Met TUI naar Griekenland
Griekse Gids Reizen - Vakantie Griekenland


  Grikos


Grikos - Patmos (Griekenland)

Grikos (Groikos). Grikos is een badplaats en de naam vaan een baai, op het Griekse eiland Patmos. Het ligt in een prachtige omgeving, in het oosten van het eiland, drie en een halve kilometer van Chora en Skala. In het dorpje Grikos zijn tavernes en een leuk zandstrand waar bomen ook op het strand staan. Er is een klein vissers haventje waar ook toeristen bootjes en zeilboten aanmeren. Het is toeristisch gezien een zeer ontwikkeld gebied met grotere en kleinere hotels en appartementen. Je kunt hier ook watersporten.

Op het zuidelijke punt van de baai bevindt zich de imposante rots van Kalikatsou die op een landtong staat. Op de landtong kun je de auto parkeren. Het is een reusachtige rots aan het water waar monniken vroeger gewoond hebben, door deze uit te hollen (bekijk ook onze lucht-video waar het goed te zien is). Vanaf deze rots, begint het strand van Petra, dat zuidelijker ligt. Dit is een kiezelstrand met parasols en ligbedden. Er bevindt zich een kiosk aan het strand. Ook hier kan je watersporten. De stenen en rotsen aan strand doen een beetje aan vulkaan gesteentes denken. Op dit strand komen ook naturisten zonnebaden.

Precies tegenover de baai van Grikos en Petra, op kleine afstand, ligt het eilandje Tragonisi dat letterlijke ‘Bokkeneiland’ betekent. Waarschijnlijk heeft Tragonisi de naam te danken aan de kudde geiten en bokken die hier door herders worden gevoed.  

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Grikos - Grikos in beeld

Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vulkanisch Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kalikatsou Petra - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Grikos - Eiland Patmos - Griekse Gids Foto 47 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Grikos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Grikos
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Patmos: Waar ligt Grikos?

Uitstapjes / Trips vanaf Grikos
De kaart / landkaart van Patmos (©De Griekse Gids)

Advertenties

Eilandhoppen Griekenland Griekenland
TUI Griekenland

Alles over Griekenland


Vakantie Griekenland 2019