboek 'de Openbaring' schreef.

Patmos Chora terrasjes
Patmos Chora terrasjes

Bekijk foto's Chora PatmosVideo: Chora - Patmos


 

Tips en bezienswaardigheden in Chora Patmos

Wat is er te zien en te doen in Chora Patmos?

  • De grot van de openbaring. Deze bevindt zich halverwege de weg van Chora naar Skala. De kerk van Agia Anna bevindt zich bij de ingang van de grot. In de 17e eeuw vonden restauratiewerken plaats.
  • Het Patmos Seminarie. Deze bevind zich op dezelfde locatie als de grot van de openbaring en is gesticht in 1713. Het was het spirituele centrum van de Grieken, vooral tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1821. Tegenwoordig is het een door de staat erkend seminarie.
  • De Panagia Diasozousa-kerk uit 1599. Liggend tussen bloembedden, hoge palmbomen en oleanders.
  • Het klooster van Sint-Jan (Agios Ioannis) de theoloog. Het klooster werd gesticht in 1088 door de monnik Christodou-los na een aangeboden subsidie door de Byzantijnse keizer Alexios I Komnenos.
  • Het 17e/18e eeuwse herenhuis Nikolaidis. Hier zijn archeologische vondsten en fotografisch materiaal over de geschiedenis van het eiland te vinden.
  • Het Folk Art Museum. Deze is te vinden in het Simantiri-herenhuis uit de17e-eeuw. In het museum kun je kijken naar exposities van functionele en decoratieve objecten.
    Ook familiestukken en andere huishoudelijke artikelen die uit Chora komen kun je bezichtigen.
  • Het huis van Emmanuel Xanthos, een van de oprichters van de Society of Friends (Filiki Eteria).

Chora Patmos klooster kerk
Chora Patmos 


Griekse spullen bestellen

Patmos: Waar ligt Chora Patmos?

Waar ligt Patmos
De kaart / landkaart van Chora Patmos


Boek je vakantie naar Griekenland bij:


Griekse Gids Reizen Tui Sunweb De Vakantiediscounter
Ben je zelf ooit naar Chora Patmos geweest? Klik op de link hieronder en plaats een review!
Lees alle beoordelingen of plaats zelf een beoordeling


Andere leuke dorpen, tips en bezienswaardigheden in de regio

Grikos vakantie
Grikos vakantie
Kampos vakantie
Kampos vakantie
Skala vakantie
Skala vakantie

Gemiddelde temperaturen

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Griekse Gids Reizen Eilandhoppen Griekse webshop to Magazaki

Weer Chora Patmos Patmos

dinsdag
Weer en klimaat Chora Patmos
33°C

woensdag
Weer en klimaat Chora Patmos
33°C

Vakantiediscounter Griekenland Sunweb Tui Corendon Huis kopen Kreta Griekenland
© De Griekse Gids 2000-2024